تاریخ خبر: کد خبر: 297

برنامه های دهه مهدویت با شعار «به انتظار برخیزید» تشریح شد

به گزارش قاصدنیوز؛ علی رضازاده همدانی مدیرفرهنگسرای انتظار مشهد برنامه های شهرداری و حجت الاسلام سعید آخوندی برنامه های ستاد مردمی بزرگداشت دهه مهدویت را تشریح کردند.

برنامه های دهه مهدویت با شعار «به انتظار برخیزید» تشریح شد

به گزارش قاصدنیوز؛ علی رضازاده همدانی مدیر فرهنگسرای انتظار مشهد در تشریح برنامه های این فرهنگسرا در دهه مهدویت گفت: برنامه های فرهنگسرای انتظار با توجه به رسالتی که در حوزه انتظار و مهدویت دارد در ماه شعبان بر سه ساحت گروه های نخبگانی، گروه های هدف و عموم شهروندان تعریف شده است.


کرسی های گفتمان مهدویت
وی افزود:درساحت نخبگانی همایش تخصصی تحت عنوان منظر شهر منتظر ویژه دانشجویان کارشناسی ارشد، طلاب سطوح خارج و دکتری، اساتید و مدیران شهری برگزارخواهد شد تا در این راستا به تمام ابعاد شهر منتظر و آرمان شهر مهدوی که منتظر تحقق آن در دولت کریمه اهل بیت هستیم در بعد اقتصادی، فرهنگی، اخلاقی، عمرانی و شهرسازی پرداخته شود به عنوان نمونه در بحث فرهنگی سبک زندگی مهدوی مد نظر قرار دارد و در بحث اخلاقی به فرهنگ مردم در شهر منتظر خواهیم پرداخت.


رضازاده خاطرنشان کرد: مراسم افتتاحیه و پیش همایش منظر شهر منتظر در دهه مهدویت برگزار خواهد شد و پس از آن فراخوان مقاله و تشکیل کمیسیون های تخصصی در قالب 24 کمیسیون پیگیری میشود و در 9 ربیع، روز بیعت با امام زمان (عج) مراسم اختتامیه این همایش برگزار خواهد شد ضمن اینکه فراخوان تشکیل کمیسیون ها و بررسی پیشنهادات در طرح بیعت برای ارائه مدل های اجرایی شهر منتظر و الگوی مشهد 2017 صورت خواهد گرفت.


وی تصریح کرد:کرسی های گفتمان مهدویت ازنگاه مستبصرین در 15 نقطه شهری به خصوص در نقاطی که بحث های اختلافی وجود دارد حضور خواهند داشت و در خصوص مباحثی پیرامون دین اسلام با مبانی مهدوی سخنرانی میکنند تا شهروندان نسبت به گفتمان مهدوی حساس تر شوند.


گنگره شعر مهدویت و انتظار
مدیر فرهنگسرای انتظار با اشاره به برگزاری شب شعر مهدویت و انتظار بیان کرد: درشعر ایینی تنها یک کنگره عاشورایی وجود دارد که در شیراز فعال می باشد و چون فرهنگ شیعه دوبال موثر دارد و ان عاشورا و مهدویت است لذا کنگره شعر کشوری را به صورت سالیانه برگزار خواهیم کرد که شعرای تمامی شهرستان ها حضور خواهند داشت ضمن اینکه از دو شاعر ارزشمند در حوزه مهدویت نیز تقدیر خواهد شد.


رضازاده افزود: در این شب شعر که یک روز کامل برگزار خواهد شد 100 شاعر شعر خوانی خواهند کرد ضمن اینکه با فرهنگستان ادب نیز ارتباط برقرار کرده ایم تا در این راستا با فرهنگسرا همکاری داشته باشند همچنین سخنرانی پیرامون شعر امید بخش و امید انتظار خواهیم داشت چرا که شاعران در حوزه انتظار اکثرا به فراق و هجر و دوری می پردازند.


وی تصریح کرد: اختتامیه جشنواره شعر استانی دفاع مقدس و انتظار با همکاری بنیاد حفظ اثار برگزار می شود و دبیرخانه دائمی این شب شعر به عنوان یک سر فصل در برنامه های فرهنگسرای انتظار گنجانده خواهد شد در حال حاضر فراخوان آغاز و ارسال آثار و داوری آغاز شده است 31 ارگان پای کار امده اند و بیش از هزار شاعر درگیر این رویداد شده اند که تاکنون نزدیک به 1500 اثر به جشنواره رسیده است.


جشنواره دهه مهدویت و حضور گروه های مردمی
مدیر فرهنگسرای انتظار با اشاره به برنامه های ساحت گروه هدف اذعان کرد: جشنواره دهه مهدویت با حضور گروه های مردمی آغاز به کار کرده است و شورای هماهنگی ستادهای دهه مهدویت و دبیرخانه آن با دستور شهردار در فرهنگسرا ایجاد شده است. پیش بینی شده است که توسط این شورا 313 پایگاه مردمی در سطح شهر ایجاد شود و از پتانسیل مردم در این راستا بهره مند شویم و به نوعی از ستادهای مردمی و ارگان ها پشتیبانی صورت خواهد گرفت.


وی یاداور شد: برپایی ایستگاه های امید و انتظار که سال گذشته با پتانسیل خوبی اجرا شد امسال نیز با کمک تشکل ها به صورت جدی پیگیری خواهد شد. مراسمات مهدوی و اعزام مبلغ و مداح، حمایت از طرح های مهدوی با همکاری ارگان های تخصصی نظیر بنیاد حضرت موعود و سازمان تبلیغات اسلامی پیگیری میشود.


اجرای نقاشی کیلومتری ویژه  1800 مهد کودک
رضازاده تصریح کرد: محله آرایی اتفاق عظیم شهری است که در ستادهای مردمی به عنوان پایگاه هایی که ارائه اقلام می کنند فعالیت خواهیم کرد ضمن اینکه اجرای نقاشی کیلومتری که توسط 1800 مهد کودک سطح شهر اتفاق می افتد و در کنار گذر فضای پارک ملت در دو بخش، اجتماع کودکان را خواهیم داشت همچنین تصویر گری برای کودکان و بخش آزاد برای بزرگسالان و جوانان و نوجوانان نیز تدارک دیده شده است و در پایان جشن بزرگی برای کودکان در نظر گرفته شده است.


وی اظهار کرد: پیش بینی شده است نقاشی کیلومتری مهدهای کودک به ثبت گینس برسد البته با توجه به تحریم ها، صورت گرفتن این کار سخت است اما با کشورهای مربوطه در حال رایزنی هستیم.


مدیر فرهنگسرای انتظار افزود: ایجاد نمایشگاه تخصصی و مفهومی بعد از نیمه شعبان مخاطب را درگیر بحث هایی نظیر انتظار و مسجد، انتظار و محله، انتظار و خانواده، انتظار و انقلاب خواهیم کرد.


برگزاری تئاتر آیینی
وی عنوان کرد: برگزاری نمایش تئاتر آیینی توسط گروهی هنری متشکل از هنرمندان تهرانی و مشهدی با مفهوم انتظار از دیگر برنامه های دهه مهدویت است که روزی 4 تا 5 هزار نفر را درگیر خواهد کرد در این تئاتر حواس چندگانه افراد با فضایی صوتی و تصویری، انفجار

و نور درگیر خواهد شد، این تئاتر در مجتمع آیه ها و یا دانشگاه فردوسی مشهد اجرا میشود.
رضازاده با اشاره به طراحی 110 طاق نصرت پله ای گفت: این طاق نصرت ها جزئی از فضاهای مذهبی و آرمان های ما در گذشته بوده است و به نوعی در هویت شهر مشهد نقش مهمی داشته است و بعد از انقلاب برای شهدا، بزرگان و افرادی که از سفر کربلا و مکه می آمدند نصب می شده است اما امروز این سنت به فراموشی سپرده شده است لذا در این راستا به دنبال بازیابی این هویت هستیم و برای هر محله یک طاق نصرت با همکاری مردم محل در نظر گرفته شده است و بیشتر اجتماعات دهه مهدویت در فضای نزدیک به طاق نصرت برگزار خواهد شد.


اجتماع عظیم منتظران ظهور
مدیر فرهنگسرای انتظار خاطر نشان کرد: برپایی اجتماع عظیم منتظران از دیگر برنامه هایی است که با همکاری تشکل ها و فرهنگسرا صورت خواهد گرفت و در پایان این اجتماع شهروندان عهد و پیمانی با امام رضا (ع) خواهند بست هم راستا با این اجتماع مراسم جشن بزرگ میلاد در عرصه میدان شهدا و به مدت دو شب با همکاری اداره مراسم و مناسبتهای سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری مشهد برگزار خواهد شد و 12 نقطه شهری نیز به صورت منطقه ای برگزار خواهد شد.

 

همچنین غلامحسین صفایی ظهر دیروز در نشست خبری ستاد مردمی بزرگداشت دهه مهدویت مشهد اظهار کرد: بحث امام زمان (عج) موضوع دلها است و هر کسی که برای ایشان دل می‌سوزاند قطعاً مورد عنایات خاص حضرت زهرا (س) واقع می‌شود.

 

وی افزود: ستادهای مردمی مشهد امسال شکل گرفته و جنب و جوش خوبی هم در سطح شهر دیده می‌شود و پایگاه‌های مردمی نیز فعال بوده و از ادارات و نهادهای دولتی و خصوصی هم تقاضا داریم تا حامی و پشتیبان مردم باشند و به ویژه این تعامل همکاری در شهرستان‌ها و مناطق محروم بیشتر و بهتر باشد.

 

صفایی تصریح کرد: خواسته‌های ما این است که خود مردم در میدان عمل وارد شوند و نگاهی به تشکل‌ها نداشته باشند، همان طور که امام جمعه مشهد در سخنان خود بر این اصل و باور توصیه کرد.

 

وی تأکید کرد: امسال نهمین اجتماع مهدویت را در عرصه میدان شهدا و با حضور امام جمعه مشهد برگزار کرده و همراه با سیل عظیم منتظران به سمت بارگاه منور رضوی حرکت می‌کنیم.

 

مسئول اجتماع عظیم منتظران مهدی در خراسان رضوی اظهار کرد: اجتماع عظیم منتظران، اجتماع دل‌های عاشق و اشک‌هایی بوده که به دریا تبدیل می‌شوند و انشاالله این دعاها با عنایات خاص حق تعالی اجابت می‌شود و در این روز عزیز و در کنار بارگاه منور رضوی دست به دعا بر می‌داریم تا مابقی دوران غیبت ایشان نادیده گرفته شود و هر چه زودتر مهدی فاطمه (عج) ظهور کند.

 

صفایی گفت: چند شهرستان را داریم که این طرح را در سطح استان برگزار می‌کنند و از جمله آنها می‌توان به نیشابور، سبزوار، قوچان، تربت‌حیدریه، کاشمر و فریمان اشاره کرد و خواسته ما از این شهرستان‌ها این است که به برگزاری هرچه پرشورتر این برنامه توجه داشته باشند و فقط یه این ایام خاص بسنده نکنند.

 

وی افزود: پیش بینی می‌شود که امسال با راه‌اندازی 320 پایگاه در مشهد این برنامه‌ها پرشورتر از گذشته برگزار شود و در شهرهای بزرگی که اشاره شد شاهد برگزاری این مراسمات باشکوه باشیم، از زمانی که استارت کار را زدیم جو و جنب و جوش خاصی در مشهد برپا شده و حتی به همین واسطه راهپیمایی از حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) به سمت مسجد مقدس جمکران در شهر مقدس قم  نیز سالانه برگزار می‌شود.

 

صفایی تصریح کرد: ما اعتقاد داریم که مشهد مقدس زمینه‌ساز ظهور حضرت مهدی (عج) بوده و نقطه آغازین شروع ظهور ایشان در این شهر مقدس است و سپس به سایر شهرها کشیده می‌شود و این مهم به واسطه وجود بارگاه منور رضوی در این شهر بوده است.

 

وی تأکید کرد: ما اعتقاد داریم که باید نخستین تلاش در پایتخت معنوی ایران در حوزه مهدویت باشد و فعالیت‌های زیادی را هم در این زمینه داشته‌ایم، اما تحقق آن به تنهایی مقدور نبوده و نیست و انعکاس هرچه مطلوب‌تر رسانه‌ها را می‌طلبد.

 

حجت الاسلام سعید آخوندی، دبیر شورای هماهنگی ستادهای مردمی مهدویت در خراسان رضوی اظهار کرد: آنچه که سبب شده جشن‌های مهدویت را به صورت مردمی و باشکوه برگزار کنیم، گره خوردن مسائل مهدویت و برپایی حکومت جهانی حضرت بقیة الله (عج) بوده است.

 

وی افزود: بر همین اساس ستادهای مردمی را در مشهد مقدس تشکیل دادیم و وظیفه این ستاد هم فعال‌سازی پایگاه‌های مردمی در طول دهه مهدویت و مابقی ایام سال بوده است و فقط معطوف به زمان خاصی نمی‌شود و جریان‌های سیاسی، فرهنگی، علمی و اجتماعی را تشکیل می‌دهند و تلاش ما هم بهر‌ه‌برداری مطلوب از این برنامه‌ها است.

 

آخوندی تصریح کرد: اجتماع عظیم منتظران مهدی رأس ساعت 10:30 صبح روز جمعه 23 خرداد و مصادف با نیمه شعبان در عرصه میدان شهدا و با مداحی حاج احمد واعظی آغاز می‌شود و سپس جمع حاضر به سمت بارگاه منور رضوی حرکت کرده و در صفوف به هم پیوسته نماز جمعه حاضر و از بیانات امام جمعه مشهد بهره مند می‌شوند.

 

وی تأکید کرد: ما براین باوریم کسانی که در حوزه مهدویت فعالیت می‌کنند را گرد هم آوریم و شورایی را در پنج کمیته محتوا، رسانه، مردمی و فعال‌سازی سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی و خصوصی تشکیل داده‌ایم.

 

دبیر شورای هماهنگی ستادهای مردمی مهدویت اظهار کرد: ما علاوه بر به خط کردن مردم از سازمان‌ها و ارگان‌ها برای پشتیبانی از جشن‌های دهه مهدویت دعوت کرده‌ایم و از آنها خواسته‌ایم تا برنامه‌های خود را در این ایام به ما گزارش کنند تا با همکاری هر چه مطلوب‌تر میان طرفین برنامه‌هایی هرچه باشکوه‌تر در سطح استان برگزار کنیم.

 

آخوندی گفت: با کمک ستاد فرهنگی مساجد 300 کانون را در سطح استان تشکیل داده‌ایم و اوقاف استان و شهرداری مشهد نیز در بقاع متبرکه و امامزاده‌ها و در مساجد مشهد و با همکاری فرهنگسرای انتظار این برنامه را برگزار می‌کنند.

 

وی افزود: اما آنچه که در این ستاد به عنوان خط قرمز معرفی شده عدم بهره برداری از توان مردمی بوده و انتظار داریم تا هرکس به نوبه خود و تا حد توانش در این جشن‌ها مشارکت داشته باشد، ما نیز از نهادها و تشکل ها کمک های غیر نقدی را درخواست کرده ایم، زیرا اگر به صورت مالی تزریق شود شاهد 2 آفت در بعد کیفیت ظرفیت های مردمی و وامداری مردم از نهادها و ارگان‌های دولتی و خصوصی هستیم.

 

آخوندی تصریح کرد: ما کمیته محتوا را تشکیل داده‌ایم و وظیفه این کمیته برقراری هماهنگی‌های لازم با سخنرانان، مداحان و شعرا بوده و همچنین تربیت مبلغین مهدویت و برگزاری جشن‌های باشکوه این دهه همراه با ارائه جنبه‌های محتوایی از دیگر وظایف این کمیته بوده است.

 

وی تأکید کرد: شعار امسال با عنوان «به انتظار برخیزید» بوده و امیدواریم که همه ما جزو منتظران واقعی باشیم.

 

دبیر شورای هماهنگی ستادهای مردمی مهدویت اظهار کرد: اصلاح حکومت مهدوی در مباحث و مسائل اخلاقی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و علمی بوده و هرکدام از مجموعه‌ها که این اصلاحات را نادیده بگیرند مسیرشان به انحراف کشیده می‌شود و اگر به شکلی صحیح گام بردارند زمینه ساز ظهور حضرت مهدی (عج) می‌شوند.

 

مهدی جلالی، دبیر کمیته و مراسمات مردمی این ستاد هم در سخنانی اظهار کرد: امسال توانستیم بیش از 313 پایگاه در مشهد و 300 پایگاه در شهرستان‌ها فعال کنیم و در مجموع 613 پایگاه در برنامه‌های دهه مهدویت در سطح استان فعالیت می‌کنند.

 

وی افزود: هدف ما از برگزاری چنین مراسم‌هایی کم کردن آسیب‌ها بوده، ما در ابتدا 313 پایگاه را در مشهد در نظر گرفته بودیم که خوشبختانه تاکنون به علت استقبال پرشور مردم تعداد آن به 342 پایگاه رسیده که به صورت قانونی ثبت شده و از این تعداد برخی از فعالیت‌ها با همکاری سازمان‌ها و ارگان‌های متولی مانند شهرداری، کانون های فرهنگی و هنری مساجد، پایگاه‌های مقاومت بسیج اجرا می‌شود.

 

جلالی اظهار کرد: اعزام مداح، مبلغ، سخنران و شاعر از دیگر برنامه‌های ما بوده که در مشهد مقدس این فعالیت‌ها را انجام می‌دهند، همچنین بحث محله آرایی و لباس شهر را هم در دستور کار خود قرار داده‌ایم و این مهم نیز مستلزم نقش رسانه‌ها است و اگر بخواهیم این مهم فراگیر شود شرط آن همکاری مطلوب رسانه‌ها است، تا بتوانیم عزم ملی را که فرموده مقام معظم رهبری بوده محقق کنیم.

 

کلمات کلیدی

ارسال نظر

تریبون