به گزارش قاصدنیوز؛ دکتر صادق زیباکلام در همایش "تبیین گفتمان اعتدال" که توسط مجمع اسلامی دانشجویان دانشکده حقوق دانشگاه آزاد مشهد در روز پنجشنبه هفته گذشته برگزار شده بود به بیان مطالبی پرداخت که خلاصه آن در سه محور قابل ذکر است:
دولت یازدهم و انتخابات:
-
تا زمان پیروزی آقای روحانی در انتخابات بعید به نظر میرسید وی بیش از 15 میلیون رأی بیاورد زیرا نبض مردم در دستم بود و آن موقع تردید در بین مردم برای حضور در انتخابات دیده میشد.
-
دانشگاهها، شهرها و شهرستانها علاقهای به انتخاب خاصی در انتخابات نداشتند. بسیاری از مخاطبین من خصوصاً جوانان و دانشجویان پس از حوادث ۲۲٫ خرداد سال ۸۸ در خصوص آمدن پای صندوق رأی دچار تردید شده بودند و میگفتند چرا باید بیایم رأی بدهیم.
من در پاسخ به آنها میگفتم ما چارهای نداریم و تنها وزنه ما همین صندوق شکسته وزارت کشور است و راه دیگری برای تغییر وجود ندارد. - عارف یک نامزد نصفه و نیمه برای اصلاحطلبان بود. ما در انتخابات علاوه بر عارف مردی را داشتیم که اصلاً مشخص نبود اصلاحطلب است یا خیر و آیا مواضعش با اصلاحطلبان است و یا اصولگرایان.
کنارهگیری تاریخی عارف همه را دچار شک و تا حدودی موفقیت را مسجل کرد. تا دو هفته قبل از انتخابات آمدن هاشمی از سوی نزدیکانش کاملاً منتفی بود ، چندین واقعه دستبهدست هم دادند تا اینکه در انتخابات روحانی موفق به رأی آوردن شود.
- آمدن هاشمی و رد صلاحیت وی کمک بزرگی به ما بود زیرا برخی از روی حب و بغض این قضیه و کینهای که از رد صلاحیت وی به دلگرفته بودند در انتخابات شرکت کردند.
- موضعگیری تاریخی عارف چهار روز مانده به رأیگیری موج گستردهای را در میان اصلاحطلبان آغاز کرد. اصلاحطلبانی که در ابتدا از شرکت در انتخابات انصراف میدادند و قضیه را رها کرده بودند با انصراف عارف متوجه شدند که قضیه جدی است و گویا دوباره باید به صحنه بیایند.
- شایعاتی در خصوص تنها گذاشتن روحانی از سوی اصلاحطلبان وجود دارد. کسانی که اکنون میگویند اصلاحطلبان دولت روحانی را دیگر حمایت نمیکنند و از انتخاب خود پشیمان شدهاند و از این شرایط خستهاند، دروغ میگویند. اینها دروغهایی است که رسانهها به آن دامن میزنند زیرا رهبر اصلاحطلبان با تمام توان پشت سر روحانی ایستاده است.
- در هنگام شکلگیری دولت روحانی تنها حضور نوبخت و ترکان مشخص بود گفت: دولت روحانی پس از پیروزی هسته مرکزی خود را نبسته بود و وزیر کشور، علوم، آموزشوپرورش و نفت آن مشخص نبود و میتوان گفت اکنون با آزمایش و خطا دارد راه خود را پیش میگیرد.
نقد دولتهای گذشته:
- سایه عملکرد اصولگرایان در طول هشت سال ستون پنجم اصلاحطلبان شد. نحوه عملکرد دولت احمدینژاد در طول هشت سال موجب شد که مردم به دنبال تغییر در انتخابات باشند و میشود گفت احمدینژاد در انتخابات به ما کمک بزرگی کرد.
- از سال ۸۴ تا ۹۲ هیچ بخشی از کشور وجود ندارد که در دست اصولگرا نباشد و میتوان گفت صداوسیما، قوه قضاییه، دانشگاه و تقریباً همه اهرمهای قدرت در کشور در اختیار اصولگرایان بود.
- دوره ریاست جمهوری احمدینژاد تنها دورهای بود که تمام کشور یکدست اصولگرا بودند و در طول ۳۴ سال پس از انقلاب تنها در دوره اصولگرایان بود که مدیریت اجرایی کشور یکپارچه شد ما در دوره هاشمی رفسنجانی، میرحسین موسوی و خاتمی چنین امکانی را در کشور نداشته و اکنون نیز نداریم.
- شما در هیچ عرصهای نمیتوانید حضور موفق اصولگرایان را پیدا کنید ما در فرهنگ، اقتصاد و سیاست خارجه بدترین روزهای تاریخ انقلاب را پشت سر گذاشتیم.
- در دوران احمدینژاد ما بهاندازه تمام سالهای انقلاب درآمد نفتی داشتیم افزود: نارضایتی گسترده مردم از رفتار اشتباه اصولگرایان یکی از نقاط قوت پیروزی اصلاحطلبان شد و ما توانستیم در انتخابات ۵۰+ ۱ را کسب و پیروز شویم. روحانی برای پیروزی خود برنامهای نریخته بود بدنه دولت وی پس از پیروزی مشخص نبود.
انرژی هسته ای
- بزرگترین لطمه به کشور زمانی وارد شد که انرژی هستهای بهجای در خدمت گرفته شدن برای مصالح کشور عاملی برای ستیز با آمریکا شد. از سال ۱۳۸۱ که سازمان مجاهدین خلق برنامههای نطنز را لو دادند بحران ما با غرب شروع شد و در دو سال آخر ریاست جمهوری خاتمی در دوره اصلاحطلبی سیاست کج دارو مریض در خصوص انرژی هستهای گرفته شد.
- در این سیاست گاهی ما بهپیش و گاهی توقف مسائل هستهای خود را به نفع کشور میدیدیم؛ اما متأسفانه بعد از پیروزی اصولگرایان این سیاست کاملاً تغییر پیدا کرد و احمدینژاد از مذاکره کنندگان دولت خاتمی بهعنوان خیانت کنندگان به کشور نام برد.
احمدینژاد گفت: ما این خیانت را تکرار نمیکنیم و برعکس اصلاحطلبان با تمام قدرت روبهجلو میرویم. اکنون باید این سؤال را از خود بپرسیم دلیل مخالفت آمریکا و غرب با برنامه هستهای ما چیست؟ درحالیکه کشورهای بسیاری در جهان ازجمله ترکیه، برزیل و… به دنبال انرژی هستهای هستند و غرب با آنها مخالفتی نمیکند.
- امروز مردم بهراحتی سیاستهای دیپلماسی مذاکرهکننده ما در ژنو را نقد میکنند. مشکل ما این است که شما نمیدانید در آن هشت سال هستهای چه دماری از روزگار مردم درآورده است باید در ابتدا گفت شود که دستاوردهای انرژی هستهای چیست و برای مردم چه منفعتی داشته است.
- وی با انتقاد از حرکت دلواپسان در کشور بیان داشت: اگر قرار است در مورد ژنو و هستهای دلواپسان دلواپسی داشته باشند دیگران نیز باید از این حق برخوردار باشند که بگویند هستهای چه بر سر مردم آورده است.
- درگیری غرب با ما بر سر پیشرفت علم در هستهای و یا حل مشکلات درمانی ما نیست. هر کشوری که بتواند غنیسازی انجام دهد میتواند اورانیوم را در حد ۹۹ درصد غنی کند و این یعنی کاربرد سلاح هستهای این توانایی برای برزیل، آرژانتین، مصر و ترکیه که همزمان با ایران در پی پیشرفت هستهای هستند قرار دارد؛ اما چرا غرب و آمریکا دست بر روی ایران گذاشته است.
ما در نطنز و فردو داریم کاری میکنیم که ۹۰ سال پیش در غرب صورت گرفته است. در امر هستهای پیشرفت و ترقی علمی وجود ندارد که به خاطر آن غرب و آمریکا جلوی ما ایستاده باشد مشکل چیز دیگری است که آمریکا در برابر ما اینگونه مضطرب کرده است.
اشکال کار ما این است که کشوری توان ساخت سلاح هستهای را پیداکرده رسماً اعلام کرده که میخواهد اسرائیل را نابود کند؛ اما هیچ کشور دیگری که برنامه هستهای دارد یا خواهد داشت حرف از نابودی اسرائیل نزده است و این دلیل دشمنی غرب با ماست.
- چه کسی وظیفه نابودی اسرائیل را به ما محول کرده است گفت: آیا شورای امنیت این وظیفه را به ما داده و یا اتحادیه عرب را به جمهوری اسلامی محول کرده است؟
- تحریمها و مشکلات کنونی به خاطر خواست ما در انرژی هستهای است و اینکه برخی آزادانه حرفهایی را مطرح کردند که غرب را متشنج کرد ازجمله احمدینژاد که گفت انرژی هستهای بهسرعت مسیر خود را پیش خواهد گرفت و آمریکا و غرب هر کار که میخواهند انجام دهند.
حاشیه های جلسه:
- جمعی از دانشجويان پلاكاردهايي را بالاگرفتند كه روي آنها جملاتي همچون «نه ذلت، نه منت هيات من الذلت، مرگ بر امريكا، اسرائيل»، «آقاي زيباكلام بصيرت را از برادرت سعيد ياد بگير» «توافقنامه ژنو يا مناقصه هستهاي» و... نوشته شده بود، مسئولين برنامه قصد جمع كردن آنها را داشتند .
زيباكلام در واكنش به اين اقدام گفت: بگذاريد اين پلاكاردها در دستانشان باشد، معرفت و انصافشان همينقدر است كه راديو، تلويزيون، نماز جمعه و همه چيز را در اختيار دارند اما در اين دو ساعتي كه ما اينجا سخنراني مي كنيم مثل مور و ملخ ميريزند و اظهار وجود ميكنند.
- دانشجويي پشت تريبون آمد و گفت: من با مواضع آقاي زيباكلام كاملا آشنا هستم، شما خودتان بهتر ميدانيد كه ما حكومتي اسلامي داريم، حكومتي كه پدر و دايي من به خاطر آن جان خود را فدا كردهاند، گفتيد چه كسي حق نابودي اسرائيل را به ايران داده است، به شما پيشنهاد ميكنم صحيفه امام خميني(ره) را مطالعه كنيد،ايشان فرمودهاند «اسراييل هيچ گاه دوست ما نخواهد شد، اگر زماني آمريكا براي شما كف زد بدانيد كه در راستاي اهداف آن حركت ميكنيد».
دانشجويان با شعارهاي الله اكبر، سخنان اين دانشجو را تاييد كردند كه وي باز هم خطاب به زيباكلام گفت: شما كه مدعي آزادي بيان هستيد چرا بايد دانشجوي ما به خاطر برگزاري مراسم بزرگذاشت 9 دي از دانشگاه اخراج شود.
زيباكلام در پاسخ به اين دانشجو گفت: كاش شما دوستانتان از رسانهاي كه در اختيارتان هست ده دقيقه به ما اجازه صحبت كردن و اظهار عقيده ميداديد.
- وي در پاسخ به سوال ديگري كه چقدر دولت را در پيشبرد اهدافش موفق ميدانيد، گفت: اگر دولت نتواند كشور را از گرداب هستهاي نجات دهد من اميد ندارم كه بتواند در ساير عرصهها موفق شود.
- این مراسم توسط مجمع اسلامی دانشجویان دانشکده حقوق دانشگاه آزاد مشهد برگزار شده بود. مجری این برنامه علی رزاقی بهار از فعالان دانشجویی- سیاسی اصلاح طلب استان بود.
- عکس های پایگاه خبری صبح توس را میتوانید در این لینک(+) مشاهده کنید
موشن گرافیک/ دستاوردهای انرژی هستهای چیست و برای مردم چه منفعتی داشته است؟ !
- دانلود پوستر و فیلم باکیفیت "انرژی هسته ای به چه دردمان میخورد؟"
http://www.ghasednoor.ir/fa/tiny/news-41
ارسال نظر