تاریخ خبر: کد خبر: 1732

ایجاد کسب‌ و کار از مصادیق انفاق است

ایجاد کسب‌ و کار از مصادیق انفاق است

به گزارش قاصدنیوز، حجت‌الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی در سومین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی بر آستان کرامت که با موضوع آثار و برکات اقتصادی امام رضا(ع) در ایران 13 شهریورماه در تالار شیخ طوسی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، با بیان اینکه یک ایران جغرافیایی و یک ایران اعتقادی به معنای مجمع حضور شیعیان داریم، اظهار کرد: وقتی از آثار علمی، فرهنگی، اقتصادی و... حضرت رضا(ع) سخن می گوییم، نباید این تأثیر را در جغرافیا بلکه باید در نگرش بیان کنیم.

 

وی با اشاره به فرمایشات امام رضا(ع) و پیامبر اکرم(ص) در خصوص جمع آوری مال گفت: اگر همه مجموع روایات در خصوص توصیه به کفاف در مورد مال را کنار یکدیگر قرار دهیم، ممکن است نتیجه گرفت که دین با تلاش اقتصادی و ثروتمند شدن انسان مخالف است، در حالی که اسلام نه تنها با تلاش در کسب ثروت مخالف نیست، بلکه وی را به پیشرفت و ترقی تشویق می کند.

 

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امام رضا(ع) فرموده اند: «کسی از همه بهتر زندگی می کند که از درآمد خویش به دیگران انفاق کند» ادامه داد: دیگران را بر سر سفره خویش دعوت کنید اما انفاق در نگاه معصومین(ع) با انفاق در فرهنگ عمومی بسیار متفاوت است.

 

وی سرمایه گذاری و ایجاد کسب و کار را از مصادیق انفاق دانست و گفت: اگر انسان بتواند مزرعه ای ایجاد کند که در آن عده ای به کسب و روزی حلال مشغول شوند، انفاق کرده است، همچنین در این صورت انسان نمی تواند بگوید که تنها وی به دیگران انفاق می کند، بلکه انفاق دوسویه از سوی کشاورزان و مالک مزرعه صورت گرفته است که هر دو به یکدیگر نیاز دارند و این کار، طراوت اقتصادی به وجود می آورد.

 

حجت الاسلام بحرینی عنوان کرد: انفاق کردن به کمک برای فردی که در خیابان طلب پول می کند، صدقه انداختن در صندوق صدقه و حتی کمک به جهیزیه دختر جوان خلاصه نمی شود، بلکه انفاق دارای زمینه های بسیاری است که می تواند رشد جامعه را در پی داشته باشد لذا روش درست انفاق کردن را باید از کلام معصومین(ع) آموخت.

 

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه معصومین(ع) از انسان ها نخواسته اند که زندگی فقیرانه داشته باشند، ادامه داد: گاهی برداشت های غلط از احادیث می شود، به عنوان مثال این روایت که امام رضا(ع) فرموده اند: «سرمایه جمع نمی شود، مگر با پنج خصلت که شامل بخل زیاد، آرزوی دراز، حرص، بریدن از خویشان و برتری دادن دنیا به آخرت می شود» به این معنا نیست که انسان ثروتمند دارای این خصوصیات است، بلکه به این منظور بیان شده که از ثروت اندوزی با این خصوصیات پرهیز شود.

 

حجت الاسلام بحرینی جهاد اقتصادی را ثروتمند شدن به خاطر خدا دانست و گفت: فرهنگ شیعی، منش و رفتار شیعیان باید تحت تأثیر آموزه های معصومین(ع) باشد، همچنین منشأ مال، مسئله مهمی است که هر مؤمن باید به آن توجه کند، همانگونه که مرحوم علامه طباطبائی در تفسیر خود بیان کرده است: « انفاق دایره وسیعی دارد که با کمک کردن به فقرا معنا نمی شود».

 

منبع: ایکنا

کلمات کلیدی

ارسال نظر

تریبون