وقتی کلمه «سرباز صفر» را در موتورهای جستجو وارد کنید، پیشنهادهای خود را براساس بیشترین جستجو درباره کلمه به مخاطب ارائه میدهد که در همان گزینههای اول، وبلاگی به نام «سرباز صفر جنگ نرم» به چشم میخورد.
حجتالاسلام حسین ابراهیمیاول، وبلاگنویسی است که خود را سرباز صفر جنگ نرم میداند. این طلبه مشهد متولد١٣٦٤ علوم دینی را در مدرسه معصومیه قم آموخته و هماکنون طلبه رشته کلام اسلامی در مدرسه علمیه عالی نواب مشهد است و از اوایل طلبگی تاکنون در پایگاههای بسیج مسئولیتهایی داشته است.
حجتالاسلام ابراهیمی، نویسنده وبلاگی است که در سالهای اخیر از مطالب آن در سایتهای مختلف و همچنین روزنامهها و نشریاتی مانند شهرآرا استفاده میشود و جوایزی مثل جایزه برگزیده جشنواره تبلیغ نوین جنات، تقدیر از فعالان سایبری فتنه و بهترین مطلب درباره سخنان رهبری در خراسانشمالی را از آن خود کرده است. وی درباره پیشینه دستبهقلمشدنش این طور می گوید:
در ابتدا شعر میگفتم که هنوز هم کمی ادامه دارد و آخرینبار در مسجد کرامت در مراسم شب شعر «سپندوار» که برای استقبال از مقام معظم رهبری برگزار شده بود، یکی از اشعارم را خواندم. وبلاگ «سرباز صفر جنگ نرم» از اوایل سال١٣٨٨ آغاز شد و اسم آن از سخن رهبر معظم انقلاب گرفته شد که میفرمایند: شما نخبگان فکری، افسران جوان جنگ نرم هستید.
من چون ادعای نخبه فکریبودن ندارم، خود را افسر نمیدانم ولی یک سرباز صفر خوب بودن نیز در این محیط ارزش است. البته دوستان در بخش نظرات اغلب میگویند که باید افسر باشید و در این رابطه درجههایی نیز برای اشخاص فعال در بحث جنگ نرم طراحی شده است.
در ابتدای مسیر، بهترین سایتها در فضای فرهنگی و سیاسی را جستجو میکردم و برای آن مطلب مینوشتم؛ البته این کار بهعنوان هدفی میانی برای رشد وبلاگ لازم بود و هماکنون سایتهای مختلف، مطالب وبلاگ را رونوشت میکنند. گاهی مطالب در برخی سایتها بهعنوان اخبار اول آنها درج میشود و بیش از ٤٠٠نظر درمورد آن ارائه میشود و بعد همه سایتهای داخلی و خارجی آن را منتشر میکنند.
همانطورکه در بسیاری از مطالب مربوطبه فضای مجازی خواندهاید، امروز این فضا از بسترهایی است که مهمترین تأثیر فرهنگی در آنجا شکل گرفته و پایهریزی میشود. آثار این زندگی مجازی در واقعیت خانوادهها و جامعه بسیار محسوس است و حتی فراتر از فضای فرهنگی، بر چارچوب سیاسی و حاکمیتی جامعه تأثیر میگذارد.
تمام سخن اینجاست که امروز خلأ حضور مؤثر طلاب علوم دینی و تأمینکنندگان فکری نظام دینی و اسلامی مردم در این عرصه احساس میشود؛ بهعبارتی، به افرادی نیاز است که در فضای مجازی با برقراری ارتباطی مثبت، تصویری درست و زیبا از دین و مبلّغ در ذهن مخاطب ایجاد کنند.
شاید بتوان گفت حداقل این حضور، ایجاد وبلاگی فعال است. اگر این وبلاگ باتوجهبه نیاز روز جوانان در این فضا بهوجود آید، مشاهده خواهند کرد که در اندک زمانی تأثیرها و نتایج اعجابآوری خواهد
داشت.
از وبلاگ من در ابتدا بازدید چندانی نمیشد و کمکم که مطالب تولیدی به آن اضافه شد، موردتوجه قرار گرفت. هماکنون طلبههای بسیاری برای راهنمایی وبلاگنویسی مراجعه میکنند و خوب است که چنین کلاسهایی در محیط حوزه علمیه برگزار شود. باید متوجه این نکته بود که زیاد دستبهقلمشدن و نوشتن میتواند حتی در صحبتکردن افراد تأثیر بگذارد و امروز این کار برای طلاب علوم دینی بسیار ضروری است.
اولین تذکر برای ورود به وبلاگنویسی، لزوم تحقیق در موضوعهای دینی دلخواه و ارائه مطالب تولیدی متناسببا شأن طلبه با درنظرگرفتن دغدغهها و نیازهای روز است. بعداز این توجه، ارائه هنرمندانه موضوع متناسب با فضا و روحیه مخاطبان دارای اهمیت است؛ زیرا چهبسیار مطالب مفید دینی که در محیط اینترنت قرار میگیرد و بهخاطر طولانیبودن یا ویرایشنکردن و ارائه نامناسب به هیچ جا نمیرسد و استفادهای جز پرکردن فضا ندارد.
تجربه من در فضای مجازی یا بهقولی سایبری این است که برای رسیدن به موضوعهای ضروری و مطلوب جوان امروز و آشنایی با سبک جذاب ارائه مطالب، عضویت و دمخورشدن با شبکههای اجتماعی داخلی البته محتاطانه و با رعایت شئونات بسیار مفید است.
یکی از گلههای من در فضای حوزه علمیه این است که مطلبها را بدون ذکر منبع و لینک ذکر میکنند؛ بهطورمثال یک بار در سایت سازمان تبلیغات اسلامی مطلبی را از وبلاگ به اسم سخنرانی شخصی دیگر آورده بودند. البته مطلب جذابی بود که در بیشاز ٤٠سایت معتبر و جهانی آورده شد.
درباره وبلاگم نیز باید بگویم که بخشهای این وبلاگ دو تقسیم کلی دارد؛ مسائل فرهنگی و موضوعات روز که شامل بخشهایی مانند مقالات ماه مبارک رمضان یا مقالات ماه محرم است و دوم مسائلی که بهطورکلی درباره جنگ نرم از ابتدای کار وبلاگ پیگیری شده است، مانند بحث عفاف و حجاب، ولایت فقیه، تفسیر آیات برگزیده، اخلاق رسانه، سبک زندگی و...
http://www.ghasednoor.ir/fa/tiny/news-1705
ارسال نظر