تاریخ خبر: کد خبر: 2667

کارت زرد برای بداخلاقی‌ها در جلسات علنی شورای شهر مشهد

با وجود اختلاف‌نظرهای گسترده و بداخلاقی‌هایی که در جلسات علنی شورای شهر مشهد در یک سال گذشته به چشم می‌خورد که سبب نگرانی‌هایی از سوی دلسوزان شهر بهشت شده؛ اما شورای چهارم در مصوبات خود، گام‌های مثبتی نیز برای شهر برداشته است.

کارت زرد برای بداخلاقی‌ها در جلسات علنی شورای شهر مشهد

به گزارش قاصدنیوز، در پایان شورای سوم بود که عده‌ای به مخالفت شدید با این شورا پرداختند و البته حرف این گروه نیز به دل مردم مشهد نشست و در نهایت در خرداد 92 و در انتخابات شورای اسلامی شهر مشهد، 17 عضو لیست جبهه پایداری انقلاب اسلامی وارد پارلمان شهری پایتخت معنوی شدند.

 

البته 6 نفر دیگر نیز اصولگرا بوده و در واقع 25 عضو اصولگرا توانستند کرسی پارلمان شهری مشهد را در دست گیرند که در همین راستا نیز آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی امام جمعه مشهد بیان کرده که شورای اسلامی شهر مشهد در کشور بی‌نظیر است.

 

*همدلی و همفکری در شورای چهارم

شورای اسلامی شهر مشهد در نخستین جلسه علنی شورای چهارم با 23 رأی از 24 رأی ابوالفضل انتظاری را به عنوان سرپرست شهرداری مشهد انتخاب کرد که این رأی در واقع همدلی اعضای شورای چهارم و همفکری آنها را نشان داد.

 

اعضا و رؤسای کمیسیون‌ها نیز با همدلی و همفکری انتخاب شدند و حتی برای کمسیون حاشیه شهر نیز یکی از اعضا به نفع غلامحسین صاحبی انصراف داد و همچنین رئیس شورای اسلامی شهر مشهد نیز یعنی محمدکمال سروی‌ها که از منتقدان شورای سوم بود با اتفاق آرا بر کرسی ریاست شورای شهر مشهد نشست که این رأی قاطع نیز سبب شد شهروندان مشهدی منتظر دوران طلایی از همدلی و تفاهم برای اعتلای پایتخت معنوی ایران باشند.

 

بعد از این انتخاب همه منتظر انتخاب شهردار مشهد بودند انتخاب شهردار پایتخت معنوی ایران همراه با حاشیه‌هایی بود که از جمله آنها می‌توان به زمزمه‌های حضور محمود احمدی‌نژاد در آن سمت اشاره کرد که این موضوع به یکی از مهم‌ترین خبرهای کشور نیز تبدیل شد و علاوه بر رئیس جمهور سابق کشورمان بحث‌هایی از حضور رستم قاسمی وزیر نفت دولت دهم، نیکزاد وزیر مسکن و شهرسازی دولت دهم و حتی سعیدی‌کیا وزیر مسکن دولت نهم نیز مطرح بود.

 

در این بین شورای چهارم بعد از مذاکرات با 10 نفر به سید صولت مرتضوی معاون سیاسی وزیر کشور دولت دهم رسید، شخصی که پست‌های مدیریتی فراوانی همچون فرمانداری، استانداری و حتی در دوره‌ای مدیر مسئول روزنامه حمایت را تجربه کرده بود.

 

در نهایت سید صولت مرتضوی پس از اختلافاتی در جلسه غیر علنی شورای شهر، با 19 رأی موافق، سه رأی مخالف و یک رأی ممتنع از مجموع 23 رأی در جلسه علنی شورای شهر مشهد به عنوان شهردار کلانشهر مشهد انتخاب شد که این نشان‌دهنده حمایت شورای چهارم از شهردار جدید پایتخت معنوی ایران بود.

 

*نمره 20 برای ساماندهی حاشیه شهر و حمل و نقل عمومی

بعد از انتخاب سید صولت مرتضوی به عنوان شهردار، وی یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های خود را خط 2 قطار شهری مشهد دانست و با همراهی شورای شهر کاری بزرگ در شهر بهشت رخ داد، به گونه‌ای که در یک سال به اندازه پنج سال گذشته در این خط حفاری شد و امروز تنها میدان شریعتی تا میدان راه‌آهن مشهد باقی مانده به طوری که این خط در نوروز سال 96 به بهره‌برداری می‌رسد.

در یک سال اخیر در ارتباط با نوسازی تاکسیرانی نیز گام‌های خوبی برداشته شد و مقرر شده تا پایان سال بیش از 2 هزار تاکسی فرسوده نوسازی شود و در مورد اتوبوس شهری نیز در صورت مساعدت دولت این احتمال وجود دارد تا پایان سال 300 دستگاه اتوبوس شهری به ناوگان اتوبوسرانی مشهد افزوده شود.

 

کار مهم دیگری که در این یک سال رخ داد بالا بردن سطح خدمت‌رسانی شهری به حاشیه شهر مشهد بود و شورای چهارم به حق به شعار خود مبنی بر ساماندهی حاشیه شهر با کمک شهرداری مشهد جامه عمل پوشاند و 50 درصد از هزینه آسفالت و فضای سبز شهر مشهد را به این مناطق کم‌برخوردار اختصاص داد و با افزایش بودجه فرهنگی سبب ایجاد مدارس علوم دینی و همچنین احداث فرهنگسراهایی در این مناطق شد.

 

شورای چهارم سعی بر این داشت تا کارهای بر زمین مانده مدیریت‌های قبلی شهرداری مشهد را ساماندهی کند که در این موضوع با کمک شهرداری مشهد موفق بود که در این راستا می‌توان به طرح جامع شهر مشهد، راستگرد پل نوغان، در نظر گرفتن زمین برای باغ موزه دفاع مقدس و ساماندهی معراج شهدای مشهد اشاره کرد.

 

اما متأسفانه امروز بعد از آن همه همدلی، اختلاف‌نظرهای شدیدی در شورای چهارم مشهد وجود دارد که سبب چند دستگی اعضا شده است و شاید یادآور شورای اول مشهد و اختلاف نظرهای گسترده آن باشد، اما سئوال اینجاست در شورایی که 25 عضو آن اصولگرا و حتی 17 عضو آن از جبهه پایداری هستند؛ چرا باید شاهد این اختلاف‌نظرهای شدید و چنددستگی به ویژه در 17 عضو جبهه پایداری باشیم؟

 

*اختلاف بزرگ اعضای شورا برای افزایش قیمت بلیت اتوبوس

شاید نخستین اختلاف‌نظر بین اعضای شورای شهر مشهد که سبب گسترش این اختلافات تا به امروز شد و سبب شد 25 عضو شورای شهر مشهد به دو گروه تقسیم شوند، لایحه افزایش قیمت بلیت اتوبوس شهری در مشهد بود.

 

این طرح در جلسات علنی شورای شهر مشهد با اختلاف‌نظرهای شدید اعضای شورا مطرح شد و برخی به دنبال حذف لایحه و برخی دیگر به دنبال تصویب آن بودند که در نهایت افزایش نرخ بلیت اتوبوس در جلسه غیر علنی شورای شهر مشهد رأی آورد که براساس آن نرخ بلیت اتوبوس‌های سازمانی 300 تومان و اتوبوس‌های بخش خصوصی 350 تومان تعیین شد که البته بعد از کمک دولت به شهرداری مشهد قیمت بلیت اتوبوس 50 تومان کاهش یافت.

 

این اختلاف‌نظر که البته نگاه موافقین به افزایش قیمت، کمک به مدیریت شهری و در نهایت کمک به شهر بود و مخالفین نیز جلوگیری از فشار بیشتر به قشر ضعیف جامعه را مطرح می‌کردند، سبب شد تا کار کارشناسی در شورای شهر مشهد کمرنگ شود، چراکه با اقدامات و کار کارشناسی شورای شهر و مدیریت شهری با توجه به اینکه قیمت تمام شده بلیت اتوبوس در شهر مشهد 600 تومان بود و چندین سال نیز بلیت اتوبوس شهری مشهد با افزایش قیمت مواجهه نبود و در نهایت سبب فشار به بخش خصوصی و حتی امکان اعتصاب رانندگان بخش خصوص هم وجود داشت، این رقم پیشنهاد شد که در نهایت با اختلاف نزدیک شورای چهارم رأی به افزایش قیمت داد، اما این طرح شروعی برای درگیری و اختلاف‌نظر بین اعضای شورای چهارم بود و در نهایت سبب شد کار کارشناسی در شورای شهر مشهد کمرنگ شود.

 

این اختلاف‌نظرها در شورای چهارم به کار خود پایان نداد و در ارتباط با طرح 2 میلیارد تومانی برای دهه مهدویت نیز مجدد نمایان شد که البته این طرح در جلسه غیرعلنی تصویب شد و این بودجه با سلیقه معاون فرهنگی وقت و به گونه‌ای پر حرف و حدیث اختصاص و توزیع شد و هنوز هم از گوشه و کنار بحث این طرح در شورا مطرح می‌شود؛ اما این اختلافات در چند هفته اخیر و به ویژه در ارتباط با احداث برج‌های 19 طبقه میدان شهدا به اوج خود رسید.

 

* برج‌های 19 طبقه و اوج اختلافات اعضای شورای شهر

لایحه‌ برج‌های 19 طبقه در جلسه علنی هفته گذشته شورای شهر مشهد مطرح شد که بر اساس آن در ضلع جنوبی و شمالی میدان شهدا دو برج 19 طبقه ساخته شود که موافقین این طرح بر این باور بودند که این پروژه با کار کارشناسی انجام شده و مشاور طرح جامع مشهد نیز آن را تایید کرده به طوری که شهردار مشهد نیز در این ارتباط بیان کرد که با توجه به بدهی شهرداری مشهد به بانک‌ها این دو پروژه اقتصادی بهتر است در میدان شهدای مشهد احداث شود اما مخالفان بر این باور بودند که این برج‌ها نباید در نزدیکی حرم رضوی احداث شود و اقدامی غیر فرهنگی است اما در مقابل موافقین نیز میدان شهدا را خارج از بافت حرم رضوی می‌دانستند که در نهایت شورای شهر مشهد رای به ساخت دو برج 17 طبقه در میدان شهدا داد.

 

اما متاسفانه در این جلسه بین موافقان و مخالفان از ادبیاتی استفاده شد که شایسته شورای انقلابی شهر مشهد نبود و در ارتباط با مدیریت شهری قبلی نیز اتهاماتی که هنوز در دادگاه مطرح نشده بیان شد در حالی که طبق عقل و شرع و قانون تهمت زدن به افراد قبل از اثبات جرم در دادگاه و صدور رأی قطعی، امری ناپسند، گناه و جرم محسوب می‌شود، حتی در این جلسه زمانی که از شهردار مشهد سئوالی در ارتباط با این پروژه شد چون وی یک بار صحبت کرده بود دو نفر از اعضای شورای شهر اجازه سخن گفتن به شهردار مشهد را ندادند.

 

*تشکیل گروه 13 نفر و تغییر در سال دوم کاری شورای شهر

شاید همین چند دستگی بین اعضای شورای سبب شد در سال دوم کاری شورای شهر مشهد شاهد تغییر در هیئت رئیسه، روسای کمیسیون‌های تخصصی و در نهایت رئیس شورای شهر مشهد باشیم و نوعی سیاست جدید در سال دوم کاری شورای شهر مشهد حاکم شود و البته سبب شد تا برخی از اعضا به جای رای به کار کارشناسی، رای به گروه و دسته‌ای که در آن حضور دارند، بدهند و در واقع گروهی 13 نفره در شورای شهر مشهد تشکیل شد تا این گروه هماهنگ در ارتباط با مصوبات رای بدهند.

 

در این بین باید توجه داشت که نبود توافق بر تصویب کار کارشناسی در شورای شهر مشهد سبب شده تا در اکثر جلسات علنی شاهد لفاظی برخی از اعضای شورای شهر مشهد باشیم که این بی‌اخلاقی‌ها در جلسات اخیر و به ویژه در لایحه ساخت برج‌های میدان شهدا به اوج خود رسید که بیان و انتشار آن برازنده پایتخت معنوی ایران اسلامی نیست.

 

قطعا بهترین پیشنهاد برای حل این اختلافات توجه به کار کارشناسی و بهره‌مندی از نظرات و ایده‌های مشاوران مجرب و متخصص است و زمانی که طرح و لایحه بعد از انجام کارهای کارشناسی و تصویب کمیسیون مورد نظر به صحن علنی ارائه می‌شود، اعضای شورای شهر مشهد نیز بهتر است به آن احترام بگذارند تا در نهایت شاهد همدلی و بازدهی بیشتر شورای چهارم باشیم؛ زیرا شهر کلانشهر مشهد با توجه به اینکه پایتخت معنوی ایران اسلامی و پذیرای بیش از 25 میلیون زائر درطول سال است هم‌اکنون از مشکلات فراوانی رنج می‌برد و نیازمند همدلی بیشتری مسئولان به ویژه مسئولان حوزه شهری است.

 

در پایان یادآور می‌شویم که ضرب المثلی در میان رسانه‌ها وجود دارد که می‌گوید خبرنگاران همیشه مرغ عروسی و عزا هستند و در صورت استقلال و صداقت پیش از هر کار به مسلخ می‌روند و ذبح می‌شوند و بر این اساس امیدواریم کار به جایی نرسد که به جای حل این اختلافات خبرنگاران از حضور در جلسات علنی شورای شهر مشهد منع شوند.

 

منبع: فارس

کلمات کلیدی

ارسال نظر

تریبون