به گزارش «قاصدنیور»، حسن رحیم پور ازغدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در اولین همایش از سلسله آیینهای نکوداشت 110بانوی فاطمی که با هدف تجلیل از مجاهدتهای بانو فاطمه فکور یحیایی از مبارزان انقلاب و مادر شهید حمید رحیم پور ازغدی در فرهنگسرای قرآن و عترت مشهد برگزار شد، اظهار کرد: زن کامل الگویی برای همه زنان و مردان است. عده ای در صدر اسلام به سبب دختر بودن فرزند پیامبر (ص) ایشان را ابتر خواندند که بعد پیامبر گفتند که فاطمه (س) کوثر است. آثار این «کوثر» نیز تا به امروز وجود دارد و آن اینکه هیچ انقلابی در دنیا اتفاق نیفتاد جز اینکه فرزندان فاطمه (س) در آن نقش داشتند.
وی با انتقاد از نپرداختن به شخصیت حضرت فاطمه (س)، به چند روایت از سیره آن حضرت اشاره کرد و گفت: امیرالمومنان میگوید من در تمام دوران زندگی مشترک، یک خاطره بد از فاطمه (س) پیدا نمیکنم. من هرگز حتی یک بار هم من ایشان را عصبانی نکردم و یک بار هم ایشان من را عصبانی نکرد. حضرت فرمودند حتی در یک مورد هم به فاطمه دستور ندادم، اما در عین حال ایشان یک بار هم بر خلاف نظر من عمل نکرد. امیرالمومنان میگوید هر وقت خسته میشدم و به ستوه میآمدم به فاطمه پناه میبردم و به چهرهی او نگاه میکردم و آرام میگرفتم.
رحیم پور در ادامه با اشاره به کسانی که در عین مذهبی بودن، از سیاست و اتفاقات جامعه کناره میگرفتند، گفت: همین جناب خواجه ربیع که الان در کنار مرقدش هستیم، انسان زاهد و با تقوایی بود اما در لحظههای خاص نتوانست تصمیم بگیرد. او عبادت را از تشخیص سیاسی جدا کرد و چیزی جز ذکر و دعا نمیگفت. وقتی فهمید سیدالشهدا شهید شدند، گفت خاک بر سر این مردم که فرزند پیامبر را کشتند، که بعد استغفار کرد که چرا جز ذکر چیز دیگری گفته است! در اول انقلاب هم همین یک تیپ آدمها بودند.
وی با اشاره به نامه امام خمینی(ره) به حمید روحانی برای ثبت تاریخ انقلاب، اظهار کرد: امام در نامهای به حمید روحانی ایشان را مأمور کرد تا تاریخ انقلاب را بنویسد. در این نامه معلوم میشود که امام روی چه مسائلی حساس بوده است. امام در این نامه نوشت که تاریخ حماسه آفرین مردم ایران را همان طور که هست ثبت کنید که اکثر مورخین تاریخ را آنطور که مایلاند و دستور میگیرند ثبت میکنند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به واقعیت نقش زنان در تاریخ اسلام، خاطرنشان کرد: امروز مینویسند که زنان سنتی در صحنه اجتماع نقشی نداشتهاند و بعد از شاهنشاه آریا مهر! است زنان در اجتماع فعال شدند. واقعیت این است که زنان از صدر اسلام و در غدیر و کربلا در صحنههای خطرناک حضور داشتند و این حضور تا خود ظهور نیز ادامه خواهد یافت همین زنانی که عدهای اسمشان را میگذارند سنتی، هر جا انقلاب بوده ، در میدان بودند.
خانم فکور یحیایی، مادر استاد حسن رحیم پور ازغدی
وی افزود: در ۱۷ دی ۵۶ در مشهد چند صد خانم اولین تظاهرات انقلاب اسلامی را انجام دادند. آن روز که رژیم فواحش را دور مجسمه رضا شاه جمع کرده بود تا به قول خودشان به خاطر آزادی از او تشکر کنند، زنان متدین و محجبه ما بودند که تظاهرات کردند و اعلام کردند آن فواحش نمایندهی زنان ایران نیستند.
رحیم پور ادامه داد: زنان مجاهد صدر انقلاب، جهاد را از زنان حاضر در کربلا یاد گرفتند. آن زنی که وقتی سر فرزندنش را به او دادند، برای دشمن پس فرستاد و گفت آنچه را که در راه خدا دادیم، پس نمیگیریم. ما همچنین زنانی داریم که کسی تا به حال از آنها چیزی نشنیده است. ما زنان شهیدی در کوفه داریم که وقتی کربلا تمام شد و سر شهدا را در کوفه آوردند، به تنهایی در خیابانها جنگیدند.
وی افزود: همین زنانی که عده ای به آنها می گویند سنتی، در جنبشهای مهم معاصر حضور جدی داشتند. در نهضت تحریم تنباکو، بعد از فتوای میرزای شیرازی، زنان نقش اصلی را داشتند. وقتی انگلستان هرات را از ایران جدا کرد ، زنان خراسان و هرات قیام کردند و به خیابان ریختند. آن زمان که انگلیس داشت غارت میکرد، زنان مسلمان بیانیه دادند که مصرف کالای انگلیس حرام است. آن وقت بود که زنان چادری ریختند در بازارهای تهران و هر مغازه ای که جنس خارجی داشت را بستند.
در انتهای برنامه نیز همسر سردار شهید شوشتری با اهدای لوحی از ده ها سال مجاهدت های مادر حسن رحیم پور ازغدی تجلیل به عمل آورد.
قابل ذکر است خانم فاطمه فکور یحیایی یکی از زنان مبارز مسلمان هستند که از سالهای آغازین نهضت امام خمینی(ره) در عرصه مبارزه حاضر بوده و از تایپ و تکثیر اعلامیههای امام(ره) در پانزده خرداد 42 تا آموزش مسلحانه و آمادگی چریکی و تشکیل بیمارستانهای مخفی خانگی برای بیرون آوردن گلوله از بدن مبارزان و... حضور داشته است.
ایشان که مادر شهید (حمید) است، جزء زنان پیشگام در نخستین تظاهرات انقلاب اسلامی بود که در 17 دی 1356خفقان شاهی را درهم شکستند.
http://www.ghasednoor.ir/fa/tiny/news-4412
ارسال نظر