به گزارش قاصدنیوز، دکتر محمدحسین رجبیدوانی در مراسمی که با عنوان نرمش قهرمانانه در صدر اسلام چهارشنبه شب در دانشگاه پیام نور مشهد برگزار شد، با بیان اینکه نرمش در لغت به معنای انعطاف نشان دادن است و این امر در نقطه مقابل سرسختی قرار دارد، اظهار کرد: نرمش قهرمانانه در تفسیر به معنای حرکتی است که انسان و یا نظام در برابر حریف از خود نشان میدهند بنابراین با توجه به قدرت حریف باید به گونهای رفتار کرد تا از شدت دشمنی و سرسختی حریف نسبت به خود کاست و ضمن دادن امتیازات، داشتن نرمش و عدول از برخی اصول در نهایت موجبات سرافرازی و پیروزی جبهه خودی را فراهم ساخت.
وی ادامه داد: به عبارت دیگر در نرمش قهرمانانه باید با دادن یک سری امتیازات، از دشمنی کاست و در واقع ما نیز باید امتیازات را از طرف مقابل بگیریم تا زمینه پیروزی خود را مهیا سازیم.
کارشناس و پژوهشگر تاریخ اسلام تصریح کرد: دشمن به معنای کسی یا حکومتی و جریانی است که جز بدی و نابودی برای ما نمیخواهد لذا میخواهیم با دشمنان مذاکره کنیم، معنا ندارد که بگوییم دنبال توافقی برد - برد هستیم زیرا غرب و رژیم صهیونیستی دشمنان ما هستند.
وی تاکید کرد: شاید از منظر سیاسی اگر به دشمن بگوییم در پی توافقی برد - باخت هستیم، دشمنیها افزایش یابد بنابراین چارهای نداریم جز اینکه مطرح کنیم، نتیجهای برد ـ برد را برای دو طرف میخواهیم.
رجبیدوانی افزود: طبق تعالیم دینی اگر مسلمانان از نظر قدرت و اقتدار نظامی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی و علمی به موقعیتی برسند که بر دشمن برتری داشته باشند، باید با دشمنان خود برخورد کرده و نابودشان کنند ولی از آنجایی که در دین اسلام به ابعاد انسانی توجه ویژهای شده اگر دشمن از جنگ دست کشید و تسلیم شد نباید به کشتار دشمنان خود دست بزنیم و حتی دشمن مشرک کافر را در صورت تسلیم شدن، اسیر هم نباید کرد.
*اگر جبهه حق در برابر دشمن، ضعیف باشد باید نرمش قهرمانانه را به کار گرفت
وی ادامه داد: اگر از نظر نظامی، سیاسی، اقتصادی و علمی قادر نیستید که دشمن خود را از بین ببرید، تکلیف این است که بازدارندگی را مورد توجه قرار دهید تا دشمن دست از تهدید شما بردارد، در واقع اگر موقعیت جبهه حق طوری باشد که در برابر دشمن، ضعف کاملی داشته باشد باید نرمش قهرمانانه به خرج داد.
این کارشناس و پژوهشگر تاریخ اسلام یادآور شد: به یاد دارم در زمانی که آمریکا و رژیم صهیونیستی در مقابل ایران اسلامی موضع میگرفتند، رهبر معظم انقلاب میفرمودند تا هنگامی که به اقتدار لازم در حوزههای علمی و فناوری نرسیم، دشمنی دشمن علیه این مرز و بوم ادامه دارد.
به گفته وی وقتی تهدید دشمن وجود دارد یعنی ما از آنها ضعیفتر هستیم و باید توان خود را در همه حوزهها قوی کرده تا آنها از ما بترسند و بهراحتی دست به تهدید نزنند.
رجبیدوانی بیان کرد: در حاضر کره شمالی اگر چه از نظر اقتصادی و فناوری ضعیف است اما از نظر نظامی توانسته مقتدر باشد و حتی مطرح کرده که سلاح هستهای هم دارد، با این وجود آمریکا جرات نمیکند با کره شمالی برخوردی داشته باشد اما همواره علیه ما تهدیدهای مختلفی روا داشتهاند.
*نرمش قهرمانانه یک تاکتیک است نه یک راهبرد
وی با اشاره به اینکه نرمش قهرمانانه یک تاکتیک است نه یک راهبرد، گفت: این مسئله روشی برای به زیرکشیدن دشمن است.
این کارشناس و پژوهشگر تاریخ اسلام بیان کرد: خیلیها در صدر اسلام صلح حدیبیه را به معنای شکست مسلمانان میدانستند اما خداوند از این صلح به معنای فتحالمبین و برد بزرگ اسلام نام برده است و من معتقدم همین مذاکراتی که امروزه در جریان است تا حدودی میتواند با صلح حدیبیه قابل مقایسه باشد.
وی تاکید کرد: قریش تا قبل از امضای صلح حدیبیه جز به نابودی اسلام نمیاندیشید اما پس از این پیمان موجودیت اسلام را به رسمیت شناخت و این امر امتیازی برای اسلام محسوب میشود، اگرچه این مورد در متن پیمان نیست اما محتوای این صلح و پیمان همین است.
رجبیدوانی با اشاره به اینکه وقتی نخبگان و خواص یک جامعه انگیزه کافی ندارند، سکوت کرده و از حاکمیت اسلام دفاع نمیکنند، رهبر جامعه چارهای ندارد جز اینکه به دشمن امتیاز دهد و در بدترین حالت حاکمیت را واگذار کند، عنوان کرد: نرمش قهرمانانه را در صلح امام حسن (ع) نیز بهخوبی مشاهده میکنیم زیرا با صلح امام حسن (ع)، چهره واقعی معاویه آشکار شده و دستگاه ستم او را به مردم شناساند.
وی افزود: در دوره حاکمیت کارگزاران، سازندگی و در دولت فعلی به علت اینکه آبشخور فکریشان یکی است اصطلاح نرمش قهرمانانه به کار رفته و در حقیقت دست اندرکاران این دولت ها معتقد بوده و هستند که میتوانند با دادن امتیازاتی به دشمن از میزان این دشمنیها کاست اما رهبری مسئله بدر و خیبر را مطرح کرده و گفتند؛ ما باید به شکل مقاوم بر روی آرمانهای خود بایستیم.
*در دولت سازندگی امتیازاتی مفت و یک جانبه به غربیها داده شد
این کارشناس و پژوهشگر تاریخ اسلام تصریح کرد: در دولت سازندگی امتیازاتی مفت و یک جانبه به غربیها داده شد بدون اینکه امتیازی دریافت شود، در همین راستا رهبری فرمودند در نرمش قهرمانانه ضمن دادن امتیازاتی به طرف مقابل باید امتیازاتی هم گرفت و لذا این تاکتیک باید در جای خود استفاده شود.
وی ادامه داد: اکنون دولت فعلی همانند دولت سازندگی عمل میکند بهطوری که رئیسجمهور اعلام میکند، من اوباما را باهوش و مودب یافتم در حالی که اوباما عنوان میکند تحریمها و فشارها علیه ایران موفق بوده است.
رجبیدوانی بیان کرد: امروز برخی خودباختگان و وادادگان میخواهند این دوره را با دوره امام حسن (ع) مقایسه کنند اما در واقع ما در دوره نرمش قهرمانانه نیستیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر غنیسازی 20 درصد را بدهیم و به 3.5 درصد رضایت دهیم به شرط اینکه قطع نامهها لغو شود باز هم پیروزی برای ایران اسلامی است.
منبع: فارس
http://www.ghasednoor.ir/fa/tiny/news-5057
ارسال نظر