به گزارش قاصدنیوز، مراسم نکوداشت مرحوم علیاصغر عابدزاده، معلم قرآن و مبارز انقلابی، شب گذشته، 24 تیرماه در مهدیۀ مشهد با حضور محمدباقر قالیباف، شهردار تهران، سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدسعید سرابی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، اعضای جامعۀ قاریان قرآن و عموم مردم مشهد برگزار شد.
در ابتدای این مراسم پس از قرائت قرآن و قرائت شعری در وصف مرحوم عابدزاده توسط احمد مهرمشهدی(افخمی) از شاگردان وی و مؤذن مسجد گوهرشاد، گروه تواشیح بینالمللی ولایت به اجرای سرود و شعر سروده شده توسط مرحوم عابدزاده پرداختند.
سپس سیدمهدی طباطبایی، رئیس شورای هیئتهای مذهبی مشهد در بیان انگیزۀ برگزاری مجلس بزرگداشت مرحوم عابدزاده با بیان اینکه مرحوم عابدزاده یک مدیر جهادی در زمان خود بود، گفت: ما به دنبال این بودیم فعالیتهای مرحوم عابدزاده را به نسل جوان منتقل کنیم از همین رو ستادی مردمی برای معرفی بزرگان و فعالان دینی مشهد شکل گرفت که در آینده نیز به معرفی دیگر فعالان میپردازد.
طباطبایی، برگزاری جشنهای نیمۀ شعبان، ساخت بناهایی به اسم اهل بیت(ع) و تربیت دینی و قرآنی نوجوانان و جوانان را از جملۀ فعالیتهای مرحوم عابدزاده عنوان کرد و افزود: کتاب ایشان در دست تدوین است و مستندی نیز در شرح حال ایشان تهیه شده که از شبکههای سیما پخش خواهد شد.
همنشینی و همکاری با علما، فعالیتهای سیاسی و فرهنگی؛ سه ویژگی مرحوم عابدزاده
در بخش بعدی این مراسم، حجتالاسلام سیدمهدی طباطبایی، سخنران مذهبی به بیان ویژگیهای استاد عابدزاده پرداخت و گفت: حاج علی اصغر عابدزاده دارای یک قدرت خدادادی، استعداد و خویشخواهی و خویشطلب بود که بخشی به ذات او، بخشی به تربیت و بخشی به پیگیری خودش مربوط میشد.
حجتالاسلام طباطبایی با بیان خاطراتی از مرحوم عابدزاده، سرپرستی هیئت و تکریم علما که در زمان پهلوی به آنها بیاعتنایی میشد را از کارهای مهم مرحوم عابدزاده بیان کرد و ادامه داد: معاشرت و همنشینی با علمای دین و همراهی با آنان در فعالیتهای دینی، از ویژگیهای ایشان است.
تأسیس انجمن قرآن پس از انتخاب به عنوان نمایندۀ مشهد در مجلس در سال 1330، همراهی با نواب صفوی در فعالیتهای انقلابی، ترغیب دیگران به سمت او به عنوان سرآغاز حضور در صحنۀ سیاست و گره زدن سیاست و دینداری نیز از دیگر فعالیتهای مرحوم عابدزاده بود که حجتالاسلام طباطبایی به آنها اشاره کرد.
این سخنران مذهبی، تربیت کودکان و نوجوانان با روش دینی با تأسیس مدارس رسمی و فرهنگسازی را از دیگر اقدامات استاد عابدزاده بر شمرد و در ادامۀ سخنانش ضمن تشکر از برگزاری مراسم تجلیل برای ایشان، از مسئولان خواست یکی از خیابانهای مهم به نام مرحوم عابدزاده برای نامگذاری شود.
شعر استاد شفق در توصیف استاد عابدزاده
در بخش دیگر مراسم نکوداشت مرحوم عابدزاده، محمدجواد غفورزاده(شفق) برای قرائت شعر خود در توصیف مرحوم عابدزاده باید روی سن میرفت که وی به دلیل کسالت حضور نیافت و شعر وی توسط مجری قرائت شد:
یاد باد آن کس که بود آسایش یاران از او داشتند امید کسب فیض چون باران از او
رفت آن آینه گر اما حکایت می کند خاطرات جشن های نیمه شعبان از او
گرچه دنیا را نباشد اعتبار اما بجاست اعتبار پیروان مکتب قرآن از او
گاه گرم ندبه بود و گاه همدم با کمیل شد شام و سحر تأثیر این و آن از او
دست و دل از دانش و فرهنگ طاقوتی برید تا بگیرد کار آموزش سر و سامان از او
یازده محکم بنا با نام معصومان پاک یافت در شهر شهادت پایه و پایان از او
رهنمودش نونهالان را به مسجد می کشید جلوه ماه مبارک بود صد چندان از او
پایمردی بین که در اوج ستمشاهی و ظلم یکدل و یکدست شد دلهای سرگردان از او
سلب کرد آزادیش را گرچه طاغوت زمان ساخت مردی صاحب عزم متین زندان از او
در جهاد خویش نواب آن مجاهد هم گرفت بر بلند سنگر پیکار خود پیمان از او
تا طلوع فجر پیروزی و صبح انقلاب کس ندید الا تلاش، خدمت و احسان از او
آنچه بر وی از غم یکشنبه خونین گذشت می کشید آهسته عمر نازنین دامان از او
زیست هر کس عاشق و آزاده عابدزاده وار گر نماند خود بماند نام جاویدان از او
فعالیتهای مرحوم عابدزاده مصداق مدیریت جهادی است
محمدباقر قالیباف، شهردار تهران ماه مبارک رمضان را مبدأ کار دانست و گفت: ماه رمضان مقصد نیست بلکه مبدأ است تا در ماههای دیگر از برکات و ظرفیت آن استفاده کنیم و سبک زندگیمان را مانند ماه مبارک رمضان قرار دهیم.
وی در ادامه با اشاره به لزوم شناخت سرمایههای انسانی و اجتماعی و معرفی آنان به جامعه و الگوسازی برای جوانان، استاد عابدزاده را یکی از سرمایههای انسانی دانست و راز ماندگاری نام و آثار فعالیتهای او را صدق نیت و توکل به خدا برشمرد.
قالیباف، مردمی بودن و کار مردمی، چند بعدی بودن و فعالیت در صحنههای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی، شناخت مکان و زمان و دشمنشناسی را نیز از ویژگیهای استاد عابدزاده عنوان کرد و با بیان اینکه تفکر مرحوم عابدزاده بر محور اسلام انقلابی بوده است، ادامه داد: در حقیقت باید بگوییم او یک مجاهد واقعی و مصداق مدیریت جهادی است چرا که با دست خالی و بدون امکانات دولتی توانسته اقدامات بزرگ و عظیمی را انجام دهد.
بنابر این گزارش، در ادامه این مراسم، حامد شاکرنژاد، قاری بینالمللی قرآن کریم به قرائت آیات پایانی سوره فرقان و آیات ابتدایی سوره شمس پرداخت.
همچنین در ادامه فعالان انجمن پیروان قرآن که توسط مرحوم عابدزاده تأسیس شده است، مورد تقدیر قرار گرفته و نشان جایزه بزرگِ عابدزاده، به حامد سعیدینژاد، معلم این انجمن و پدر دو شهید اهدا شد.
یادآور میشود، مراسم نکوداشت مرحوم علی اصغر عابدزاده با قرعهکشی سفر کربلا برای 10 نفر از حاضران پایان یافت.
منبع: ایکنا
http://www.ghasednoor.ir/fa/tiny/news-5755
ارسال نظر