در این میان تصویب آییننامه تهیه پیوستهای فرهنگیاجتماعی طرحها و پروژهها، مهمترین دستور کار جلسه بود که اعضای شورا با ایجاد تغییراتی در برخی بندهای پیشنهادشده، با رأی حداکثری این آییننامه را تصویب کردند.
رئیس کمیسیون فرهنگیاجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد در توضیح این طرح گفت: پیوستهای فرهنگیاجتماعی مجموعهای است برای شناسایی ضرورت و اولویت اجرای طرحها، فعالیتها، سیاستها، لوایح، اقدامات و پروژههای مهم و ارزیابی آثار و پیامدهای فرهنگی و اجتماعی آنها متناسب با مقتضیات و شرایط جامعه که ضمن معرفی داده، ستاده آن با فرهنگ جامعه، راهکارهای عملی برای تقویت آثار مثبت و حذف و کاهش پیامدهای مخرب را به مجریان ارائه میکند.
حجتالاسلام حسنعلی اخلاقی، افزایش انطباق فعالیتها و طرحهای مهم شهرداری با فرهنگ و هویت ایرانی و اسلامی، توجه حداکثری به موقعیت و جایگاه فرهنگی، زیارتی و مذهبی مشهد در فعالیتها و طرحهای مهم، نهادینهکردن و اجرای سیاستهای نقشه جامع مهندسی فرهنگی کشور و شناسایی دقیق پیامدهای مثبت و منفی انجام فعالیتها و طرحهای مهم و ارائهدادن راهکار برای کاهش اثرات منفی و افزایش اثرات مثبت را از مهمترین اهداف تدوین پیوستهای فرهنگی برشمرد.
وی افزود: بالاترین مرجع تصمیمگیری و تصویب پیوستهای فرهنگی و اجتماعی، شورای راهبردی پیوست خواهد بود که متشکل از رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا، رئیس مرکز پژوهشهای شورا، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری بهعنوان رئیس شورا، معاون برنامهریزی و توسعه شهرداری، مدیر برنامهریزی و نظارت بر امور فرهنگی و اجتماعی، ٢تا ٣نفر متخصص و صاحبنظر حوزوی،٢ تا ٣نفر متخصص و صاحبنظر دانشگاهی خواهند بود و متناسب با موضوع جلسه معاون تخصصی شهردار و رئیس کمیسیون تخصصی شورا یا نماینده آنها (باحق رأی) حضور خواهند داشت.
حجتالاسلام اخلاقی، سیاستگذاری و برنامهریزی، تأیید سند جامع فرهنگیاجتماعی مشهد بهعنوان سند بالادستی، تعیین مصادیق فعالیتها، تأیید چارچوب، شاخصها و شرح خدمات کلی و فرایند تدوین و هزینههای پیوست و ابلاغ آن به مشاوران و مجریان فعالیتها و طرحهای مهم ونظارت بر عملکرد دبیرخانه را ازجمله وظایف شورای راهبردی عنوان کرد.
در ادامه نوبت به اعضای جلسه رسید تا سؤالات، نظرات، تذکرات و پیشنهادات خود را درباره آییننامه پیوستهای فرهنگی اعلام کنند.
- غلامحسین صاحبی: لزوم تهیه پیوست فرهنگیاجتماعی برای طرحها بر کسی پوشیده نیست، اما نکتهای که باید مدنظر قرار گیرد این است که تنها به نصب بنر در ساختمانها و پروژهها نباید اکتفا کرد و این پیوست بهصورت عملی در پروژهها رعایت شود.
- محمد سهیلی: آنچه تصویبشده شورایعالی انقلاب فرهنگی است تا حدود زیادی جامع و کامل است و لازم است علاوه بر نکات مدنظر، به ضمانت اجرای پیوستها نیز توجه شود.
- محسن انتظاریهروی: پیشنهاد میکنم در شورای راهبردی معاون معماری و شهرسازی شهرداری مشهد، رئیس یا نماینده کمیسیون عمران، رئیس یا نماینده کمیسیون برنامه و بودجه حضور داشته باشند و بند٥ آییننامه (مدیر برنامهریزی و نظارت بر امور فرهنگی و اجتماعی شهرداری بهعنوان دبیر شورای راهبردی) حذف شود و تعداد اعضای حوزوی و دانشگاهی دو نفر باشند. (تصویب شد)
- حجتالاسلام علیاصغر لطفی: اگر قرار بود در سالهای گذشته کاری درراستای اجراییکردن پیوستهای فرهنگی میشد تاکنون انجام شده بود و بهتر است حضور اعضای شورا در کارگروه راهبردی بیشتر باشد.
- سید عبدالکریم جوادی: بهدلیل سفر بیشاز ٢٥میلیون زائر به مشهد در سال، باید تأثیرات فرهنگی حضور آنها نیز مدنظر قرار گیرد.
- حجتالاسلام اخلاقی: شورای شهر و کمیسیون فرهنگیاجتماعی توجه ویژهای به موضوعات حوزه زیارت دارند و طرحهایی نیز در این زمینه دارند که پساز بهنتیجهرسیدن اعلام خواهند کرد. مشارکت مردم و نخبگان در نظارت بر روند تهیه پیوستهای فرهنگی مدنظر قرار گیرد.
- فاطمه غیور: تدوین شاخصهای یک پروژه باید مدنظر قرار گیرد؛ زیرا شاخصهای یک پروژه اقامتی با یک پروژه پلسازی متفاوت است.
- محمدحسین جهانبخش: فرهنگسازی بهعنوان سیاست اصلی در وظایف شورای راهبردی قرار گیرد.
- سید جلال فیاضی: افزایش اعضای شورای راهبردی موجب سختی تشکیل جلسات شورا خواهد شد و بهتر است با توجه به دستور کار شورای راهبردی، مسئولان مرتبط در جلسه حاضر شوند و حق رأی نیز داشته باشند.
- علیاصغر نخعیراد: اگر برای اجرای پیوستهای فرهنگی ارزش قائل هستیم باید سطح جلسات شورای راهبردی در حد معاونان شهردار باشد.
- حجتالاسلام مجید فاطمی: رؤسای کمیسیونهای فرهنگیاجتماعی و برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر و معاون فرهنگی و برنامهریزی شهردار باید جزو اعضای اصلی شورای راهبردی باشند.
- غلامرضا بصیریپور: اعضای شورای راهبردی براساس موضوع در جلسههای شورای راهبردی حضور یابند.
معاون برنامهریزی و توسعه شهرداری مشهد نیز گفت: اجرای پیوستهای فرهنگی و اجتماعی برای پروژهها، تکلیف قانون برنامه پنجم توسعه است و شهرداری مشهد بهصورت داوطلبانه برای تدوین و اجرای این پیوستها اقدام کرده است.
برادران افزود: باید نظرات مدیران اجرایی را نیز در پیوستهای فرهنگی و اجتماعی در نظر بگیریم.
http://www.ghasednoor.ir/fa/tiny/news-660
ارسال نظر