به گزارش «قاصد نیوز»، با قرارگرفتن در ماههای پایانی دور چهارم شورای اسلامی شهر مشهد، وب سایت صبح توس به گفتوگو با محمد حسین جهانبخش، عضو کمیسیون امور اقتصادی، سرمایهگذاری و مشارکتهای شورای اسلامی شهر مشهد در مورد ارزیابی خود از شورای چهارم و نقاط ضعف و قوت پرداخته است که مشروح آن به شرح ذیل است:
شورای چهارم معروف به شورای اصولگراست
شورای چهارم مشهور به شورای اصولگرا است که در آن ۱۰۰ درصد اعضای شورای اسلامی شهر مشهد اصولگرا هستند؛ شورایی که گفتمانش امام خمینی(ره)، انقلاب اسلامی و رهبری بوده و ویژگیهای منحصر به فرد خود را دارد، شورای اصولگرا بایستی تفاوتهایی با سایر دورهها میداشت که به لطف خداوند این تفاوت وجود دارد.
۹۸ درصد اعضای شورا ایثارگر هستند و آن دو نفر دیگر اعضای شورای شهر که ایثارگر نیستند به واسطه این است که سنشان اقتضا نمیکرده در دفاع مقدس حضور داشته باشند؛ این نکته قوت است بدان جهت که در هیچ یک از جای کشور چنین شورایی که قریب به ۱۰۰ درصد ایثارگر و یا از خانواده ایثارگر باشند، وجود ندارد.
شورای چهارم در نوع خود نسبت به دورههای گذشته متخصص تر است؛ افتخار این دوره از شورای شهر مشهد این بوده که شیب خدمت را از نقاط برخوردار به نقاط کمتر برخوردار تغییر داده است، در سه سال گذشته تغییر شیب خدمت محقق و موجب شد امروز خدماتی که در نقاط مرفه شهر میبینیم، در مناطق حاشیه شهر نیز شاهد باشیم.
ارث شورای سوم به شورای چهارم پروژه قطار شهریای بود که ۱۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشت
پروژه قطار شهری از جمله افتخارات شورای چهارم است، این در حالی است که این پروژه در گذشته در گل مانده و از شورای سوم به شورای چهارم به ارث رسیده بود، پروژهای که پیمانکار ۷۵ درصد پولش را گرفته بود ولی پیشرفت فیزیکی ۱۷٫۸ درصدی داشت.
با توجه به شرایط و تغییراتی که در مبانی قرارداد ایجاد شد، قریب به هزار میلیارد تومان به قرارداد اضافه شد و قرارگاه خاتم الانبیاء(ع) در قرارداد جدید به تعهدات خود عمل کرد و این پروژه به نتیجه رسید.
خط سه قطار شهری کلنگ زنی شده و حفاری در حال انجام است که از جمله موفقیتهای زیرساختی و زیربنایی شورای چهارم است؛ اگر بنا بود که شورای چهارم و شهردرای مشهد آینده نگری نکند، قطار شهری را مورد توجه قرار نمیداد، ساخت هر کیلومتر قطار شهری در زیر زمین ۱۵۰ میلیارد تومان هزینه دارد و با این هزینه میشد اقدامات بسیاری در روی زمین انجام داد اما شورا و شهرداری تمام همت خود را به پیشبرد این پروژه گذاشتند تا کار فاخر به یاد ماندی انجام دهند.
میانگین نمره اقدامات شورای شهر و شهرداری ۱۶ است
در شورای چهارم خدماتی همچون افزایش سرانه فضای سبز، خدمات عمرانی، فرهنگی و اقتصادی اقدامات شایستهای انجام شده و از همین رو حاصل جمع عملکرد شورای و شهرداری مشهد مثبت ارزیابی میشود، اگر بنا باشد نمرهای به عملکرد شورای چهارم و شهرداری داده شود به جهت آنکه اقداماتشان با یکدیگر سنجیده میشود، میانگین نمره ۱۶ تا ۱۷ است.
کاستیهایی که در شورای شهر داریم و نتوانستیم به حد اعلایی بدان بپردازیم، بحث حمل و نقل درون شهر به ویژه اطراف حرم رضوی است، گره کوری در ترافیک این منطقه از شهر وجود دارد که از سالهای گذشته تاکنون بازنشده است، شهرداری مکلف شده لایحه پیشنهادی خود را در این باب ارائه کند تا با بررسی آن این دست مشکلات را که دام گیر زائران و مجاوران است، حل نماییم.
گستردگی ساخت و ساز در اطراف حرم رضوی نتیجه عدم یین ردیف بودجه
ساخت و ساز اطراف حرم رضوی در گذشته صورت گرفته و در شورای چهارم نیز به ناچار ادامه داشته است، متاسفانه مجلس شورای اسلامی برای اطراف حرم رضوی ردیف بودجه تعیین نکرده است، این اقدام سبب شد که امور به واسطه همین ساخت و سازها اداره شود؛ هتلهای چند ستاره در اطراف حرم امام رضا(ع) ساخته شد و حرم را احاطه کردند که ظلم به امام رضا(ع)، مشهد و جامعه بشریت بود.
اطراف حرم حضرت معصومه(س) در قم ردیف بودجه دارد و خیابانهای منتهی به حرم بسیار وسیع است ولی به واسطه کم کاری نمایندگان خراسان رضوی و سایر استانها ردیف بودجه برای مشهد و اطراف حرم رضوی تعیین نکردند.
برای امام زاده ردیف بودجه تعیین میکنند ولی برای حرم امام نه!
علامت سوال این است که ردیف بودجه برای امام زاده تعیین میکنند ولی برای امام تعیین نمیشود، مقصر اصلی ساختوسازهای گسترده اطراف حرم رضوی مجلس شورای اسلامی، شهرداری و آستان قدس رضوی است، مجلس به واسطه در نظر نگرفتن ردیف بودجه، شهرداری و آستان قدس نیز برای کسب درآمد بیشتر مجوز و پروانه ساخت و ساز را اعطاء کردند.
ساختمانها و هتلهایی که برای از ما بهتران است
ساختمانها و هتلهای اطراف حرم رضوی برای از ما بهتران است، برای زائر حرم رضوی نیست؛ زائران امام رضا(ع) از طبقه متوسط به پایین هستند این در حالی است که افراد طبقه مرفه نیز از زائران امام رضا(ع) به شمار میروند ولی اکثریت زائران از طبقه متوسط به پایین هستند، این مهم دغدغهای برای رهبری شد و دستور ساخت زائر سرای ارزان قیمت را اعلام فرمودند، این اقدام شروع خوبی داشت و بنیاد زائر مرکزی در مشهد فعال شد.
هزینه اقامت هر زائر در زائر سرای ارزان قیمت هر شب ۱۲ هزار تومان است و سعی شده تا حد امکان در راستای رفع دغدغه رهبری گام نهاده شود، با انتصاب حجت الاسلام رئیسی به عنوان تولیت آستان قدس رضوی، خط و مشی رهبری در مورد ساخت زائر سرای ارزان قیمت، توسط آستان قدس رضوی نیز پیگیری میشود.
کمیسیون ماده ۱۰۰ یکی از معضلات امروز مشهد است، عدم وحدت رویه در آراء کمیسیون ماده ۱۰۰ سبب بروز نارضایتی در میان مردم شده است، ما در شورا به جهت جلوگیری از تخلفات ساختمانی این طرح را عملیاتی کردیم که بایستی جرایم افزایش یابد تا تخلفات مقروم به صرفه نباشد؛ تخلفات ساختمانی در درون خود فساد و رشوه داشت.
مشهد در به سازی ناوگان تاکسی رتبه نخست کشور را داراست؛ به سازی اتوبوسها به جهت آنکه دولت به وعده خود عمل نکرد، نتوانستیم در بخش به سازی اتوبوسها جایگاه بهتری داشته باشیم، این در حالی است که وعده دولت در این باب تنها با درصد بیار کمی محقق شده است.
جلوگیری از ساخت و ساز در ارتفاعات جنوب که تنفس گاه مشهد است یکی دیگر از اقدامات بود، در شورای چهارم از ساخت و ساز بسیاری از پروژهها در این مناطق تا حد امکان گرفته شد و شهرداری نیز به هیچ عنوان مجوزی برای ساخت و ساز در ارتفاعات صادر نکرد و اقدام در این مناطق را ممنوع اعلام کرد.
هنوز تعریف مشخصی نسبت به پیوست فرهنگی ارائه نشده است
در پروژههای شهری هنوز تعریف درست و جامعی از پیوست فرهنگی نداریم، پیوست فرهنگی مصوبه دولت بوده و ۱۰ سال از عمرش میگذرد ولی هنوز نتوانسته تعریف مشخصی از آن ارائه نمایند و ما نیز نتوانستهایم بسته مشخصی از پیوست فرهنگی برای ساخت و ساز ارائه نماییم.
بستههایی برای پیوست فرهنگی ارائه شده ولی بسته نهایی که هر فرد برای ساخت و ساز باید بدان توجه کند هنوز محقق نشده است، شاید به همین دلیل است که ساخت و سازهای ما رنگ و بوی اسلامی و ایرانی ندارد؛ حداقل بسته فرهنگی این است که نمای ساختمانهای ایرانی و اسلامی باشد.
ساختمانها و برجهایی که ما میسازیم خیلی بلند تر در سایر کشورها ساخته میشود ولی این ساختمانها میراث ما برای آیندگان نیست.
http://www.ghasednoor.ir/fa/tiny/news-8444
ارسال نظر