تاریخ خبر: کد خبر: 8599

چهارمین فراخوان «بهار فیروزه‌ای» مشهد با موضوع نمایش‌های شهری منتشر شد‌

دبیرخانه بهار فیروزه‌ای ۹۶ مشهد، فراخوان چهارمین بهار فیروزه‌ای برای «نمایش‌های شهری» را منتشر کرد.

چهارمین فراخوان «بهار فیروزه‌ای» مشهد با موضوع نمایش‌های شهری منتشر شد‌

به گزارش «قاصدنیوز»، در این فراخوان از تمام گروه‌های نمایشی و علاقه‌مندان به هنر نمایش دعوت شده است تا با نگاه و ذوق هنرمندانه خویش، جلوه‌ای دیگر از هویت بومی و ملی و جهانی مشهدالرضا (ع) را نمایش داده و اهالی نوروز را سرشار از شور و شوق تماشا کنند.

 

براساس متن این فراخوان، حضور صاحبان ایده‌های پذیرفته شده در کارگاه تولید نمایش‌های خیابانی که زمان آن متعاقباً اعلام خواهد شد، الزامی است.

 

این نمایش‌ها در سه قالب نمایش‌های خیابانی، نقالی و پرده‌خوانی خواهد بود. در بخش نقالی و پرده‌خوانی استفاده از داستان‌های به‌روز از چالش‌ها و حماسه‌های نظامی، سیاسی، اقتصادی و تلفیق و ترکیب مناسب آن با داستان‌ها و وقایع اساطیری از حمایت ویژه مدیریت امور هنری شهرداری مشهد برخوردار خواهد بود.

 

موضوعات جشنواره؛ از پایتخت تا مقاوم شدن اقتصاد

اما موضوعاتی که هنرمندان را به هنرنمایی در حوزه نمایش شهری فرا می‌خواند یکی دیگر از بخش‌های این فراخوان است.

 

در این راستا و با توجه به تجربۀ فراخوان‌های گذشته، این بار دبیرخانه جشنواره در نظر دارد ضمن تأکید بر دو موضوع اقتصاد مقاومتی و نقش مردم در تحقق آن و نیز موضوع مشهد؛ پایتخت فرهنگ اسلامی، فضای جدیدی برای خلاقیت‌های هنرمندان عرصه نمایش فراهم کند.

 

نکته‌ای که در حوزه موضوعات ارائه شده از سوی دبیرخانه جشنواره حائز اهمیت است، آن است که هنرمندان از کلیات عبور کنند و با رسیدن به زوایای جدید این دو موضوع ‌در ارائه آثار خود به اهداف مورد نظر و مطلوب این جشنواره نزدیک شوند.

 

اقتصاد مقاومتی و نقش مردم در تحقق آن

اما هنرمندان در موضوع اقتصاد مقاومتی و نقش مردم در تحقق آن می‌توانند در حوزه‌های مصرف‌زدگی، تجمل‌گرایی و اسراف در سطوح خرد و کلان، عزم همگانی برای حمایت از کار و سرمایۀ ایرانی، آینده بدون اقتصاد مقاومتی، چالش‌های خرید کالای ایرانی، نقاط کور اجتماعی‌ - اقتصادی مانند ضعف در شفافیت و فرهنگ کار و تلاش و... آثار خود را ارائه دهند.

 

مشهد؛ پایتخت فرهنگ اسلامی

نسبت ما و سیرۀ اجتماعی زندگی علی‌بن‌موسی‌الرضا(ع) در زمینه ظلم‌ستیزی، مردم‌داری، کمک به ضعفا و...، چالش‌های میزبانی از زائران غیرایرانی در مشهد، عبور از نگاه صرفاً توریستی به ظرفیت‌های ملی و بین‌المللی مشهد به‌عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام، عناصر ضد وحدت در جامعه اسلامی، مفاخر و مشاهیر فرهنگی تاریخ مشهد مانند شهدا، علما و دیگر افرادی که در ساخت هویت متمایز مشهد نقش داشته‌اند نیز محورهایی است که در موضوع دوم برای هنرمندان و هنرآفرینی آنان در نظرگرفته شده است.

 

نوآوری و پرهیز از تکرار

دبیرخانه جشنواره بهار فیروزه‌ای در خلق و ارائه آثار از سوی هنرمندان به موارد زیر تاکید دارد.

photo_2017-03-04_15-00-35

نخست آنکه در سوژه‌یابی نوآوری لحاظ شود و از ایده‌های تکراری پرهیز شود، با فضای پرنشاط نوروز به‌ویژه داشتن درون‌مایۀ طنز تناسب داشته باشد، بر هویت بومی و جایگاه ملی و جهانی مشهد و نیز تنوع اقوام و حضور زائر غیر ایرانی در آن نیز تاکید کند و در نهایت پرداختن به مسائل اجتماعی و راه‌‌های مواجهه با آن در طرح های ارائه شده از سوی هنرمندان لحاظ شود.

 

گاه‌شمار فراخوان

آخرین مهلت حضور در این فراخوان، 18 اسفند 1395 خواهد بود. علاوه بر آن نحوه اجرا و بازبینی کارها شامل سه مرحله است که مرحله نخست شامل ارسال ایدۀ اولیه و طرح نمایشنامه از طریق تلگرام تا تاریخ 18 اسفند است.

 

در مرحله دوم دعوت صاحبان ایده‌های منتخب به کارگاه نمایش‌های خیابانی در تاریخ 21 تا 25 اسفند به‌منظور تولید متن و کارگردانی نمایش خیابانی و اخذ تأیید کیفی مدرس کارگاه صورت می‌گیرد.

 

مرحله سوم که همان مرحله نهایی است شامل، داوری نهایی و اجرا در نقاط منتخب شهری طبق جدول زمانی مشخص، در ایام نوروز است.

 

هنرمندان طرح‌ها خود را می توانند از طریق تلگرام و با ارسال به شماره 09036346127 یا شناسه @Khane_honarmandan ارسال کنند. همچنین هنرمندان می‌توانند هرگونه سئوال، انتقاد یا پیشنهاد را از طریق شماره تلفن‌های 5-38470124-051 و یا آدرس پست الکترونیک Art@mashhad.ir با دبیرخانه بهار فیروزه ای 96 در میان بگذارند.

کلمات کلیدی

ارسال نظر

تریبون