تاریخ خبر: کد خبر: 8997

خوبان خراسانی/ به مناسبت سالروز شهادت حجت الاسلام سید رضا کامیاب

شهیدی که سردار سلیمانی پای منبر او انقلابی شد/ همکاری صمیمانه سیدرضاکامیاب با مثلث انقلابی مشهد

امروز 8 مرداد ماه، سالروز شهادت سیدرضا کامیاب، روحانی مبارز و انقلابی شهیر خراسانی است.

شهیدی که سردار سلیمانی پای منبر او انقلابی شد/ همکاری صمیمانه سیدرضاکامیاب با مثلث انقلابی مشهد

به گزارش «قاصدنیوز» سیدرضا کامیاب در سال 1329 در روستای نوده گناباد متولد شد. سیزده‌ساله بود که به حوزه علمیه گناباد رفت و برای ادامه تحصیلات حوزوی به مشهد آمد و به فراگیری علوم اسلامی مشغول گردید و مدتی در حوزه درس آیت‌الله ابوالحسن شیرازی شرکت نمود.

 

سال 1347 در جریان حضور آیت‌الله خامنه‌ای در ماجرای زلزله طبس ایشان آشنا شد و راهبردهای نوینی را در چشم‌انداز زندگی دریافت نمود. وی پس‌ازآن، یکی از نزدیک‌ترین افراد به آیت‌الله خامنه‌ای شد. با پیشنهاد این شهید عزیز، درس تفسیر آیت‌الله خامنه‌ای دگرگونی نوینی در حوزه علمیه مشهد به وجود آورد. استقبال گرم و پرشور طلاب و دانشجویان از این درس موجب وحشت ساواک گردید که نهایتاً به تعطیلی این درس از طرف مزدوران شاه منجر شد. اما با تعطیل شدن این درس نه‌تنها رابطه شهید با ایشان قطع نشد؛ بلکه به‌صورت مخفی و گسترده‌تر ادامه یافت و به نشست‌های خصوصی تبدیل شد.

 

وی با جمع سه‌نفری شهید حجت‌الاسلام سید عبدالکریم هاشمی نژاد و حضرت آیت‌الله خامنه‌ای و حجت‌الاسلام عباس واعظ طبسی که محور حرکت‌های اصیل اسلامی در خراسان بودند به همکاری نزدیک پرداخت و فعالیت‌های اسلامی سیاسی خود را شدت بخشید.

 

در جریان جشن‌های 2500 ساله به علت فعالیت‌هایی که علیه رژیم پهلوی داشت، مورد شناسایی مأموران امنیتی قرار گرفت و مدتی تحت تعقیب بود و در جریان انقلاب به افشاگری علیه رژیم شاه در شهرهای مختلف ازجمله کرمان پرداخت. حجت‌الاسلام شیرازی مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در نیروی قدس سپاه در همین رابطه گفت: این شهید عزیز در ماه‌ها رمضان سال‌های 55 تا 57 در استان کرمان حضور داشت و مردم کرمان و رفسنجان مبارزات خود را مدیون ایشان هستند؛ در سال 55 سردار قاسم سلیمانی که جوان بود در پای منبر وی با انقلاب امام مأنوس و وارد عرصه انقلاب و مبارزه علیه طاغوت شد.

 

پس از پیروزی انقلاب هم چنان به فعالیت خستگی‌ناپذیر خود ادامه داد و در محافل و سخنرانی‌ها و مجالس پاسخ به سؤالات متن دفاع از انقلاب و افشای خصوصاً جریان‌های انحرافی و کمونیسم و منافقین آگاهی‌های لازم را به مردم منتقل کرد. او شدیدترین و سرسخت‌ترین موضع را در برابر گروهک‌ها و منافقین داشت و در جریان تظاهرات منافقین در مدارس که به تعطیلی مدارس انجامید گفت: «بزرگ‌ترین دشمن انقلاب منافقین خواهند بود و شاید شهادت ما به دست همین افراد باشد

 

موقعیت مردمی کامیاب موجب شد که در انتخاب میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی که دوم مرداد 1360 برگزار شد، از سوی مردم مشهد به نمایندگی انتخاب گردد. ولی یک هفته پس از انتخاب یعنی روز ۸ مرداد ۱۳۶۰ مصادف با ۲۷ رمضان 1۴۰۲ ه.ق وی که به‌عنوان مسئول آموزش حزب جمهوری اسلامی در مشهد فعالیت می‌کرد، از دفتر حزب، به سمت منزلش به راه افتاد. هم‌زمان با حرکت ماشین، موتوری با ۲ سرنشین از اعضای گروهک فرقان که از قبل از مسیر حرکت شهید را اطلاع داشتند به تعقیب او پرداخت و در تقاطع خیابان راه‌آهن (خیابان شهید کامیاب فعلی) و خیابان خواجه ربیع درحالی‌که سرعت ماشین کم شد ۲ گلوله به وی شلیک کردند. سرانجام پس از چند ساعت در بیمارستان امدادی به حیات جاوید و لقاء رب نائل آمد. مزار وی در دارالزهد حرم مطهر رضوی قرار دارد.

 

رهبر معظم انقلاب درباره او می‌گوید: شهید کامیاب یکی از عزیزترین دوستان ما بودند. سال‌های طولانی با ما معاشر و محشور بودند. ایشان جزو بهترین طلاب مشهد در علاقه‌مندی به انقلاب و تعهد نسبت به امام و به این خط مبارزه بودند. وقتی میگوییم از بهترین طلاب مشهد، تقریباً شاید به این معنا بتوان آن را فرض کرد که جزو بهترین روحانیون سراسر کشور نامید.

 

کلمات کلیدی

ارسال نظر

تریبون