به گزارش قاصدنیوز به نقل از روزنامه شهرآرا؛ تصویب بودجه ٢میلیاردی برای فعالیت های حوزه مهدویت، از مهمترین مصوبات شورای اسلامی شهر مشهد در چند هفته گذشته بود که البته با حواشی همراه شد؛ حواشیای که میتوان آن را در زمان وجود هجمههای فکری علیه موضوع مهدویت در جامعه، کمی نابجا دانست؛ چراکه در عصر انتظار، تبیین و ترویج فرهنگ مهدویت در مقایسه با سایر مناسبتهای مذهبی ضرورت دوچندانی دارد.از آنجا که اختصاص این بودجه از سوی شورای شهر و شهرداری مشهد به تشکلهای مذهبی برای برنامههای دهه مهدویت با انتقادهایی همراه است، برای شفاف شدن فضا ،سراغ مسئولان و نمایندگان تشکل های مرتبط با این موضوع رفته ایم.
حکومت بی وظیفه نیست
امیرحسین قاضیزاده، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه مردم در برگزاری جشنهای مذهبی باید کار خودشان را انجام دهند و نهادهای فرهنگی و اجتماعی نیز به فعالیت خود بپردازند، در این باره به خبرنگار ما میگوید: اینگونه نیست که حکومت، دولت و شهرداریها وظیفهای برای توسعه مبانی اسلامی نداشته باشند، بلکه در این زمینه وظایفی دارند و وظیفه نیز بدون اعتباردهی معنا ندارد و بهطور طبیعی باید در این راستا هزینه کنند.
وی در ادامه اظهار میدارد: برگزاری مراسم مذهبی باید مردمی باشد؛ چراکه وقتی این کار اداری و سازمانی شود، صوری میشود، از همین رو بهتر است تشکلهای مردمی که دغدغهمندتر هستند، ورود پیدا کنند و شهرداری نیز از آنان حمایت کند.
اصل کار با مردم است
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد نیز در همین باره در گفتگو با ما میگوید: در مراسمی که در ایام دهه مهدویت اجرا میشد، احساس کردیم که محتوای بیشتری لازم دارد، از همین رو کمیسیون فرهنگی شورا از دو ماه پیش ورود پیدا کرده است تا برنامههای باکیفیتتری را در حوزه مهدویت شاهد باشیم.
کمال سرویها میافزاید: در جشنهای دهه مهدویت، اصل کار با مردم و تشکلهای مردمی است، اما با توجه به امکاناتی که شهرداری دارد، در صورت وجود کاستی باید به حمایت از برنامههای مردمی بپردازد.
مردم جشنها را برپا میکنند و شهرداری پشتیبانی می کند
عضو هیئترئیسه شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به رویکرد شورای چهارم که توجه به آموزههای دینی و تقویت ارزشها و شعائر اسلامی است، اظهار میدارد: بر این اساس سیاست اصلی ما و شهرداری، ساری و جاریکردن روح اخلاق در جامعه است که در منظر شهری و رفتار شهروندان به آن توجه میشود.
محمد آصفی ادامه میدهد: برای تقویت ارزشهای اسلامی در جامعه، شورای شهر پیشبینی بودجههایی را داشته است که در زمینه برنامههای دهه مهدویت نیز پیشبینیهایی در قالب مشارکت تشکلهای مردمی صورت گرفته است که البته این مشارکت با هدف همافزایی بوده، نه به این معنا که ما بهعنوان شورا و شهرداری چه آوردهایم و دیگران چه آوردهاند.
وی با تأکید بر اینکه همه باید در خدمت شهرمان، آرمانهای امام راحل و مقام معظم رهبری باشیم، اظهار میدارد: اعتباری با رویکرد همافزایی از سوی شورای شهر برای دهه مهدویت در نظر گرفته شده و در اختیار معاونت فرهنگی و اجتماعی قرار گرفت که از تشکلهای مذهبی حمایت کند تا انشاءا... شهر در نیمه شعبان، آماده استقبال از منجی عالم بشریت باشد.
این عضور شورای اسلامی شهر ادامه داد: بودجه در نظر گرفتهشده، مبلغ ناچیزی است که خود مردم با عشقی که دارند، صدها برابر آن را در دهه مهدویت با شور و اشتیاق به امام زمان (عج) هزینه میکنند.
آصفی تأکید میکند: مردم جشنها را برپا و برای آن هزینه میکنند و تنها شهرداری بهعنوان پشتیبان با امکاناتی که در اختیار دارد، از آنها حمایت میکند؛ البته باید متوجه بود که شهرداری با هزینههای مردم اداره میشود و اگر هزینهای هم میکند، متعلق به همه مردم است.
فعالیت شهرداری، مکمل کار مردم است
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد نیز در گفتگو با خبرنگار ما در این باره میگوید: سیاست شهرداری در برگزاری جشنهای دهه مهدویت، تکمیل فعالیتهای مردمی است و در جاهایی که امکان مشارکت مردم وجود ندارد و نیاز به حمایتهای مادی و معنوی است، شهرداری ورود خواهد یافت.
حسین شادکام خاطرنشان میکند: فعالیت شهرداری نافی فعالیتهای مردمی نیست و ما نمیخواهیم نقش تشکلهای مردمی را کمرنگ کنیم، اما در برخی حوزهها مانند ساخت و نصب المانهای شهری که امکان حضور مردم وجود ندارد، شهرداری به ایفای نقش میپردازد.
وی به برنامههای در نظر گرفته شده برای این ایام اشاره میکند و ادامه میدهد: برنامههایی که قرار است اجرایی شود، از سوی فرهنگسرای انتظار به نمایندگی از معاونت فرهنگی به شورای شهر ارائه و تصویب شده است.معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد، برپایی ایستگاههای مهدویت در نقاط مختلف شهر، برگزاری جشنواره محلآرایی و اهدای اقلام به تشکلهای مردمی برای تزیین محلات، برگزاری کنگره شعر مهدویت، برگزاری سلسلههمایشهای هدایتشدگان، اجرای نمایشهای آیینی، نصب طاق نصرت و گل، نصب پردههای رنگی و برگزاری اجتماع بزرگ منتظران را از جمله برنامههای پیشبینیشده برای این ایام عنوان میکند.
اعتبار اختصاصی تقویت برنامه های مردمی است
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز درباره اعتبار اختصاصیافته به تشکلهای مذهبی برای دهه مهدویت اظهار میدارد: شورای شهر و شهرداری، درایت لازم را درباره این موضوع دارند و بدون شک اعتبار اختصاصیافته بهگونهای هزینه خواهد شد که منافاتی با برنامههای مردمی نداشته ، بلکه تقویتکننده این برنامهها باشد.
سعید سرابی در ادامه میافزاید: برنامههای نیمه شعبان باید با محوریت مردم برگزار شوند و بیتردید شهرداری مشهد این عنایت و توجه را خواهد داشت.
وی تأکید می کند: نوع هزینهکرد این اعتبار ٢میلیاردی بهگونه ای خواهد بود که منافاتی با برنامههای مردمی نداشته و در کنار آنها باشد.
سرابی با بیان اینکه با توجه به هجمههای فکری که در موضوع مهدویت در جامعه اتفاق افتاده است، تبیین معارف اسلامی در حوزه انتظار و فرهنگ مهدویت یکی از ضرورتهایی است که بهصورت جدی در برنامههای شعبان دنبال خواهد شد، خاطرنشان میکند: تشکیل ستاد دهه مهدویت و هماهنگی میان سازمانها و نهادهای دولتی و مردمی یکی از راهکارهایی است که از فعالیتهای موازیکاری جلوگیری خواهد کرد.
وی یادآور میشود: جلوگیری از موازیکاری دستگاهها و نهادها در اجرای برنامههای دهه مهدویت، منافاتی با نفس تنوع برنامهها که ابتکار سازمانهای مختلف است، ندارد.
وی در پایان اظهار میدارد: امیدواریم در سالهای آتی هماهنگی میان دستگاهها و نهادهای دولتی و مردمی بیشتر شود و بهدنبال آن نیز شاهد ارتقای کیفیت برنامههای دهه مهدویت باشیم.
تأکید داریم از خود مردم کمک بگیریم تا از سازمانها
سعید آخوندی، دبیر ستاد مردمی جشنهای دهه مهدویت در مشهد نیز در این باره میگوید: ما در ستاد مردمی برنامهریزی و جلسات مختلفی داشتیم؛ از جمله با شهرداری که درخواستمان از آن این بود که با توجه به اینکه مجموعه تخصصی مهدویت در مشهد، فرهنگسرای انتظار است، حمایتی از تشکلهای مردمی صورت بگیرد.
وی ادامه میدهد: بر این اساس قرارشد ٣٠٠میلیون تومان بهصورت اقلام تزیینی و فرهنگی از سوی فرهنگسرای انتظار در اختیار پایگاههای مردمی قرار بگیرد تا شور و شعف بیشتری در دهه مهدویت امسال دیده شود.آخوندی همچنین خط قرمز ستاد مردمی جشنهای دهه مهدویت را گرفتن هزینه از سازمانها اعلام میکند و به خبرنگار ما میگوید: تأکید داریم از خود مردم کمک بگیریم تا از سازمانها، اعتباری که شهرداری به تشکلها اختصاص داده است، ٣٠٠میلیون تومان از اعتبار ٢میلیارد تومانی است که برای پروژههای مختلف فرهنگسرای انتظار است که برای اقلام فرهنگی و تزیینی تشکلها اختصاص یافته است.وی با اشاره به اینکه وظیفه ذاتی شهرداری است که به زینت و آراستگی شهر بهویژه در اعیاد بپردازد، ادامه میدهد: محلات شهر و جشنهایی که در آن برپا میشود، باید به دست مردم انجام شود.
هیچ اعتباری به تشکلها داده نمیشود
صفایی یکی دیگراز اعضای تشکلهای مردمی نیز میگوید: هیچ اعتباری از سوی شهرداری مشهد به تشکلها داده نمیشود، بلکه در حوزه فرهنگی و تزیینی کمکهایی خواهد شد. این جانباز دفاع مقدس تصریح میکند: اگر شهرداری مشهد بخواهد اعتباری در این حوزه هزینه کند، با صلاحدید خود برای انجام آن اقدام خواهد کرد.
یکی از وظایف شهرداری، استفاده از ظرفیت های مردمی است
حجتالاسلام مجید فاطمی، عضو شورای اسلامی شهر مشهد نیز در گفتگو با ما با تأکید بر اینکه در کار فرهنگی و بهویژه فرهنگ دینی و مذهبی باید نهادهای دولتی و عمومی مانند شهرداریها از ورود مستقیم پرهیز کنند، اظهار میدارد: صلاحیت این کار صلاحیت نهادهای دولتی و شبهدولتی نیست، چراکه این نهادها وظیفه زیرساختی دارند و باید به زمینهسازی کار فرهنگی بپردازند.وی با بیان اینکه تاکنون خود شهرداری در مناسبتهای مختلف اقدام به برگزاری مستقیم جشنها، ایستگاههای مختلف مهدویت و... میکرد که در نتیجه آن نقش مردمی در جشنها کمرنگ میشد، میافزاید: در طرح ارائهشده از سوی تشکلهای مذهبی، سعی شده از ظرفیتهای مردمی استفاده شود که شورای اسلامی شهر با ارزیابی و بررسیهای کارشناسی آن را تصویب کرد و ٢میلیارد تومان به تشکلهای مذهبی اختصاص داد؛ البته در این طرح همه نهادهای مرتبط پای کار آمدهاند مانند صداوسیما و سهم شهرداری از این طرح اختصاص ٢میلیارد تومان بود.
ظرفیت استفاده از ١٠٠٠تشکل مردمی
فاطمی ادامه میدهد: طرح پیشنهادی از سوی تشکلهای محوری و مردمی مطرح شده که سالهاست کار میکنند و وابسته به هیچ جریان، حزب و گروهی نیستند و در آن حدود ٤٠٠ تشکل را بهعنوان پایه کار عنوان کرده است و ظرفیت این را دارد که هزار تشکل را نیز پای کار بیاورد.
این عضو شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به اینکه یکی از فرمایشات مقام معظم رهبری به شهرداری و شورای شهر در حوزه مسائل فرهنگی، احیای ظرفیتهای مردمی است، میگوید: ایشان به شهرداری و شورای شهر دستور صریح دارد که بروید سراغ تشکلهای مردمی و زیر پروبال آنها را بگیرید و حمایت کنید.فاطمی ادامه میدهد: اینکه چنین ظرفیتی ایجاد شده که میتواند تشکلهای مردمی را سرجمع کند و بنا دارد برنامهای را در زمینه دهه مهدویت انجام دهد و شهرداری نیز قرار است از آن حمایت کند، مطلوب رهبری است، اما متأسفانه عدهای شیطنت میکنند و علیه این کار کاملا مردمی فضاسازی و جوسازی میکنند.
منتقدان دو دسته اند
این نماینده مردم در ادامه تأکید میکند: کسانی که از اختصاص ٢میلیارد تومان به تشکلهای مذهبی برای دهه مهدویت انتقاد میکنند، دو دسته هستند؛ آنهایی که نمیدانند این مسئله چقدر مهم است و طرح تشکلهای مذهبی را مطالعه نکردهاند و دسته دیگر افرادی هستند که منافعشان به خطر افتاده است؛ چراکه متأسفانه سالهای سال شهرداری بهعنوان پیمانکار به افرادی سودجو در قبال کارهای فرهنگی پرداختهایی داشته است و گاهی در برگزاری جشنهای مهدویت، کسانی بهعنوان پیمانکار متصدی بودند که دغدغه دین و امام زمان(عج) ندارند.
فاطمی خاطرنشان میکند: این طرح کاملا راه سوءاستفاده و سودجویی را بسته است، البته اینطور نیست که این ٢میلیارد در اختیار تشکلها قرار بگیرد، چون اعتقاد داریم که تشکلها نباید به کمک عادت کنند و اگر پول باشد، کار فرهنگی کنند.وی تأکید میکند: نمیخواهیم تشکلها را به سمتی سوق دهیم که خود را نیازمند بودجههای دولتی بدانند، اما از سویی معتقدیم که باید حمایت صورت بگیرد.
فاطمی همچنین با بیان اینکه این ٢میلیارد تومان برنامه شفاف و گویا دارد، تصریح میکند: قرار است این اعتبار در حوزه برگزاری مراسم مهدوی، ایستگاههای مهدویت، حمایت از طرحهای مهدویت، فضاآرایی، محلهآرایی و.. هزینه شود.وی برگزاری تئاترهای آیینی را نیز از مهمترین بخشهای این طرح اعلام میکند و میگوید: هزینهکرد این برنامه حسابشده است، نه براساس اعمال سلیقه شخصی و زیر نظر معاونت فرهنگی شهرداری انجام میشود.
تاثیر جشن های دهه مهدویت باید رشد تربیت دینی باشد
آیتالله سید احمد علمالهدی ظهر پنجشنبه در دیدار با اعضای ستاد مردمی دهه مهدویت با بیان اینکه حرکتهای نیمه شعبان بیش از آنکه برای امام زمان باشد برای خودمان است و آن حضرت احتیاجی به جشنهای ما ندارند، اظهار کرد: ما برای آرامش خاطر خودمان که بگوییم حزب امام زمان هستیم اقدام به برپایی چنین جشنهایی میکنیم.امام جمعه مشهد در ادامه افزود: ما با برگزاری این جشنها میخواهیم به دنیا بگوییم ما دار و دسته امام زمان هستیم و هم به خود آقا بگوییم ما با شمائیم و لحظهای یاد شما از اذهان ما بیرون نمیرود.
عضو مجلس خبرگان رهبری خصوص تجمع و راهپیمایی نیمه شعبان ابراز کرد: با توجه به اینکه امسال نهمین سال این تجمع است، پیشنهاد میکنم مسئولین این برنامه نسبت به قبل فعالتر عمل کنند و ابتکارات بیشتری را بکار برند تا عنوان دهه مهدویت پررنگتر شود.
وی با تأکید براینکه این شور و نشاط باید موجب زمینه سازی ظهور حضرت شود، افزود: تأثیر برگزاری جشن های دهه مهدویت باید کم شدن گناه در این جامعه، گسترش امر به معروف و نهی از منکر ، رفع مشکلات شهروندان و در یک کلام موجب تربیت دینی گردیده و این جشن ها خود زمینه ساز ظهور حضرت باشد.
این استاد حوزه، افزود: وقتی جمعیت کثیری از جامعه در جشن های دهه مهدویت شرکت می کنند به دشمنان حضرت مهدی در همه دنیا اعلام می شود که در گوشه ای از این کره خاکی عده ای هستند که متتظر حضرت مهدی هستنند و حاضرند که با همه وجود از جان و مال خود برای حضرت مهدی بگذارند.
وی با بیان اینکه اخلاص سرمایه بزرگی است که باید در کارها در نظر گرفته شود، تاکید کرد: شما به عشق امام زمان کار میکنید پس باید اخلاص را سرلوحه کارتان قرار دهید.
خطیب جمعه مشهد درخصوص افزایش رضایتمندی مردم در نیمه شعبان عنوان کرد: پیشنهادی که بنده به مسئولین دارم این است که از هزینههای تشریفاتی بکاهند و در مقابل هزینه مترو و اتوبوس را به عشق امام زمان برای مردم در این روز رایگان کنند.
http://www.ghasednoor.ir/fa/tiny/news-207
ارسال نظر