تاریخ خبر: کد خبر: 2399

نخستین همایش «رسانه، مد و فرهنگ» در مشهد برگزار شد

نخستین همایش رسانه، مد و فرهنگ روز گذشته، ۲۶ مهرماه با حضور حجت‌الاسلام محمود مرویان‌حسینی، مدیرکل اداره تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در مشهد برگزار شد.

به گزارش قاصدنیوز، نخستین همایش «رسانه، مد و فرهنگ» 26 مهرماه در اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در مشهد برگزار شد.

 

عصمت افتخاری، مدرس دانشگاه در این همایش با بیان اینکه مد نیاز جامعه بشری است، اظهار کرد: تغییراتی به وجود آمده در گروهی خاص یا یک تغییر ناگهانی در سلیقه افراد موجب ایجاد مد می‌شود، بر این اساس یک سبک و مدل را طراحی می‌کنند و این مسئله تا جایی پیش می‌رود که در جامعه رواج پیدا می‌کند.

 

این مدرس دانشگاه، فرهنگ را مجموعه ای از باور، عقیده و همه باورهای اجتماعی دانست و افزود: پایه اصلی فرهنگ دین است، چرا که فرهنگ در طول زمان به وجود می‌آید از همین رو عقاید افراد بر اساس دین نقش مهمی در هر جامعه دارد.

 

وی به تغییرات و شکل‌گیری مد در اروپا و ایران اشاره کرد و افزود: مد فقط در پوشاک خلاصه نمی‌شود، بلکه حریم‌ها با تغییر دکوراسیون منازل وا یجاد آشپزخانه‌های اپن شکسته شده است.

 

وی با بیان اینکه یکی از اقدامات کمونیست‌ها این بود که با طراحی یک لباس خاص، یک فرهنگ خاص ایجاد می‌کردند و نظرهای بسیاری را به خود جلب کرده و همسان می‌کردند، ابراز کرد: با توجه به این اقدامات نیاز سنجی، بازنگری در دین، شناختن بازار، مسائل اقتصادی و توجه به تولید کنندگان داخلی امری ضروری به شمار می‌رود.

 

سپس حجت‌الاسلام محمود مرویان‌حسینی، مدیرکل اداره تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با بیان اینکه مد به معنای الگوی مطرح سطح جامعه در گویش آرایش، پوشش و ابعاد مختلف سبک زندگی است، اظهار کرد: همان‌طور که اسلام به باطن و فضائل درونی و تعالی درونی انسان می‌اندیشد، به ظاهر آراستگی جسم انسان در تعاملات احتمالی هم توجه جدی کرده است.

 

مدیرکل اداره تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با بیان اینکه اسلام در ابعاد گوناگون به فرهنگ توجه جدی دارد، گفت: اسلام سلائق گوناگون را برای پوششی و حجاب مورد توجه قرار داده است، همان‌گونه که راوی نقل می‌کند نزد امام محمدباقر(ع) در منزل ایشان رفتم در حالی که لباس سرخ پوشیده بودند گفتم که این لباس شایسته شما نیست، حضرت فرمود: «همسر من این رنگ را می‌پذیرد»، پس در محیط خانه پوشیدن این لباس بایسته است.

 

حجت‌الاسلام مرویان‌حسینی با اشاره به اینکه امام باقر(ع) فرمود ما رنگ‌های چشم‌نواز زرد و قرمز را در خانه می‌پوشیم، ادامه داد: بهترین پوشش هر زمانه‌ای پوشیدن لباس‌های افرادپاک نهاد همان زمان است، لذا پوشیدن مدل لباس‌هایی که برای تخریب بنیادهای فرهنگی جامعه فعال شده‌اند، توصیه نمی‌شود.

 

وی اطلاع‌رسانی شایسته، افشای جریان‌ها و مافیای گوناگون را فعالیت ارزشمند همایش فرهنگ مد و رسانه دانست و عنوان کرد: بررسی‌های هوشمندانه توسط متخصصان مد می‌تواند کمک بزرگی به مبلغان در زمینه مد در فرهنگ ایرانی اسلامی داشته باشد.

 

در ادامه، تجلی، محقق و پژوهشگر با تأکید بر اینکه حجاب در واقع ادای حق الناس است، افزود: حجاب در واقع محفوظ ماندن حقوق نامحرم است به نحوی که انسان باید پوششی داشته باشد تا توجه دیگران را به خود جلب نکند اما متأسفانه جامعه به درک این مطالب نرسیده است.

 

این محقق و پژوهشگر با بیان اینکه حجاب یک مفهوم کلی دارد که به خاطر برداشت‌های ناصحیح هنوز نتوانستیم به یک مقوله درست در مورد حجاب دست پیدا کنیم، افزود: گاهی در مباحث فلسفی اختلاف نظریه‌هایی به وجود می‌آید، مسئله حجاب نیز به مسئله‌ای تبدیل شده که نیاز به جلسات مختلف نظریه‌پردازی دارد.

 

وی با تأکید بر اینکه مد ریشه در تنوع‌طلبی و رفاه دارد، گفت: رفاه و تنوع‌طلبی در مقابل قناعت قرار دارد، بر این اساس اگر فردی بیش از نیازهای خود، پول در اختیار داشته باشد، به دنبال تنوع‌طلبی می‌رود و مد را به وجود می‌آورد.

 

محقق و پژوهشگر، جامعه اسلامی را اسیر تصمیمات غرب دانست و ابراز کرد: اگر ما خودمان جامعه و دین خود را بشناسیم دیگر اسیر غرب نخواهیم شد، بر این اساس ابزار مدگرایی در دست امپریالیسم غرب قرار دارد که اسلام را مورد هجمه قرار داده است و صدماتی که از رسانه غرب خورده‌ایم به مراتب بیشتر از صدماتی است که در هشت سال دفاع مقدس متحمل شدیم.

 

در پایان این همایش نیز مسعودی، کارشناسی رسانه با بیان اینکه وقتی با روش‌های فرهنگ‌سازی و تأثیرگذاری آگاه نیستیم نمی‌توانیم فرهنگ‌سازی صحیح کرده و با توطئه‌های دشمنان مقابله داشته باشیم، افزود: آنچه که جامعه امروز ما را دچار مشکل کرده است، ناآگاهی و نداشتن اطلاعات کافی در خصوص نحوه تأثیرگذاری و فرهنگ‌سازی است.

 

این کارشناس رسانه ابراز کرد: برای سرگرمی‌هایی که اثر جدی آن روی ناخوداگاه است، نمی‌توان همایش‌هایی برگزار کنیم بلکه باید با جایگزین‌کردن سرگرمی‌های مناسب با آن‌ها به مقابله بپردازیم.

 

منبع: ایکنا

مسعودی، تأثیر رسانه را بیشتر از برگزاری همایش و صحبت کردن دانست و گفت: انجمن‌های مسیحیت و سایر عقاید از رسانه‌ها به عنوان ابزار انتقال پیام استفاده می‌کنند اما مبلغان دین اسلام هنوز از رسانه به عنوان یک ابزار تبلیغی مناسب استفاده نکرده‌اند.

کلمات کلیدی

ارسال نظر

تریبون