دبیر مجمع فرق و ادیان کشور در گفتگو با «قاصدنیوز» ضمن اظهار تاسف از نماز وحدت شکن همایش «رحمه للعالمین» که هفته گذشته در مشهد برگزار شده بود، گفت: این اتفاق در زمانی به وقوع پیوست که در آستانه هفته جهانی وحدت با برگزاری برنامه های مختلفی مثل کمپین «رحما بینهم»، اجلاس بزرگ وحدت و... تماماً صدای وحدت خواهیِ از سرِ اعتقاد از تریبون رسمی جمهوری اسلامی بلند بود.
حجت الاسلام جواد محرابی افزود: کمترسالی به مانند امسال، جریانهای مردمی و فرهنگی اینگونه برای مقابله با جریانهای تفرقه افکن به میدان آمده بودند، اما میبینیم در خراسان رضوی همایشی برگزار می شود که نشان دهنده عدم اعتقاد صاحبان مناصب اداری به مسئله مهم وحدت است.
وی با اشاره به اینکه مسئله وحدت تا زمانی که افراد، معتقد قلبی به آن نشوند تبیین نخواهد شد، خاطر نشان کرد: متاسفانه میبینم این افراد اگرچه ظاهرا موضوع وحدت را به خاطر ابلاغ و دستور میپذیرند، ولی باطناً اعتقادی به آن ندارند و میبینیم به جای تجدید نظر در نگاه خود یقه مدیران خبرگزاری منتشرکننده عکس را میگیرند.
محرابی تاکید کرد: در مسئله عدم وحدت، نمی شود یک طرف را محکوم و متهم کرد لذا در جهان اهل سنت هم ما با این مشکل مواجهیم. در شیعیان نیز جدای از جریان تشییع انگلیسی، عده ای از خودیها یا این مسئله را درک نکرده اند یا اعتقاد عمیقی به آن ندارند.
این عکس با تکنیک «پانوراما» گرفته شده است
دبیر مجمع مردمی فرق و ادیان کشور اضافه کرد: هر دوی افرادی که این نماز وحدت شکن را برگزار کرده اند علی الخصوص فرد یا افرادی که برگزارکننده این همایش به نام وحدت بوده اند، باید مورد مواخذه قرار بگیرند. در برگزاری این نماز حتی اگر اهل سنت هم حاضر به اقامه نماز نمیشدند، ما که از لحاظ فقهی مشکلی نداشتیم و تاکید رهبر انقلاب نیز در این باره وجود دارد و حتی با این استدلال که در زیر یک سقف دو نماز اشکال دارد، باید نماز به جماعت خوانده میشد.
این محقق و پژوهشگر حوزه فرق و ادیان با بیان اینکه تنها راهی که بتوان عواقب سوء این حرکت وحدت شکن که بازتابهای منفی در رسانههای دنیا داشته است را خنثی کنیم، توبیخ مسئولان برگزاری این همایش است، خاطر نشان کرد: این حرکت حتی کنفرانس وحدت اسلامی را نیز تحت الشعاع قرار داد و آبروی جمهوری اسلامی را برد.
خبر دروغ و سوءاستفاده العربیه از عکس نماز وحدت شکن در مشهد
وی گفت: دو مساله «جهاد مشترک» و «اجتهاد مشترک» میتواند شیعه و سنی را در دنیا دور هم جمع کند. رهبر انقلاب محور جهادمشترک را مسئله فلسطین و مبارزه با اسرائیل معرفی کرده اند. درباره اجتهاد مشترک نیز اقدام درخوری انجام نشده است و لازم است علما و بزرگان حوزه بنشینند، طراحی فتوا و مدل سازی کنند و حتی رساله مشترک بدهند.
محرابی در انتها افزود: این گلایه مندی وجود دارد که چرا بزرگان فقهی به حوزه های علمیه اهل سنت سر نمی زنند و برعکس آن چرا اهل تسنن این کار را نمیکنند. مناطقی از لبنان وجود دارد که اهل تسنن به شدت به شیعه اعتقاد دارند، چون امام موسی صدر وقتی به آنجا سفر می کرد اقدامات وحدت آفرینی مثل استقرار در حوزه های علمیه اهل تسنن و... را انجام می داد.
http://www.ghasednoor.ir/fa/tiny/news-3743
ارسال نظر