تاریخ خبر: کد خبر: 3863

نماینده سازمان ملل: راه حل اصلی مهاجران افغانی بازگشت به کشورشان است

نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در ایران گفت: راه حل اصلی مهاجران افغانستانی بازگشت به کشورشان است لذا تمام نگرشها باید به این سمت سوق یابد.

 نماینده سازمان ملل: راه حل اصلی مهاجران افغانی بازگشت به کشورشان است

به گزارش قاصدنیوز، 'سیوانکا دانا بالا' روز دوشنبه در دیدار با استاندار خراسان رضوی با تقدیر از میهمان نوازی مردم و دولت جمهوری اسلامی ایران برای پناهندگان افزود: با تغییرات صورت گرفته در سال آینده پیشرفتهای مناسبی را برای افغانستان پیش بینی می کنیم و راه بازگشت برای پناهندگان مساعد خواهد شد.

 

وی اظهار امیدواری کرد همانطور که مقامات ایرانی رابطه خوبی با مسوولان هرات در گذشته داشته اند، در دولت جدید افغانستان نیز این همکاریهای خوب برای خدمات و بازگشت پناهندگان ادامه یابد.

 

نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در ایران در ادامه همچنین تاکید کرد: در هر فرصتی از دولت جمهوری اسلامی به عنوان الگویی شایسته برای خدمات دهی به پناهندگان یاد کرده ایم زیرا پناهندگان در کشور ایران شرایط خوبی دارند.

 

وی در ادامه سنگ بنای خدمات به پناهندگان را آموزش عنوان و بیان کرد: هم اکنون فرزندان پناهنده افغانستان در کنار نوجوانان و جوانان ایرانی بدون تبعیض و تفاوت زندگی کرده و درس می خوانند.

 

استاندار خراسان رضوی نیز در این دیدار گفت: راه حل اصلی مشکلات مهاجران افغانستانی بازگشت توام با کرامت آنان به کشورشان است.

 

'علیرضا رشیدیان' افزود: اگر شرایط زندگی مناسب در افغانستان فراهم شود تمامی مهاجران افغان به شهر و زندگی خود برمی گردند.

 

وی گفت: در زمینه بازگشت طرحهایی با والی سابق هرات هماهنگ شده بود که به دلیل تغییر دولت و جا به جاییها در افغانستان هم اکنون معطل مانده اما امیدواریم با انتصابات جدید تعاملات و ارتباطات گسترش یافته تا مهاجران افغان بتوانند سریعتر به شهرها و مناطق خود برگردند.

 

استاندار خراسان رضوی افزود: در این هماهنگیها برای کمک به تامین انرژی، گاز، اشتغالزایی، خدمات صنعتی، کشاورزی، فنی و مهندسی به ولایت هرات اعلام آمادگی شده بود.

 

وی ادامه داد: هم اکنون ما با خیلی از افغانستانیها فامیل شده ایم بطوری که 12 هزار ازدواج افغان با ایرانیان در خراسان رضوی ثبت شده که پنج هزار مورد از این تعداد به صورت رسمی و بقیه به صورت شرعی اما غیررسمی است.

 

رشیدیان در ادامه نقش سازمان ملل متحد را در ایجاد دوستی و نزدیکی بین ملتها راهبردی و اساسی ذکر و بیان کرد: سازمان ملل باید به این مهم توجه داشته باشد که مسائل و روابط انسانی فراتر از روابط و منافع سیاسی است.

 

استاندار خراسان رضوی همچنین از نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در ایران برای شرکت در مراسم افتتاح راه آهن مشهد - هرات و همچنین افتتاح مرحله دوم شهرک صنعتی هرات که زمینه توسعه اقتصادی برای ایران و رفاه و اشتغالزایی برای افغانستان را فراهم می کند دعوت به عمل آورد.

 

مدرسه تازه تاسیس 12 کلاسه مولوی، مختص مهاجران افغان نیز فردا با حضور سیوانکا دانا بالا در مشهد افتتاح خواهد شد.

این مدرسه از محل اعتبارات کمیساریای ملل متحد و کشورهای حامی شامل استرالیا، ژاپن و آلمان ساخته شده است. در این مراسم نمایندگان سفارتخانه های ژاپن و استرالیا نیز حضور خواهند داشت.

 

خراسان رضوی با 150 هزار مهاجر خارجی از کشورهای افغانستان، عراق، پاکستان و هند بعد از تهران مقام دوم مهاجرپذیری را در ایران به خود اختصاص داده است.

 

بیش از 60 هزار دانش آموز تبعه خارجی در این استان مشغول به تحصیل هستند. از این تعداد دانش آموز تبعه خارجی 48 هزار نفر تبعه افغانستان و بقیه از اتباع 16 کشور دیگر هستند.

 

دو هزار و 500 معلم و فرهنگی کار تعلیم و تربیت دانش آموزان تبعه خارجی را در خراسان بر عهده دارند.

کلمات کلیدی

ارسال نظر

تریبون