تاریخ خبر: کد خبر: 673

نمایشگاه بین‌المللی قرآن مشهد؛مشارکت‌هایی که بوی تکلیف و التزام می‌دهد

به گزارش قاصدنیوز، شهرآرا نوشت:

دو سه روزی بیشتر به شروع ماه مبارک رمضان نمانده و باوجود گرمای شدید، شهر دوباره حال‌وهوایی تازه به خود گرفته است؛ از تامین ارزاق عمومی و تدارک میهمانی‌های ویژه گرفته تا تغییر ساعت کاری برخی اصناف و برنامه‌ریزی برای فعالیت‌های قرآنی ادارات و نهادها در بخش‌های مختلف.


این روزها شهر مشهد در دل خود، آبستن رویدادی بزرگ است که برای نهمین سال پیاپی آن را تجربه می‌کند؛ آماده‌شدن برای برگزاری نهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن و عترت شهر مشهد که برخلاف سال‌های گذشته به‌نظر می‌رسد، همه دستگاه‌ها و نهادها عزم خود را برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر آن جزم کرده‌اند.


تشکیل ٣٣‌کمیته علمی، پژوهشی و اجرایی، دعوت از میهمانان ویژه داخلی و خارجی، توسعه محیط‌های نمایشگاهی، بهره‌گیری از ظرفیت‌های عظیم نمایشگاه تهران که از دیروز کار خود را شروع کرده است و تشکیل ستاد اجرایی نمایشگاه برای هم‌اندیشی و الزام دستگاه‌های مختلف به‌منظور جذب مشارکت‌های بیشتر در این رویداد بزرگ قرآنی، همه و همه بخشی از تلاش‌های ستاد هماهنگی نهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن و عترت مشهد است که نشان از این رویداد بزرگ دارد.


ارزش‌هایی که برای خواص رنگ باخته‌اند
اگرچه ارشاد استان همه تلاش خود را برای برگزاری هرچه کیفی‌تر این نمایشگاه و همراهی دستگاه‌های مختلف انجام می‌دهد، ولی از محتوای آخرین جلسه ستاد هماهنگی که باحضور خبرنگاران و نمایندگان دستگاه‌های مختلف دو روز پیش برگزار شد، این مفهوم کمتر احساس می‌شود؛ گویی برخی نیامده بودن تا ازخوان کرم الهی در این ماه فیضی ببرند و آمده بودند تا از سفره مالی و اعتباری این نمایشگاه که به‌نظر می‌رسد، خالی از اطعام هم باشد، بهره‌ای ببرند.


به‌نظر می‌رسید؛ قصه، قصه تکلیف باشد و الزام که اگر عوام را با این موضوع برای همدلی و هم‌بستگی بیشتر فراخوانده بودیم، دست‌کم عطش خواستن و بضاعت اندکشان از هر منبع روزمبادا و غیرمبادایی، سفره شور و نشاط نمایشگاه را لبریز از مهر و ارادت مردم می‌کرد. رقابتی که هیچ‌کس، دلِ جاماندن از دیگری را حتی یک قدم عقب‌تر ندارد و تکلیف و محدودیت و اسم و نشان پای کار را بهانه و حواله‌ دیگری نمی‌کند.


نبود قانون و اعتبار، بهانه است
معاون قرآن و عترت ارشاد اسلامی استان در نقد ما از شرایط جلسه می‌گوید: اگرچه برخی دستگاه‌ها با محدودیت‌هایی روبه‌رو هستند، اما سال‌ها تجربه به من نشان داده است که اگر انگیزه لازم برای انجام کاری وجود داشته باشد، حتی درصورت نبود قانون و اعتبار، قانونی وضع و اعتباری تامین خواهد شد. این موضوع برای مباحث قرآنی و اهل بیت(ع) شدت بیشتری دارد و الزاما صحبت از چنین محدودیت‌هایی، بی‌رغبتی به انجام کار است.


حجت‌الاسلام محمدتقی کاظمی‌نسب ادامه می‌دهد: حقیقت این است که اگر قرار باشد، نمایشگاه قرآن با این اعتبارات محدود و بدون همکاری دیگر دستگاه‌ها برگزار شود، همان تجربه سال‌های قبل را خواهیم داشت که به‌هیچ عنوان در شأن قرآن، اهل بیت(ع) و مردم شریف مشهد نخواهد بود.


واسپاری به بخش‌های غیردولتی، پیش‌شرط کیفی‌شدن نمایشگاه
وی با بیان اینکه درحال‌حاضر نمایشگاه قرآن به یک مطالبه مردمی تبدیل شده است، خاطرنشان می‌کند: تجربه ٨‌سال برگزاری این نمایشگاه نشان می‌دهد؛ برای رسیدن به نقطه مطلوب، باید اجرای نمایشگاه قرآن و عترت را به بخش‌های غیردولتی واسپاری کرد و فقط مدیریت و نظارتی دولتی بر آن داشت تا شاهد تبلور حرکت‌های خودجوش مردمی مانند محرم و صفر بود.


کاظمی‌نسب یادآوری می‌کند: نمایشگاه قرآن باید از مردم و برای مردم باشد، بنابراین امسال برای نخستین‌بار، حوزه اجرایی نمایشگاه به بخش‌های غیر‌دولتی و فعال قرآنی شهر مشهد واگذار شده است که پیش‌بینی می‌کنیم از این بابت دستاوردهای خوبی در زمینه‌های مختلف داشته باشیم.


فعالیت ٣٣‌کمیته و ٣٠‌بخش متنوع
وی در اشاره به تغییرات کمی و کیفی در برگزاری نهمین نمایشگاه درمقایسه با دوره‌های قبل می‌گوید: امسال ٣٣‌کمیته علمی‌پژوهشی تشکیل داده‌ایم که درمقایسه با سال قبل شش‌ کمیته بیشتر فعال شده است. همچنین با افزایش ١٠‌بخش مختلف دیگر مانند مد و لباس و سبک زندگی به بخش‌های پیشین، نمایشگاه نهم در ٣٠‌بخش متنوع برگزار می‌شود.


کاظمی‌نسب ادامه می‌دهد: امسال همچنین با رایزنی‌های انجام شده در بخش بین‌الملل از ١٩‌کشور غرفه خواهیم داشت که در مقایسه با سال قبل بیش از سه برابر رشد داشته است. همچنین باتوجه به پایان نمایشگاه قرآن تهران قبل از شروع نمایشگاه مشهد، امیدواریم با رایزنی‌های انجام شده، شاهد انتقال بخشی از این ظرفیت‌ها به مشهد هم باشیم.

برگزاری ١٥‌نمایشگاه قرآن در استان
وی به برگزاری ١٤‌نمایشگاه قرآن در شهرستان‌های استان هم اشاره می‌کند و می‌افزاید: برای ایجاد شور و نشاط بیشتر قرآنی در سطح استان، امسال برای نخستین‌بار این تعداد نمایشگاه در سطح شهرستان‌ها با اولویت مناطق مرزی و تلفیقی برگزار خواهد شد تا بتوانیم از این منبع الهی و محور وحدت‌آفرین برای زندگی مطلوب‌تر در جامعه استفاده کنیم.

 

کاظمی‌نسب خاطرنشان می‌کند: افزون بر هماهنگی‌های صورت گرفته در انجام تبلیغات گسترده و اطلاع‌رسانی برای نمایشگاه از طریق رسانه‌ها و بیلبوردهای تبلیغاتی درون‌شهری، پوشش مناسبی هم از صدا و سیما استانی و ملی انجام خواهد شد. همچنین یک مسابقه پیامکی روزانه هم با حمایت مؤسسه اعتباری میزان برای مشارکت بیشتر مردم تدارک دیده شده است.

 

وی با بیان اینکه با نگاه به مردمی‌بودن نمایشگاه، امسال تمهیدات ویژه‌ای برای حضور مردم به‌ویژه از بخش‌های کم‌برخوردارتر شهر شده است، می‌گوید: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده، امسال حدود هزار غرفه نمایشگاهی خواهیم داشت که از دهم ماه مبارک کار جانمایی آن‌ها انجام و دو روز مانده به شروع فعالیت رسمی نمایشگاه واگذار خواهد شد تا مشکلات سال‌های قبل را نداشته باشیم.


گفتنی است؛ نهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن و عترت مشهد از ١٨ تا ٢٧‌ماه مبارک رمضان برگزار خواهد شد و علاقه‌مندان می‌توانند هر روز از ساعت ١٧ تا ٢٤ از این نمایشگاه دیدن کنند.

کلمات کلیدی

ارسال نظر

تریبون