در صورتی که فرضیه اول و سومِ ذکر شده صحیح باشد، پیش از این آیتالله علم الهدی از این رویه خبرگزاری ایسنا انتقاد کرده بود. چندروز پیش امام جمعه مشهد به انعکاس نادرست اظهارات اخیر خود مبنی بر الهام غیبی تشکیل بسیج از جانب امام زمان(عج) به امام راحل، از سوی برخی رسانه ها واکنش نشان داد
وی گفت: متأسفانه برخی رسانه های ما همسو با دشمن حرکت می کنند؛ نمیخواهم بگویم این رسانهها جاسوس دشمن هستند، اما وقتی بدون توجه به تحلیل و منطق و استدلال گوینده درباره یک جمله، خودِ آن جمله را تیتر می کنند، همسوی با دشمن حرکت می کنند.
نماینده مردم خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری در تبیین هدف رسانه هایی که در صدد استفاده سیاسی از سخنانش برآمده اند، افزود: شاید آن ها به خاطر تأمین مطامع جریان های سیاسی مطبوع خود این کار را می کنند؛ از همین رو است که می بینید به مجردی که این مطلب را تیتر می کنند، در کمتر از 3 ساعت BBC همان تیتر را مطرح کرده و به تخریب آن می پردازد.
... عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی با بیان اینکه با یک یا چند تغییر انتظار تغییرات بسیاری در آن سیستم هستیم که از این طریق، تعادل بهتری نسبت به قبل ایجاد شود، اظهار کرد: در جامعه ایران یکی از آثار قابل ذکر این است که مداخله در برخی از متغیرها هیچ تاثیری ندارد زیرا یک سیستم در هم تنیده با چندین اختلال تنها باعث فشار یک عنصر بر عناصر دیگر میشود.
وی افزود: به عنوان مثال طبق آمارها مقوله ازدواج در ایران به دلیل ضعف در اقتصاد جوانان کاهش یافته است و کار مداخلهای که دولت در این خصوص انجام داد، این بود که برای رفع مشکلات موجود هزینههایی را متقبل شد اما شاهد آن بودیم که هیچ تغییری در روند افزایشی ازدواج صورت نگرفت چرا که در طی 25 سال اخیر این روند کاهشی همچنان ادامه داشت.
صدیقاورعی گفت: سوالی که در اینجا مطرح میشود، این است که چرا اشتغال نتوانست تغییری در ازدواج ایجاد کند. در پاسخ به این سوال میتوان گفت باید چندین متغیر در این امر دخیل باشد اما در جامعهای که در اصطلاح سیستم افتاده است، متغیرها نمیتوانند آثار قابل توجهای داشته باشند.
عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی خاطرنشان کرد: مشکلات اجتماعی در هر جامعه اثر تشدید شونده به یکدیگر دارند و نمیتوان مشکل اجتماعی به سهولت حل شود به عنوان مثال میتوان گفت که مراسم مذهبی پررونق و پرتکرار در جامعه برگزار میشود و این درحالی است که مقوله جرم و جنایت نیز سیر صعودی آن بدون نوسان در حال افزایش است.
صدیق اورعی اضافه کرد: طبق پژوهشهای انجام گرفته بیشترین میزان جرم در ایران در مشهد رخ میدهد و نیز بیشترین میزان وقوع جرم نیز در حرم مطهر رضوی است که در اینجا میبنییم حرم مطهر رضوی، منطقهای است که نقطه اصلی، مرکزی، احساسی و عاطفی مردم ایران است اما مجرمین اینگونه مکانهای مقدس را نشانه میگیرند که در واقع همان جرمهای آمیخته به زیارت است.
عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: جامعه به معنای احساسات، توافقات، هنجارها و ارزشها تنها عاملی است که میتواند فرد را به عنصر اجتماعی تبدیل کرده و به او شکل و جهت دهد.
وی ادامه داد: اگر رسانهها قصد دارند ساعتها در خصوص اعتیاد به مردم آموزش دهند، این موضوع میتواند از طریق توجه کردن به ضرورت داشتن یک جامعه قوی، منسجم و ابراز علائم فقدان آن در جامعه امروز و راههای تحقق آن منعکس شود.
http://www.ghasednoor.ir/fa/tiny/news-7234
ارسال نظر