تاریخ خبر: کد خبر: 8337

فعالان تشکل‌های فرهنگی مشهد به تولیت آستان قدس رضوی چه گفتند؟+عکس

مختاری با اشاره به سخنی از رهبر انقلاب درباره لزوم به کارگیری نیروهای معتقد به اسلام سیاسی در مراکز فرهنگی، خاطر نشان کرد: در دوره جدید آستان‌قدس باید در لایه میانی افرادی بر سر مسند بیایند که اعتقاد راستین به پیاده سازی منویات و دغدغه‌های فرهنگی رهبر معظم انقلاب داشته باشند.

فعالان تشکل‌های فرهنگی مشهد به تولیت آستان قدس رضوی چه گفتند؟+عکس

به گزارش«قاصدنیوز»، روز گذشته جمعی از فعالان تشکل‌های فرهنگی و اجتماعی مشهدمقدس با حجت الاسلام سیدابراهیم رئیسی تولیت آستان قدس رضوی دیدار کردند.

 

در ابتدای این برنامه 4 نفر از فعالان تشکل‌های فرهنگی مشهد مقدس به بیان نقطه نظرات خود درباره فعالیت های آستان قدس رضوی پرداختند.

 

ابتدا سعید قاسمی موسس مجمع جوانان شهید چمران، نویسنده کتاب "برنامه ریزی فعالیت‌های فرهنگی" و استاد دانشگاه به طرح دغدغه های خود پرداخت.

 

وی با اشاره به اینکه بایستی سیاست‌های آستان قدس رضوی از تصدی‌گری وتاسیس به مداخلات هدفمند تغییر پیدا کند، گفت: باید این مجموعه در فضاهای مختلف مداخله کند به عنوان مثال آیا آستان قدس برای نوجوان در سن بلوغ برنامه دارد؟ آیا برای طلاب آماده تبلیغ بسته محتوایی قابل ارائه دارد؟ آیا برای آشنایی دانشجویان با طب الرضا(ع) برنامه ای وجود دارد؟ نقش آستان قدس در صدا و سیما، مدارس، مراکز فرهنگی و... چیست؟

سعید قاسمی

قاسمی افزود: باید امکانات و توانمندی‌های آستان قدس که می تواند در خدمت فرهنگ قرار گیرد به صورت دقیق مشخص و از سوی دیگر مخاطب تعیین گردد و سپس برنامه برای هر دسته مخاطبان عملیاتی گردد.

 

این فعال تشکلی در انتها خاطر نشان کرد: رهبر انقلاب با چه زبانی بگویند که امیدشان به تشکل‌های فرهنگی است. هم اکنون ارتباط این تشکل‌های فرهنگی با آستان‌قدس به نخ باریکی مثل موسسه جوانان وصل است این در حالی است که برخی از تشکل‌ها توانمندی مدیریت یک لشکر را دارند و اگر اعتماد بشود، اقدامات بزرگی قابل انجام است.

رئیسی دعایی

سپس مجتبی مختاری معاون ستاد ساماندهی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی خراسان رضوی به عنوان دومین فعال تشکلی با اشاره به اینکه بر خلاف اقدامات نهادهای فرهنگی کشور، در لایه زیرین جامعه اتفاق دیگری در حال رخ دادن است، خاطرنشان کرد: معتقدم در فعالیت‌های فرهنگی مشکل مالی  بودجه بهانه است و بیشتر از آن درگیر بی‌تدبیری فرهنگی در کشور هستیم.

 

این فعال فرهنگی افزود: رهبر انقلاب با انتصاب حجت الاسلام رئیسی تحول را در آستان قدس کلید زده اند و تفکر انقلابی را در این مجموعه حاکم کرده اند و به نظر می رسد راه نجات در مقابل ولنگاری فرهنگی حاکم بر کشور ورود آستان قدس رضوی به این موضوع است.

مجتبی مختاری

مختاری با طرح این سوال که ساختارهای فعلی فرهنگی آستان قدس در کجای معادلات موجود مشهد جای دارند، گفت: بایستی امروز این سوال را مطرح کرد که این ساختارها در کجا منشا اثر واقع شده اند؟ این مجموعه ها نه در بین الملل که حتی در کشور و استان و شهر نیز اقدام قابل قبولی نداشته اند.

 

مدیر سابق شبکه جوانان رضوی گفت: تشکل های فرهنگی با چه ساختاری با آستان مقدس رضوی باید تعامل برقرار کنند و چه ساختاری برای آن تعریف شده است؟ متاسفانه ما شاهد آن هستیم که در مجموعه‌های فرهنگی دیگر شهر، برخی‌ها از جایی دیگر به مشهد آمدند و ادعا داشتند اما کارنامه آنان هم اکنون مشخص است و نشان دادند که شناخت درستی ندارند.

 

وی در انتها با اشاره به سخنی از رهبر انقلاب درباره لزوم به کارگیری نیروهای معتقد به اسلام سیاسی در مراکز فرهنگی، خاطر نشان کرد: در دوره جدید آستان قدس باید در لایه میانی افرادی بر سر مسند بیایند که اعتقاد راستین به پیاده سازی منویات و دغدغه‌های فرهنگی رهبر معظم انقلاب داشته باشند.

 

نفر سوم از فعالان تشکلی فرهنگی خانم الهام غفاری مدیر یکی از موسسات تربیتی ویژه دختران و از فعالان اتحادیه انجمن اسلامی دانش آموزان با طرح این سوال که مجموعه آستان قدس برای قشر دختران چه کرده است، گفت: سرمایه گذاری برای تربیت دختران نوجوان به عنوان آینده سازان فردا از اقدامات مهمی است که مجموعه آستان قدس باید به آن توجه نماید.

الهام غفاری

وی افزود: فضای حرم مطهر باید امکان هایی را برای زمینه سازی تربیتی دخترانه ایجاد شود و به عنوان مثال همانند آنکه پسران امکان حضور به عنوان خدمات فرش را دارند، دختران نیز بایستی راهی برای خدمت افتخاری پیدا کنند یا مثلا دختران نوجوان به عنوان مترجم به کارگیری شوند. هم اکنون برای تشکیل گعده های دخترانه در حرم به عنوان نقطه کانونی و تاثیرگذار مشکل وجود دارد و برخی خدام با آن برخورد می کنند.

 

در انتهای بخش طرح دغدغه‌های تشکل‌ها و مجموعه های فرهنگی، حاج احمد واعظی دبیر طرح ملی اصحاب الحسین(ع) پیش از ذکر توسل و خواندن اشعاری از مرحوم حمید سبزواری گفت: در میانِ سخن از تشکل و مجموعه‌های فرهنگی، از قالب هیئت که بسیار موثر و فراگیر بوده و زمینه رشد بسیاری از افراد را فراهم کرده است نباید فراموش گردد.

احمد واعظی

 

حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی نیز طی سخنانی در این دیدار به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر ضرورت اندیشه، نگاه و سو گیری انقلابی در همه سطوح اشاره و اظهار کرد: آستان قدس رضوی با توجه به ظرفیت عظیمی که از نظر کمّی به واسطه وجود زائران حضرت رضا(ع) و از نظر کیفی در شکل دهی مشهد مقدس و لایه های گوناگون اجتماعی در اختیار دارد، می تواند نسبت به فرهنگ، اقتصاد و رفع مشکلات، معضلات، گره ها و آسیب ها و تهدیدات اجتماعی در کشور تاثیر گذاری ویژه ای داشته باشد.

 

وی شرایط امروز را به جنگ بی رحمانه استکبار در راستای ترویج فرهنگ و آداب و رسوم غربی بر ملت ها تشبیه و عنوان کرد: در این شرایط آن ها که دغدغه دین و ارزش ها را دارند، با یک «دعوا» و یک «دعوت» مواجه هستند. در این دعوا ما مدعی امتداد راهبردی عاشورا و حکومت علوی هستیم و در این دعوت نیز همگان را به ندای اسلام و فرهنگ اسلام ناب دعوت می کنیم.

رئیسی

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری همکاری، هماهنگی و همدلی مجموعه دست اندرکاران را در راستای تحقق دین در متن زندگی انسان معاصر ضروری خواند و تصریح کرد: در همه تلاش های جوانان فعال فرهنگی باید نسبت به این مقوله اقدام و عمل مشاهده شود.

 

تولیت آستان قدس رضوی در بخش دیگری با بیان اینکه تاثیر گذاری مشهد مقدس و چهره ها و نیروهای بسیار ارزشمند این شهر بر مسائل مختلف کشور بر کسی پوشیده نیست، گفت: این حق مشهد است که به عنوان مرجعیت علمی در جهان اسلام مطرح شود.

دیدار تشکل ها

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی هم چنین ضمن تجلیل از اقداماتی که به همت مرحوم آیت الله واعظ طبسی در آستان قدس رضوی انجام شده است، اظهار کرد: ما ضمن ارج نهادن به همه خدماتی که تاکنون ارائه شده، تاکید می کنیم که نباید ایستا باشیم و باید با پویایی در مسیر تحقق منویات مقام معظم رهبری در حکم انتصاب تولیت آستان قدس رضوی گام برداریم.

 

وی با تاکید بر ضرورت هم‌آهنگی و هارمونی دیگر اجزای مشهد همانند ادارات، بازار و... شهر با حرم مطهر و سیره رضوی، گفت: نباید از حرم یک آهنگ شنیده شود و مثلا از یک فروشگاه در نزدیکی حرم، محصول یا رویکردی دیگر مشاهده شود.

تشکل های فرهنگی

 

رئیسی هم چنین عمق بخشی به زیارت و گره‌گشایی از زندگی مردم به نام حضرت رضا(ع) را به عنوان دو رویکرد مهم آستان قدس رضوی بر شمرد و تصریح کرد: در هر حوزه ای که آستان قدس رضوی سرمایه گذاری می کند، باید هدفمند و با نگاه نشر سیره رضوی باشد.

 

تولیت آستان قدس از عموم تشکل ها و فعالان فرهنگی خواست تا نقطه نظرات اصلاحی و تکمیلی خود در مسیر حرکت آستان قدس را ارائه و از مسئولان امر خواست تا این جلسه در آینده نیز ادامه داشته باشد.

حجت الاسلام رئیسی

 

قابل ذکر است مطابق برنامه ریزی صورت گرفته قرار بود تعداد بیشتری از فعالان تشکلی به بیان دغدغه های خود بپردازند که با عنایت به کمبود زمان، این اقدام امکان پذیر نشد.

کلمات کلیدی

  • 3 1

    حداقل انتظار بچه های فرهنگی انقلابی شهر که الحمدالله مشهد مرکز این تفکر است به برکت امام رضا تغییرات با رویکرد نگاه انقلابی آنهم از بین بدنه جوان مومن انقلابی و آزمون پس داده مشهد است... پشتوانه همه این اصلاحات الطاف حضرت خواهد بود و عقبه اجتماعی نیروهای انقلاب

ارسال نظر

تریبون