تاریخ خبر: کد خبر: 848

بازتاب تقارن برپایی نمایشگاه قرآن مشهد با شب‌های قدر در نگاه مردم و مسئولان / ضرورت بررسی زمان‌بندی

امسال نمایشگاه قرآن مشهد در نیمه دوم ماه رمضان و همزمان با اولین شب قدر آغاز می‌شود و تا 26 همین‌ ماه ادامه دارد که به‌نوعی سردرگمی را برای شهروندان مشهدی و زائران حرم رضوی ایجاد کرده است زیرا نمی‌توانند در چنین شب‌های با‌فضیلتی به بازدید از نمایشگاه قرآن بپردازند

بازتاب تقارن برپایی نمایشگاه قرآن مشهد با شب‌های قدر در نگاه مردم و مسئولان / ضرورت بررسی زمان‌بندی

به گزارش قاصدنیوز به نقل از ایکنا، نمایشگاه بین‌المللی قرآن و عترت مشهد هر ساله با برنامه‌های متنوع خود به ارائه دستاوردهای قرآنی و محصولات فرهنگی ـ قرآنی می‌پردازد که با استقبال گسترده مخاطبان مشهدی و زائران امام رضا(ع) مواجه می‌شود.

 

این نمایشگاه در حالی برای نهمین سال در پایتخت معنوی ایران برگزار می‌شود، که امسال زمان‌بندی متفاوتی دارد و مدت زمان آن به 10 روز افزایش یافته است، همچنین زمان برگزاری آن مقارن با شب‌های قدر شده است.

 

امسال نمایشگاه قرآن مشهد در نیمه دوم ماه رمضان و همزمان با اولین شب قدر آغاز می‌شود و تا 26 همین‌ ماه ادامه دارد که به‌نوعی سردرگمی را برای شهروندان مشهدی و زائران حرم رضوی ایجاد کرده است زیرا نمی‌توانند در چنین شب‌های با‌فضیلتی به بازدید از نمایشگاه قرآن بپردازند، از همین رو با بعضی از مخاطبان نمایشگاه بین‌المللی قرآن و عترت مشهد در سال‌های گذشته همراه شدیم تا نظرات آنها را در این خصوص جویا شویم.

 

یک دانش‌پژوه دوره مهدویت که از مخاطبان نمایشگاه قرآن مشهد طی سال‌های گذشته بوده است، در این خصوص به خبرنگار ما گفت: برگزاری نمایشگاه قرآن در شب‌های قدر باعث می‌شود تا مخاطبان، غرفه‌داران و برخی از مسئولان، وقت کافی برای انجام فرائض عبادی خود در این شب را نداشته باشند.

 

وی با اشاره به اینکه برگزاری نمایشگاه قرآن در بهار قرآن دستاوردهای بسیاری برای مردم دارد اما باید برنامه‌ریزی مناسب‌تری برای زمان برپایی نمایشگاه صورت گیرد تا چنین تداخلی ایجاد نشود، یادآور شد: مطمئنا در این شب‌ها تعداد مخاطبان نمایشگاه کاهش می‌یابد زیرا برگزاری نمایشگاه قرآن در شب‌هایی به‌جز شب‌های قدر باعث می‌شود تا مردم با آرامش خاطر بیشتری از نمایشگاه بازدید کنند.

 

احیای شب‌های قدر در نمایشگاه قرآن نیازمند زمان‌بندی مناسب است

در ادامه یکی از بانوان ورزشکار که از مخاطبان سال گذشته نمایشگاه قرآن و عترت مشهد است، گفت: با وجود بارگاه منور رضوی در شهر مشهد و تأکید بسیاری از مجاوران و زائران برای حضور در این آستان برای مراسم شب قدر، مخاطبان کمی در این ایام به نمایشگاه خواهند آمد.

 

وی افزود: همزمانی برگزاری نمایشگاه قرآن با بهار قرآن اتفاق مبارکی است اما باید زمان‌بندی دقیق‌تری برای استفاده بازدیدکنندگان از نمایشگاه قرآن صورت گیرد.

 

وی یادآور شد: شب‌های قدر از جایگاه بالایی در اعتقادات دینی ما برخوردار است بنابراین بسیاری از مخاطبان نمایشگاه به‌دلیل فاصله بسیار زیاد این نمایشگاه از مرکز شهر، نمی‌توانند این شب را به بازدید از نمایشگاه بگذرانند.

 

حجت‌الاسلام نصر‌الله پژمانفر، منتخب مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی نیز در این خصوص در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا گفت: برگزاری نمایشگاه قرآن یک فرصت مناسب برای شهروندان مشهدی است تا بتوانند ظرفیت‌های خود را در عرصه قرآنی به نمایش بگذارند که نباید این موضوع را اتفاق ساده‌ای قلمداد کرد.

 

وی با بیان اینکه مشهد ظرفیت زیادی در‌خصوص برنامه‌های قرآنی دارد که می‌تواند در قالب‌های مختلفی از جمله هنری و پژوهشی آنها را به نمایش بگذارد، اظهار کرد: نمایشگاه قرآن بهترین فرصت برای آشنایی مردم با این ظرفیت‌ها و معرفی این ظرفیت‌ها به کل کشور است، لذا نباید هرگونه کوتاهی در ارتباط با برگزاری نمایشگاه صورت بگیرد، اما در عین حال ما نیازمند حمایت‌های جدی از سوی سازمان‌های مختلف هستیم.

 

حجت‌الاسلام پژمانفر ادامه داد: باید امکانات مختلف شهری را بسیج کنیم تا بتوانیم شهروندان مشهدی با آسایش و آرامش برای بازدید از نمایشگاه قرآن به این مکان بیایند.

 

سنجش نظرات و شرایط مختلف برای زمان برپایی نمایشگاه قرآن

منتخب مردم مشهد و کلات در مجلس با اشاره به زمان‌بندی نمایشگاه یادآور شد: در‌خصوص نحوه زمان‌بندی نمایشگاه بین‌المللی قرآن، نظرات و شرایط مختلفی سنجیده شده است بنابراین ما باید تلاش کنیم نهایت استفاده را از این نمایشگاه ببریم اما در این زمینه همه سازمان‌ها باید حضور پررنگی داشته باشند.

 

در ادامه مهدی عصمت‌پناه، یکی از مخاطبان نمایشگاه بین‌المللی قرآن گفت: برگزاری نمایشگاه قرآن در شب‌های قدر موجب می‌شود تا شهروندان وقت کافی را برای انجام مراسم عبادی خود در شب قدر نداشته باشند.

 

وی با بیان اینکه شب‌های قدر، شب‌های نزول قرآن است، اما در این شب‌ها تدبر در آیات قرآن موجب می‌شود تا سطح فهم و درک مردم از قرآن افزایش یابد، ابراز کرد: البته اگر برگزاری نمایشگاه قرآن در این شب‌ها باعث آشنا شدن مردم با مفاهیم والای قرآنی شود، مفید است.

 

در ادامه قاسم جوانشیر، یکی دیگر از مخاطبان نمایشگاه بین‌المللی قرآن مشهد گفت: نمایشگاه قرآن فرصت مناسبی برای دریافت پیام‌های اصلی قرآن است، اما تقارن شب‌های قدر با ایام برگزاری نمایشگاه قرآن وقت کافی را برای انجام اعمال عبادی مردم از آنان می‌گیرد.

 

سیدهاشم بنی‌هاشمی، منتخب مردم مشهد و کلات در مجلس نیز در ادامه بر ضرورت بهره‌مندی از قرآن و انس با این کتاب الهی در ایام نمایشگاه قرآن اشاره کرد و گفت: باید در نمایشگاه قرآن علاوه بر جنبه‌های هنری، به تدبر در قرآن و پی بردن به محتوا و دستورالعمل‌های قرآنی نیز توجه وی‍ژه‌ای شود.

 

منتخب مردم مشهد و کلات در مجلس ‌با بیان اینکه نمایشگاه قرآن باید بر اساس اولویت‌های جامعه باشد و به نیازهای قرآنی مردم پاسخ دهد، یادآور شد: برگزاری نمایشگاه قرآن در شب‌های قدر موجب آشنا شدن هر‌چه بیشتر مردم با کلام وحی می‌شود لذا برگزاری این نمایشگاه در این ایام از اهمیت بالایی برخوردار است اما باید برای رفت و آمد مردم به نمایشگاه تدابیری صورت گیرد.

 

ضرورت بررسی زمان‌ برپایی نمایشگاه قرآن برای رفاه حال شهروندان

بر اساس نظرات مخاطبان و کارشناسان فرهنگی شهر مشهد به‌نظر می‌رسد برگزاری نمایشگاه بین‌المللی قرآن و عترت مشهد توانسته به فعالیت‌های قرآنی در این شهر مذهبی رونق ببخشد، اما برگزاری این نمایشگاه در شب‌های قدر نیازمند برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تر است، تا رفاه حال شهروندان مشهدی و زائران حرم رضوی برای بهره‌مندی از فیوضات این شب‌های خاص، میسر شود.

 

لذا این امر نیازمند برنامه‌ریزی و آسیب‌شناسی حضور مردم در نهمین دوره از نمایشگاه بین‌المللی قرآن و عترت مشهد است که باید مسئولان و دست‌اندرکاران این نمایشگاه در سال‌های آینده مورد توجه خود قرار دهند، ضرورتی که خواسته مخاطبان و علاقه‌مندان برنامه‌های قرآنی جهت حضور در چنین نمایشگاه‌هایی است.

کلمات کلیدی

ارسال نظر

تریبون