یادداشت استاد اضغر طاهر زاده پیرامون ماه رمضان و عید فطر
بسم الله الرّحمن الرّحیم
1- ابتدا باید فراموش نکنیم که یک ماه زیر سایهی حقْ جای شکر دارد و شکر الهی بهجای آوریم که: پروردگارا! چه لطف بزرگی بود که یک ماه ما را زیر سایهی خاص خود قرار دادی، واین شکر را وسیله ادامه اُنس با منعِم قرار دهیم تا انشاء الله از نعمتی به نعمتی دیگر منتقل شویم.
2- آن ماه عزیز را به عید ختم فرمودي،عیدی که شرایط گشودهشدن درهای رحمت و سعادت است وموقع در یافت صله کامل یعنی لقاء الهی.
3- با خارجشدن از این ماه از گناهان خارج شدید، سعی کنید برنگردید و عزم خود را در حفظ پاکی استوار دارید تا صفای ماه رمضان بماند.
4- عیدِ موفقیت در انجام اعمال ماه رمضان را مقدمهی عید موفقیت در بندگی خدا در طول زندگی دنیایی قرار دهید و دیگر هرگز چشم دل را از خدا باز نگیرید و به جای دیگر نیندازید.
5- توبه یا بازگشت به خدا و انصراف قلب از غیر خدا را که رویهمرفته در این ماه در شما ایجاد شد، مقدمهی پایداری قلب در محضر خدا قرار دهید. یعنی رعایت همان توصیهای که حضرت صادق«علیهالسلام» به ما فرمودند: « فَاجْعَلْ قَلْبَكَ قِبْلَةً لِلِسَانِكَ لَا تُحَرِّكْهُ إِلَّا بِإِشَارَةِ الْقَلْبِ وَ مُوَافَقَةِ الْعَقْلِ وَ رِضَى الْإِيمَان»[1]. حضرت در توصیهی فوق میفرماید همواره در هر کاری قلبت در صحنه باشد و نهتنها در نماز و عبادات، بلکه در سخنگفتن با حضور قلب در محضر حق سخن بگویید که البته مداومت بر این کار موجب برکات غیر قابل پیشبینی خواهد شد.
6- با رفتن ماه مبارک رمضان، شیطانِ به بند کشیده شده را آزاد میکنند، سعی کنید با نوری که از ماه مبارک رمضان گرفتهاید با آن مقابله کنید و در مقابله با شیطان مانند قبل از ماه رمضان نباشید، خود را در فروافتادن در دنیا و کثرات آن کنترل کنید. قلبی که در مقابله با شیطان، یاریشده میتواند با هرچه بیشتر دوری از شیطان زمینهی نظر حق را بر جان خود فراهم نماید.
7- حضرت سجاد«علیهالسلام» قبل از ورود به نماز عید فطر دعا میکردند که: « فَكُنْ بِي رَءُوفاً رَحِيماً وَ اقْبَلْنِي وَ تَقَبَّلْ مِنِّي وَ أَعْظِمْ لِي فِيهِ بَرَكَةَ الْمَغْفِرَةِ وَ مَثُوبَةِ الْأَجْرِ وَ أَرِنِي صِحَّةَ التَّصْدِيقِ بِمَا سَأَلْتُ وَ إِنْ أَنْتَ عَمَّرْتَنِي إِلَى عَامٍ مِثْلِهِ وَ لَمْ تَجْعَلْهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنِّي فَأَعِنِّي بِالتَّوْفِيقِ عَلَى بُلُوغِ رِضَاكَ وَ أَشْرِكْنِي يَا إِلَهِي فِي هَذَا الْيَوْمِ فِي جَمِيعِ دُعَاءِ مَنْ أَجَبْتَهُ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ وَ أَشْرِكْهُمْ فِي دُعَائِي إِذَا أَجَبْتَنِي فِي مَقَامِي هَذَا بَيْنَ يَدَيْكَ فَإِنِّي رَاغِبٌ إِلَيْكَ لِي وَ لَهُمْ وَ عَائِذٌ بِكَ لِي وَ لَهُمْ فَاسْتَجِبْ لِي يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ »[2] پس خدایا نسبت به رئوف و رحیم باش، و مرا بپذیر و از من قبول فرما، و برای من در این روز برکت و غفران و رسیدن به نتیجه را بزرگ بدار ... و اگر مرا تا سال دیگری مانند امسال زنده نگهداشتی، پس کمکم کن و در رسیدن به رضایتت توفیم ده و مرا در این روز در همهی دعاهای مومنین و مؤمناتی که اجابتشان میکنی شریک کن و هرگاه در این جایگاهی که پیش روی تو هستم، به هنگام دعایم جوابم را دادی، آنان را نیز در دعای من شریک گردان، همانا من در موردخودم و آنها به تو راغبم و برای خویش و آنان از تو پناه میجویم، پس اجابت نما ای الرّحم الرّاحمین.
در دعای فوق از حضرت حق میخواهی رؤفانه بر تو بنگرد و روز عید را شرایط رفع موانع بندگی از یک طرف، و از طرف دیگر شرایط سیر به سوی مقصد اصلیات قرار دهد و نهایت رضایت الهی را نصیب تو بکند.
8- عید فطر؛ روز اجازهی گشودن دست گدایی به سوی کرم پروردگار است و با اطمینان از خدا در قنوتها تقاضا میکنید و میگویی:
اللَّهُمَّ أَهْلَ الْكِبْرِيَاءِ وَ الْعَظَمَةِ وَ أَهْلَ الْجُودِ وَ الْجَبَرُوتِ وَ أَهْلَ الْعَفْوِ وَ الرَّحْمَةِ وَ أَهْلَ التَّقْوَى وَ الْمَغْفِرَةِ أَسْأَلُكَ فِي هَذَا الْيَوْمِ الَّذِي جَعَلْتَهُ لِلْمُسْلِمِينَ عِيداً وَ لِمُحَمَّدٍ ص ذُخْراً وَ مَزِيداً أَنْ تُصَلِّيَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ كَأَفْضَلِ مَا صَلَّيْتَ عَلَى عَبْدٍ مِنْ عِبَادِكَ وَ صَلِّ عَلَى مَلَائِكَتِكَ الْمُقَرَّبِينَ وَ رُسُلِكَ وَ اغْفِرْ لِلْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ وَ الْمُسْلِمِينَ وَ الْمُسْلِمَاتِ الْأَحْيَاءِ مِنْهُمْ وَ الْأَمْوَاتِ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ مِنْ خَيْرِ مَا سَأَلَكَ عِبَادُكَ الْمُرْسَلُونَ وَ أَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّ مَا عَاذَ بِكَ مِنْهُ عِبَادُكَ الْمُرْسَلُونَ.
ای خدایی که در مقام کبریاییِ عظمت وجُود و جبروت و عفو، و رحمت و تقوی و مغفرت هستی، به حق این روز که آنرا برای مسلمین عید قرار دادهای و زمینهی ارتباط با مقام کبریایی وجود و جبروت و ... خود را برای آنها فراهم نمودهای ،و زمینهی پایداری و وسعت دین حضرت محمد«صلّیاللهعلیهوآله» و آل او را در این روز فراهم نمودهای، ضمن صلوات بر محمد و آل او مرا در همهی خیرها یی که این خانواده را وارد کردی، وارد کن و از همهی شرّها که این خانوادهی سراسر عصمت را از آنها خارج کردی، خارج کن، پرودگارا از تو تقاضای آن کمالاتی از قرب به سوی تو را دارم که بندگان صالح تو از تو تقاضا میکنند، و به تو پناه میبرم از انحرافات ا فساد در دین،که بندگان صالح تو از آنها به تو پناه میبرند.
وسعت دعاهای در قنوت نماز عید فطر نشان میدهد که در آن روز شرایط بیرونی و درونی طوری فراهم است که زمینهی نایلشدن به اوج کمالات را داری .غافل مباش و تکبیرات بین قنوتها را با فروتنی کامل اداء کن تا إنشاءالله نور کبریایی حق بر قلبت تجلی کند و بهکلی گناهان سوخته شده با شعلهی رمضان ریشهکن شود.[3]
حال تو میمانی و خدا، هرچه میخواهی در راستای حفظ آن اُنس تلاش بکن.
http://www.ghasednoor.ir/fa/tiny/news-1057
ارسال نظر