به گزارش «قاصدنیوز» بنا به اذعان کارشناسان و صاحب نظران، روندی شتابناک هم اکنون در حوزه مسائل جنسی در کشور در حال وقوع است که اگر عموم دغدغه مندان و مسئولان امر در کشور به خود نیایند و اقدامی چندجانبه برای حل منطقی آن انجام ندهدن، علیرغم تمامی امیدها، در آینده ای نزدیک با نسلی دارای علائم پرخطر جسمی و روحی روبه رو خواهیم شد. تداوم این روند موجبات ایجاد بحران های دیگری در حوزه های اجتماعی و سیاسی را نیز در پی خواهد داشت.
دکتر ابراهیم فیاض استادیار مردم شناسی دانشگاه تهران و عضو شورای عالی فرهنگ عمومی کشور در مصاحبه با «قاصدنیوز» ، درباره وضعیت بحران جنسی و همچنین راهکار جلوگیری از این امر توضیحاتی را ارائه داد که در ادامه در قالب پرونده «بحران یا انقلاب جنسی؟» می خوانیم:
بحران جنسی در ایران
انقلاب جنسی به این معناست که کلیه هنجارهای جنسی نابود شوند و یک نوع آنارشیسم و هرج و مرج جنسی به وجود آید. از پس این هرج و مرج، شاهد آزادی در روابط جنسی از هر نوعش خواهیم بود؛ از همجمنس گرایی گرفته تا روابط خارج از خانواده و...
از آنجایی که غرب خواهان بروز چنین اتفاقاتی در کشور ماست، می گوید انقلاب جنسی اتفاق افتاده است چراکه با این اتفاقات ساختار ایران ضعیف می شود و این خواسته غرب است، ولی من می گویم ما شاهد بحران جنسی در کشور هستیم نه انقلاب جنسی. از طرفی اگر نتوانیم مطالعات جنسی مان را بالا ببریم و برای وضعیت جنسی امروز جامعه مان فکری نکنیم، این انقلاب رخ خواهد داد. بنابراین باید در این موضوع مطالعه و فرهنگ سازی کرد.
به نظر من به عنوان یک راهکار باید درباره مسئله ازدواج در سنین پایین در جامعه فکر و فرهنگ سازی کرد. اگر سن ازدواج پایین بیاید و ساختار خانواده را اصلاح کنیم، می توان از به وجود آمدن این ناهنجاری ها جلوگیری کرد. در غیر این صورت با بروز انقلاب جنسی، فحشا جای خانواده را خواهد گرفت و اقتصاد تعیین کننده روابط در جامعه خواهد بود و نه عشق و علاقه.
رکود اجتماعی و اقتصادی، نتیجه فرهنگ تجرد در کشور است / ازدواج در سنین پایین باعث رشد اقتصادی و برطرف کننده بحران جنسی است
اقتصاد و روابط جنسی دو قطب متعامل و متقابل یکدیگرند. محال است تحولی در اقتصاد ایجاد شود و این تحول در مسائل جنسی تأثیر نگذارد. در ایران شاهد تحول و رشد اقتصادی هستیم، بنابراین یا باید با مطالعه و فکر، هنجارهای جنسی را دوباره شکل بدهیم و یا مثل گذشته برخورد چماقی از نوع گشت ارشاد داشته باشیم. اگر به جای گشت ارشاد که باعث ایجاد تحریک اجتماعی و تجری مردم شد و اوضاع را خراب تر کرد، مطالعات جنسی در دانشگاه ها را شروع می کردیم، حالا مشکلات کمتری داشتیم.
در دانشگاه ها، روانشناسی، فیزیولوژی و آموزش جنسی برای پزشکان و... را جمع کرده ایم و با این اقدامات، امروز شاهد بحران جنسی هستیم؛ بحرانی که اگر روی آن خوب مطالعه و فکر شود، می تواند تبدیل به یک پیشرفت و رشد فرهنگ جنسی در جامعه شود. ما نیازمند مطالعه و فکر و تخصص های مختلف در این زمینه هستیم و این مطالعه باید از دانشگاه شروع شود و توسط رسانه ها تبدیل به یک فرهنگ جنسی شود.
مطالعه و فرهنگ سازی به نسل جوان که اولین مخاطبین این مسائل هستند، خدمت می کند و باعث سروسامان یافتن آنان می شود. در نتیجه نسل جوان در کشور درگیر مسئله اعتیاد و... نخواهد شد و از طرف دیگر این فرهنگ سازی، ازدواج و تشکیل خانواده را در پی خواهد داشت که باعث رشد اقتصادی و به راه افتادن چرخه اقتصادی خواهد شد؛ چرا که با شکل گیری نهاد خانواده هم تولید بالا خواهد رفت و هم مصرف.
اگر ساختار خانواده در ایران اصلاح شود و رشد کند، اقتصاد هم رشد خواهد کرد؛ ولی با وجود فرهنگ تجرد در کشور، دچار رکود اجتماعی و اقتصادی خواهیم شد. ما نیاز به ساختاری داریم که در آن سن ازدواج پایین بیاید تا هم جلوی بحران و انقلاب جنسی گرفته شود و هم رشد اقتصادی اوج بگیرد.
تقویت نهاد خانواده، نیازمند مطالعه در دانشگاه و فرهنگ سازی به وسیله رسانه هاست
قانون ازدواج در دوران دبیرستان همچنان در کشور اجرا می شود، درحالی که روابط دختر و پسر در این دوران و حتی قبل از این دوران وجود دارد. چرا نباید ازدواج جایگزین این روابط باشد؟ اگر ازدواج شکل بگیرد، فشار روی دانشگاه نیز کم خواهد شد. دیگر بسیاری وارد دانشگاه نخواهند شد و کسانی هم که وارد می شوند چون می خواهند از لحاظ اقتصادی و معیشت خانواده تامین شوند، خود به خود به دنبال تجارت و صنعت خواهند رفت و این باعث ارتباط دانشگاه و صنعت نیز خواهد شد.
بنابراین ازدواج از هر لحاظ به نفع کشور است. باید کار و فرهنگ سازی کنیم تا نهاد خانواده تقویت شود. برای این کار، مطالعه، فکر و تخصص بسیار مهم است. باید گروه های مطالعاتی در دانشگاه ها ایجاد شود و در این زمینه مطالعه انجام شود. در مرحله بعد رسانه ها باید وارد شوند و آموزش رسانه ای و خودآگاهی جنسی برای مردم ایجاد کنند.
حیا در آموزش مسائل و بهداشت جنسی، حیایی احمقانه است
امام حسن عسکری(ع) در تحف العقول می فرمایند: دو نوع حیا داریم. یک حیای عقلی و یک حیای حمقی. حیای عقلی، حیای از خداوند است، حیایی که باعث می شود گناه نکنیم. باقی حیاها، حیاهای حمقی و احمقانه است. در جامعه ما حیای عقلی از بین رفته است و پر شده از حیای حمقی، بنابراین چون حیای عقلی نداریم جامعه پر از گناه شده است. ما به خاطر داشتن حیای احمقانه آموزش مسائل جنسی و بهداشت جنسی را کنار گذاشته ایم و دچار گناه و انحراف در جامعه شده ایم. اگر با مسائل جنسی بدون حیای حمقی برخورد می کردیم، امروز حیای عقلی داشتیم و از خداوند حیا می کردیم و مرتکب گناه نمی شدیم.
امروز نیاز به آموزش مسائل جنسی، بهداشت جنسی و مسائل مربوط به خانواده و آگاهی و آموزش دادن به جوانان داریم. راه پدافندی و مقابله ما در برابر این بحران، مطالعه و فهم درست است که اگر دانشگاه این را خوب درک کند و مطالعه و تفکر را شروع کند و رسانه ها نیز مسائل را برای مردم تبیین کنند، مشکلات ما کم خواهد شد. متاسفانه چون دانشگاه وظیفه اش را درست انجام نمی دهد، رسانه های ما هم کور هستند، و فکر می کنند هر چه مسائل مخفی تر بماند بهتر است.
http://www.ghasednoor.ir/fa/tiny/news-2251
ارسال نظر