تاریخ خبر: کد خبر: 159

کواکبیان در مراسم افتتاحیه انجمن اسلامی دانشگاه سجاد مشهد:

خود مسئولان در فیس‌بوک حضور دارنداما به جوانان می‌گویند فیس‌بوک خوب نیست

دبیرکل حزب مردم سالاری در این مراسم در سه محور دانشگاه و تشکلهای دانشجویی، انتخابات و سیاست داخلی و خارجی سخنانی را اظهار کرد

به گزارش قاصدنیوز به نقل از نسیم، تسنیم و خبرگزاری دانشجو از مشهد، مصطفی کواکبیان در مراسم افتتاح انجمن اسلامی دانشگاه سجاد مشهد، اظهار کرد:

 

کواکبیان دانشگاه سجاد مشهد

 

دانشگاه و تشکل های دانشجویی:

 

  • فشار بر دانشجویان باعث شده بسیاری از آنها از فضای سیاسی دور شوند و فعالیت‌های سیاسی نداشته باشند. مخالف حضور احزاب در دانشگاه‌ها هستم اما منعی نیست که دانشجویان بیرون از دانشگاه در احزاب حضور داشته باشند، دانشگاه نباید جولانگاه حضور احزاب باشد. در مورد بحث‌های موجود در دانشگاه مدیریت‌های بسته داریم و به دانشجوبان اجازه فعالیت‌های سیاسی را نمی‌دهد. اگر در جامعه احزاب فعال نداشته باشیم در دانشگاه‌ها نیز فعالیت‌های سیاسی تعطیل می‌شود.

 

  • هدف تشکل‌های دانشجویی و ویژگی‌های آرمان خواهی آنها در بحث عدالت‌جویی، آزادیخواهی، استقلال طلبی و استکبار ستیزی است، شکی نیست در تاریخ دانشگاه‌ها از زمان شکل گیری این چنین روحیه‌ای بود و به ویژه با 16 آذر روز دانشجو و واقعه دانشگاه تهران این مباحث بیشتر شکل گرفت.

 

 

  • سه توصیه برای هر تشکل عمومی و دانشجویی وجود دارد که مانند سه ضلع یک مثلث، برای ماندگاری تشکل‌ها لازم است. نکته اول اخلاق‌مداری است و این نکته آن‌قدر اهمیت دارد که پیامبر اسلام فلسفه بعثت خود را به اثبات رساندن ارزش‌های اسلامی می دانند.
  • وی با بیان اینکه شعار ما در انتخابات ریاست جمهوری دولت اخلاق بود، گفت: اساس یک حکومت دینی باید برمبنای اخلاق باشد و صحبت روحانی در هنگام سوگند خواندن در مراسم تنفیذ نشان از اهمیت اخلاق در جمهوری اسلامی ایران دارد.
    - اگر اخلاق‌مدار نباشیم در اوج اقتصاد پویا باز هم تبدیل به کشوری دارای مبنای غلط می‌شویم. کشوری که در آن اخلاق وجود ندارد در نهایت مانند یک کشور اروپایی با وجود اقتصاد پویا، استعمارگر و زورگوست.
    - قدرت‌طلبی، انحصارطلبی و فردگرایی را دلایل از هم پاشیده شدن تشکل‌ها است. عوامل بیان شده نه تنها تشکل‌های دانشجویی بلکه موجب از هم پاشیدگی تشکل‌های سیاسی و احزاب می‌شود.

 

  • شما حرکت جمعی را شروع کرده‌اید و باید آن را ادامه دهید. بحث نظم تشکیلاتی نکته دوم و بسیار پراهمیتی است که اگر بخواهیم ماندگاری یک تشکل را داشته باشیم در کنار اخلاص و تقوی نیاز به نظم و انسجام تشکیلاتی نیز هست.
    - در طول مدت حضورم در مجلس هشتم هیچ زمان پیش نیامد که از تریبون مجلس به عنوان تأخیری و یا غایب نامم خوانده شود ، گفت: همیشه در مجلس قبل از ساعت 7:30 حاضر و بعد از ساعت 12:30 صحن را ترک می‌کردم و باید اکنون از کسانی که رای آورده اند و نسبت به حضورشان در مجلس شواری اسلامی آن گونه که باید حضور ندارند، پرسید که انسجام تشکیلاتی و اخلاص شما در کار چگونه است؟

 

  • نکته سوم را در ایجاد یک تشکل پویا، مطرح بودن عقل جمعی در تشکل است. امام رضا (ع) می‌فرمایند«دوست هر کس عقل او و دشمن هر کس جهالت اوست» این یعنی اینکه باید بر عقل جمعی در یک تشکل تکیه کرد و به گفته پیامبر اکرم (ص) که فرمودند« عقل پیامبر درونی انسان است» ایمان آورد.
    - وی انسان‌های دچار افراط و تفریط شده را انسان‌های دور از عقلانیت دانست و تصریح کرد: در حرکت های جمعی باید عقلانیت حاکم باشد در غیر این صورت کار به فروپاشی و نابودی آن تشکل کشیده خواهد شد.

 

  • وی به اجرای کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: ما در ابتدای انقلاب در داخل تلویزیون با چریک‌های فدایی خلق مناظره می‌کردیم کاری که شهید بهشتی به خوبی از پس آن بر می‌آمدند؛ اما اکنون با وجود اینکه دانشجویان ما نه مجاهدین خلق هستند و نه چریکی و نه ضدنظام چرا نباید در کرسی‌های آزاداندیشی آزادانه حرف‌های خود را بزنند.

 

کواکبیان دانشگاه سجاد مشهد2

 

انتخابات ها:

  • عوامل زیادی در سرنوشت مجلس دهم دخیل هستند از جمله میزان انسجام اصلاح‌طلبان، میزان تشتت و تفرقه اصولگرایان، تعداد رد صلاحیت‌های شورای نگهبان و در نتیجه عملکرد دولت فعلی که من تصور می‌کنم اکثریت بسیاری که در مجلس نهم به‌عنوان اصولگرایان اکنون حضور دارند دیگر خواب چنین مجلسی را باید ببینند و حتی اگر پیروز هم باشند شکننده خواهند شد.

 

  •  نباید از صندوق رای قهر کرد. ما با نظام مشکلی نداریم و معتقدیم باید در پای صندوق رای حضور قوی داشته باشیم کسانی که در دوره گذشته از حضور ما در مجلس ناراحت بودند باید خودشان به صحنه می‌آمدند نه اینکه آمدن ما را دچار اشکال ببینند.

 

  • نماینده مجلس هشتم با اشاره به انتخابات سال 88 گفت: بنده از اول معتقد بودم و الان نیز معتقدم که در انتخابات ریاست جمهوری 88 تقلب نشد اما تا دلتان بخواهد تخلف شد.اصلاح‌طلبان نباید با صندوق‌های رای در انتخابات مجلس قهر کنند و باید در صحنه حضور داشته باشند.

 

  • وی در پاسخ به سوال دانشجویی که وی را کاندیدای ریاست جمهوری دور بعد دانست بیان کرد: ‌ما قبل از ریاست جمهوری، مجلس دهم را داریم و باید دید در اسفند و بهمن 94 چه اتفاقی می‌افتد فکر کردن به انتخابات ریاست جمهوری 96 از اکنون زود است.

 

 

کواکبیان دانشگاه سجاد مشهد3

 

مباحث سیاست داخلی و خارجی:

  •  اگر امر به معروف در جامعه بود امثال بابک زنجانی در کشور وجود نداشتند، در مجلس هشتم طرحی برای امر به معروف و نهی از منکر به تصویب رسید اما متاسفانه این موضوع تاکنون به مرحله اجرایی شدن نرسیده و حتی هنوز هم در مجلس در حال بررسی است. امر به معروف تنها به معنای جلوگیری از بی‌حجابی نیست، امر به معروف به معنی این است که ضعیف‌ترین فرد جامعه بتواند یقه قوی‌ترین فرد جامعه را بگیرد. دبیرکل حزب مردمسالاری تاکید کرد: اگر قانونی برای نظارت جمعی بنویسیم وضعیت کشور متحول می‌شود. امر به معروف اجتماعی مانند نماز صبح است و به واسطه آن است که دیگر مسائل حل  می‌شود و اگر قانون دقیقی بود قطعا جامعه بهتر از این بود.

 

  •  مذاکرات ژنو مذاکرات برد-برد است و وقتی به مرحله نهایی می‌رسد بحث‌های دقیق و حساسی مطرح می‎‌شود و بحث‌های زیادی در مورد مسائل سیاسی و اقتصادی مطرح است. مذاکرات جدی و نفس‌گیر است. در مورد مذاکرات دلواپسی ندارم و معتقدم توافق صورت می‌گیرد. اگر توافق ژنو حتی به نفع منافع مردم تمام نشود چیزی را از دست نداده‌ایم و چیزی عوض نمی‌شود. این در حالی است که در هشت سال گذشته مردم نسبت به مذاکرات بی اطلاع بودند.

 

  •  ما با هرگونه فیلترینگ مخالف هستیم. واقعیت این است که خود مسئولان در فیس‌بوک حضور دارند؛ اما به جوانان می‌گویند فیس‌بوک خوب نیست این در حالی است که معاون اول رئیس جمهور و وزیر خارجه فیس‌بوکی هستند و ما متأسفانه در باره این مورد نیز خلأ قانونی داریم و نمی‌توانیم آن‌گونه که باید تصمیم بگیریم.

 

  • غیر از خط قرمز شریعت اکثریت هرچه بگوید قابل قبول است و باید در جامعه اجرا شود.

کلمات کلیدی

ارسال نظر

تریبون