تاریخ خبر: کد خبر: 4095

چرا ریزگردها به اندازه بنزین مهم نمی شوند؟

غوغاسالاری رسانه ای جناح های سیاسی به بهانه حفظ حقوق شهروندی در حالی در قضیه بنزین های آلوده بالا گرفت وفروکش کرد که در وضعیت بحرانی این روزهای اهواز آن چنان که باید و شاید شاهد ابراز چنین دغدغه هایی نیستیم.

به گزارش«قاصدنیوز»، خوزستان دیارحماسه و خاطره و تداعی­ گر مقاومت ساکنان و رزمندگان هشت سال دفاع مقدس است. جنگ اگر چه چهره زیبای خوزستان را پرآبله وزخمی کرد اما صبر ساکنان و همت سازندگان بخش عمده ای از خرابی ها و تباهی ها را کنار زد تا این سرزمین همچنان سربلند و سرافراز باقی بماند. با این حال مردمان نجیب و خسته اش سال ها درگیر التیام زخم های پنهان و پیدای این جنگ نابرابر بودند اما عزم جزم آنان  و نگاه خاص مسئولین نظام به موضوع سازندگی نویدبخش آینده ای روشن را در عرصه های گوناگون می داد.

 

 خوزستان اما این روزها سخت بیمار است.تن رنجور اهواز میزبان ویروس ریزگردهای ناخوانده و گسترده است.   هرچند هجوم گردوغبار و فلج شدن زندگی روزمره، درد مزمنی است که چندسالی است کالبد این شهر را نوازش می کند اما این بار  غفلت و سوء تدبیر مسئولان التهاب این تن تبدار را به مرز  نابودی و بحران رسانده است. اهواز این نگین درخشان خوزستان شهر خاطره انگیز و همیشه  زنده ای است که با شرجی کارون، شیرینی خرما و خونگرمی مردمانش شناخته می شود.شهری که در برابر هجوم سبعانه دشمن بعثی سرخم نکرده بود این بار در محاصره گرد وغبار کورکننده ای است که نفس شهروندان را به شماره انداخته،ادارات و مدارس را تععطیل کرده ومراکز درمانی را  از تن های رنجور و چشمان سرخ و ریه های آسیب دیده انباشته است.همه می دانند که فرورفتن شهر نور و غرور در تاریکی و غبار نه حق و نه لیاقت این مردمان رنج کشیده است اما چه می شود کرد که  در حاشیه بودن سهم همیشگی  مردمان این دیار شده است.

 

غبار اهواز در حاشیه، بنزین تهران در متن

از یاد نبرده ایم که بحث آلوده بودن بنزین های داخلی تا مدت ها محور منازعه مدیران سازمان محیط زیست ومنتقدان آنها بود.از یک سو وزارت نفت و سازمان محیط زیست بر غیراستاندارد بودن بنزین های تولید داخل  اصرار داشتند وآن را عاملی موثر در آلودگی تهران وکلان شهرها معرفی می کردند و از سوی دیگر مسئولان دولت سابق و کمیسیون اصل ۹۰ مجلس این ادعا را انکار کرده و خواهان تداوم تولید این محصول بودند. این اختلاف روز به روز از جنبه های فنی خود فاصله گرفته و به مجادلات بیهوده سیاسی نزدیک می شد. رفع آلودگی هوا که چالشی مهم در سلامت مردم و از حقوق اولیه و اساسی شهروندان بود به ورطه سیاسی کاری افتاد و فرجامی مشخص و روشن نیافت. غوغاسالاری رسانه ای جناح های سیاسی به بهانه حفظ حقوق شهروندی در حالی در قضیه بنزین های آلوده بالا گرفت وفروکش کرد که در وضعیت  بحرانی این روزهای اهواز آن چنان که باید و شاید شاهد ابراز چنین دغدغه هایی نیستیم. یکی از دلایل غفلت متولیان و اقدامات دیرهنگام آنان در این موضوع را می توان در دور بودن شهرهایی همچون اهواز از بطن معادلات سیاسی و اجتماعی جستجو کرد.رویه نامطلوبی که پیش از این هم در جریان خشک شدن دریاچه ارومیه و هامون،رودخانه زاینده رود و چندین بحران زیست محیطی دیگر نیز رخ داد. آن چه در ماجرای بنزین های آلوده به وقوع پیوست، سیاسی شدن افراطی و بیهوده پدیده ای اجتماعی بود. در بحران ریزگردهای اهواز هم  با وجود  اطلاع رسانی قابل قبول رسانه ها، اقدامات پیشگیرانه درخوری انجام نگرفت. ضمن این که تحرک دولتی ها و کرسی نشینان مجلس(به استثنای نمایندگان خوزستان) نیز در مقایسه با موضوع بنزین های آلوده بسیار کمتر بود.

 

  اکنون نیز در صورت غلبه  نگرش سیاسی به بحرانی که گریبانگیر استان خوزستان و استان های غرب وجنوب غربی کشور  است،شاهد تشدید شرایط نامطلوب فعلی خواهیم بود.آنچه ضروری است اقدام موثر مسئولان در حل این معضل است.امروز قرار بود تا معصومه ابتکار رییس سازمان محیط زیست جهت بررسی موضوع ریزگردها و اتخاذ تدابیر لازم به این شهر سفر کند که  سفر هوایی اش به دلیل شرایط نامناسب جوی لغو شد. شاید با این رویداد، جدیت این بحران برای ابتکار وسایر متولیان روشن شود.به گزارش فارس، تعدادی از شهروندان اهوازی هم که امروز در مقابل استانداری خوزستان تجمع کرده بودند بعد از شنیدن خبر لغو پرواز رئیس سازمان محیط زیست  به اهواز، خواستار عزیمت فوری معصومه ابتکار از طریق زمینی به خوزستان شدند.در هفته جاری روزهای شنبه، یکشنبه و سه‌شنبه میزان آلودگی هوا در ۱۳ شهر از جمله شهرستان‌های اهواز، ماهشهر و آبادان ۶۰برابر میزان استاندارد بود که مدارس و ادارات را به تعطیلی کشاند و مردم این شهرستان‌ها را خانه نشین کرد.

 

واکنش مدیران ونخبگان سیاسی نسبت به دو موضوع مشابه که با سلامتی شهروندان در ارتباط بوده و  بخشی از حقوق آنان محسوب می شود دو روی یک سکه بوده و نشان دهنده غلبه نگرش سیاسی بر دغدغه های اجتماعی در میان نخبگان کشور است.اگر بنزین های آلوده مهم بود(که البته در جای خود و به اندازه خود دارای اهمیت است) هجوم وحشتناک گردوغبار فلج کننده به اهواز و سایر شهرهای استان خوزستان نیز مهم است.این ابهامی است که ذهن بسیاری از اهالی خوزستان را درگیر کرده و منتظر پاسخی قانع کننده از سوی مسئولان است.

 

منبع: رصد

کلمات کلیدی

ارسال نظر

تریبون