یک اقتصاددان در گفتگو با «قاصدنیوز» ضمن تأکید بر اینکه مردم نباید با شنیدن خبر برخورد با مفاسد اقتصادی ناامید شوند گفت: نظام اسلامی باید شفاف و با مردمش روراست باشد و فساد را علنی کند و در این بین مردم نباید شیشهای و شفاف بودن جمهوری اسلامی در برخورد با مفاسد را حمل بر فساد در همهجا و همه دستگاهها تلقی کنند.
دکتر عادل پیغامی معاون پژوهشی دانشگاه امام صادق(علیهالسلام) در رابطه با رتبه فساد اقتصادی ایران در آمارهای بینالمللی گفت: ایران قطعاً از لحاظ فساد اقتصادی بالاتر از بقیه کشورها نیست، چراکه آنها با آمار سازی به دنبال سیاه نمایی هستند و شاخصهایی که برای این مسئله عنوان میکنند مانند شاخصهای دموکراسی مطلوب خودشان است. یعنی در شاخص دموکراسی هم ما را از آخر، سوم معرفی میکنند، و کشوری که هرسال انتخابات داشته را، معادل کشور لیبی و عربستان در نظر میگیرند.
وی اذعان کرد: در جوامع غربی به حدی که ما بهطور علنی با فساد مبارزه میکنیم مبارزه صورت نمیپذیرد و به حد ما شفاف نیستند، بلکه فساد و استثمار را قانونی میکنند، ما هم از طرف جریانات رانتخوار فاسد تحتفشاریم که فساد را قانونی کنیم.
این کارشناس ارشد مسائل اقتصادی افزود: آمارهای "اف بی آی" در مورد رشوه و فساد بانکی نشان میدهد که عددها خیلی بزرگتر است، چراکه اقتصاد آنها بزرگتر است. ما هم اگر آمار فسادمان بالا رفته است، یک دلیل آن بزرگ شدن و پیشرفت اقتصاد است.
دکتر پیغامی بابیان این نکته مهم که" بعضی از شاخصهایی که در آمارها برای اقتصاد ایران معرفی میشود، از داخل ایران به آنها معرفی میشود" گفت: بهعنوانمثال شاخص رقابتپذیری در مقدمهاش آمارهایی که ارائه میشود از طرف برخی جریانات سیاسی خاص در ایران معرفیشده است. در آنجا اسم افراد و موسسهها برده شده است، وقتی آن جریان اقتصاد داخلی فساد را در چه چیز تعریف میکنند این آمارها افزایش میابد و آنها کجا به دنبال سو استفاده خود هستند.
http://www.ghasednoor.ir/fa/tiny/news-4466
ارسال نظر