به گزارش قاصدنیوز به نقل از روزنامه خراسان، جمعي از جوانان فرهيخته مشهد در نشستي صميمانه با فرماندار بي پرده و شفاف از دغدغه هاي خود در خصوص مسائل مختلف جامعه شامل حوزه هاي فرهنگي، اجتماعي و ورزشي سخن گفتند. موحديان فرماندار مشهد نيز در اين نشست با تقدير از فعاليت هاي جوانان نخبه، به پرسش هاي مطرح شده به صراحت پاسخ داد که البته در مواردي نيز از خبرنگاران خواست تا حرف هايش را منعکس نکنند. گزارشي که درادامه مي آيد اهم مطالبي است که 10 جوان فرهيخته اين شهر، فرماندار و معاون فرماندار در اين نشست بيان کردند.
حجت الاسلام علي اکبر روحاني مقدم، کارشناس مشاوره و خانواده و برگزيده جشنواره ملي حضرت علي اکبر(ع): يکي از دغدغه هاي هميشگي ما خلاء برگزاري اين گونه نشست ها با حضور مسئولان بوده است. متاسفانه در سالي که اقتصاد و فرهنگ است عيار فرهنگي شهر رو به کاهش است و از شوراي چهارم شهر و شهرداري مشهد جاي سوال دارد که با وجود 10 فرهنگسراي تخصصي در مشهد و نياز اقشار مختلف شهربه فعاليت هاي فرهنگي چرا اين فرهنگسراها کم کار شده است. مگر مديريت کلان شهر نمي داند که مشهد يکي از شهرهاي مهم فرهنگي جهان است. اين که مشکلات در بحث ازدواج و طلاق در استان و مشهد به صرف بيان چند جمله توسط مجري در شبکه استاني برطرف نمي شود.
هاشم دهقان پور فراشاه، مديرعامل يکي از شبکه هاي اجتماع محور مشهد و مبدع طرح کوچه هاي خوشبختي در حوزه خانواده: برخي از ساختمان ها در شهر مشهد بلااستفاده مانده است يا کاربرد بسيار کمي دارد و از جمله اين ساختمان ها مي توان به فرهنگسراها اشاره کرد. در تحقيقي بايد مشخص کرد که اولا شمار اقشار مختلف جامعه که با فعاليت اين فرهنگسراها آشنايي دارند چقدر است ثانيا اين که هر روز چند نفر از شهروندان مشهدي يا اقشار خاصي از خدمات اين فرهنگسراها استفاده مي کنند و ثالثاً هزينه اي که براي ساخت فرهنگسراها صرف شده است با ميزان خدماتي که به شهروندان ارائه مي شود تطابق دارد؟ فضاي شهر مشهد اصلا فعاليت پيشگيرانه فرهنگي ندارد. کار فرهنگي صرفا استفاده از بيلبوردها و ... نيست. بسياري اوقات کار پيشگيرانه فرهنگي را فراموش مي کنيم ولي همان طور که در برهه اي همه مردم براي پيشگيري از ابتلا به آنفلوآنزا بسيج شدند و اقدام پيشگيرانه انجام دادند در امور فرهنگي نيز مردم بايد اين چنين وارد شوند و فضاي شهر هم اين چنين باشد. در حالي که احساس مي شود در جاهايي کارهاي صرفا نمايشي انجام مي شود و عميق و ريشه دار نيست.
دکتر عباس زاده، پژوهشگر اجتماعي و کارآفرين خلاق: دشمن در راستاي تهاجم فرهنگي اقدامات خاص و زيرکانه اي انجام مي دهد که هنوز برخي از مردم و مسئولان در مورد آن غافلند ولي ما بايد در مقابل آن فعاليت هاي موثر و گسترده انجام دهيم. با تحقيقات و تلاش و توکلي که داشتم توانستم براي اشتغال زنان بي سرپرست و آسيب پذير در مشهد کارگاه توليدي راه اندازي کنم اما ادارات و سازمان هاي مختلف در اين مسير با من همکاري نداشتند و در عوض ماليات هاي سنگين در اين مسير قرار دادند. هيچ دستگاه دولتي از من جوان که با رويکرد پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي کارآفريني کرده ام، حمايت نمي کند.
«جلوه»، جوان فعال در حوزه رسانه: امسال سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي است و مشهد تا سال 2017 بايد پايتخت فرهنگي جهان اسلام شود، سوال من از مسئولان اين است که براي فرهنگ چه کار کرده ايم؟ با وجود اين همه طرح هاي مطالعاتي فرهنگي و اجتماعي که در مشهد انجام شده است نتيجه و خروجي اين طرح ها چه بوده است؟ در بحث المان سازي و معماري اسلامي هويت مذهبي شهر مشهد چگونه در نظر گرفته شده است؟در شهر مدينه که معتقدم فرهنگ ليبرال معماري در آن نفوذ کرده است باز هم معماري اسلامي وجود دارد اما در خصوص فرهنگ و معماري مشهد کار درخوري انجام نشده است.
غلاميان مخترع جوان مشهدي و فعال در شرکت دانش بنيان: بيشترين آمار ثبت اختراع مربوط به استان خراسان رضوي است اما چرا در ايران اختراع کارآيي لازم را ندارد؟ چون تعريف جامعي از نخبه و اختراع نداريم، بانک جامع نخبگان وجود ندارد، سند راهبردي بايد بر اين تدوين شود که دستگاه ها تکليف خودشان را در قبال نخبه بدانند و نخبگان بيشتر و بهتر بتوانند خدمت ارائه کنند. در اين ميان جاي سند چشم انداز براي آينده مشهد و سهم نخبگان در ارتقاي اين شهر به عنوان پايتخت معنوي ايران خالي است.
علي يعقوبيان قهرمان ملي و آسيايي در رشته شمشيربازي و دانشجوي تربيت بدني در مقطع دکترا در دانشگاه تهران: فرهنگ در ورزش عنوان مبحثي است که بايد به آن بپردازم. در حال حاضر چند ميليون نفر در کشور و چند ميليارد نفر در جهان پيگير مسابقات جام جهاني هستند اما چند درصد از مردم کشورمان ورزش را وارد زندگي خود کرده اند. ما بايد با فرهنگ سازي در زمينه ورزش جامعه سالمي داشته باشيم. موضوع دوم هم درباره بودجه هيئت هاي ورزشي است که بسيار ضعيف است و از ورزشکاران رشته هايي به جز فوتبال حمايتي نمي شود. 16 سال است که در تيم ملي شمشيربازي حضور دارم و در ۲ المپيک آسيايي مقام کسب کرده ام حتي براي اين که زمينه ورزش قهرماني و شمشيربازي براي ديگر جوانان مشهد نيز مهيا شود براي ساخت سالن ورزشي در منطقه الهيه اقدام کرده ام اما شهرداري و سازمان مسکن و شهرسازي نه تنها از من حمايتي نمي کنند که سنگ اندازي هم مي کنند.
فرزاد عرفان معلم بازنشسته و مدير عامل موسسه روياي سفيد نابينايان و تعميرکننده ماشين هاي بريل ويژه نابينايان که ديگر وارد کشور نمي شود: 90 درصد فعاليت هاي جوانان معلول با پايان تحصيل تمام مي شود يعني با فراهم نشدن زمينه اشتغال و ازدواج چرخه زندگي او از حرکت باز مي ايستد. در حال حاضر با آموزش قالي بافي و مرواريد بافي و ديگر هنرها و صنايع دستي سعي کرده ام هم براي معلولان اشتغال فراهم کنم و هم اين که افراد به حرفه اي مشغول شوند که جاي حضور افراد ديگر را نگيرند. البته نگرش مردم، مسئولان و معلولان در مورد معلول و توانايي هاي او بايد تغيير کند. با اين که هزينه زندگي يک معلول 70 برابر، هزينه آموزش او 100 برابر و هزينه درمان او هميشگي است و نيازمند کمک و توجه ديگران و خيران هستند، اما از آنان حمايت مالي نمي شود.
مصطفي محمدي اول، جوان روشندل، قهرمان شناي معلولان و دارنده مقام اول مسابقات 2009 ژاپن: ورزشکاران معلول به لحاظ هزينه پوشاک و رفت و آمد و مکاني براي تمرين در مضيقه هستند و بودجه اي که به هيئت هاي ورزشي مي دهند در مقايسه با هيئت هاي ورزشي غيرمعلولان بسيار ناچيز است.
نعمت ا... فيروزي برگزيده آزمون دکترا و فعال و پژوهشگر جوان: از فضاي دولتي و دستگاه هاي دولتي نااميد هستيم. تقويت، استحکام و گسترش فضاي فعاليت هاي مردم نهاد و مردمي از مهم ترين دغدغه هاي جوانان اين جمع است همان طور که مقام معظم رهبري بر حفظ شبکه هاي مردمي و فعاليت هاي مردمي تاکيد داشته اند. دوستان حاضر از شهرداري به عنوان نهادي که بايد دغدغه هاي فعاليت فرهنگي داشته باشد انتظار فعاليت دارند در حالي که شهرداري يک نهاد خدماتي است. 20 نهاد در مسائل فرهنگي به طور مستقيم ارتباط دارند که سازمان تبليغات، ارشاد، اوقاف و بدنه فرهنگي بسيج از آن جمله هستند. ما 3 هزار جلسه قرآن خانگي و 700 موسسه فرهنگي و خيريه در مشهد داريم و اين براي فعاليت هاي فرهنگي ريشه دار ظرفيت ويژه اي است اما متولي واحد فرهنگي نداريم.
سرگلزايي رئيس بنياد نخبگان استان نيز در پاسخ به انتقادات و پيشنهادهاي جوانان فرهيخته مشهد گفت: نخبه تعريف دارد و نخبگان مشهدي با ثبت نام در بنياد نخبگان، در صورتي که شرايط نخبه بودن را داشته باشند مي توانند از حمايت هاي اين بنياد استفاده کنند.وي با اشاره به نخبگان فرهنگي و قرآني در خراسان رضوي گفت: ايجاد صنف نخبگان بسيار خوب است اما بايد از افرادي که دانش آن رشته خاص فرهنگي را دارند بهره گرفت.
ارجاعي معاون سياسي، اجتماعي فرماندار نيز در اين نشست خواستار مطالبه گري، نقادي و آرمان گرايي با توجه به 3 نگاه علمي بودن و عملياتي بودن و ديني بودن شد و افزود: مسئولان به نقد علمي و عملي که خميرمايه ديني داشته باشد دست رد نمي زنند.
فرماندار مشهد نيز در پاسخ به دغدغه هاي جوانان نخبه مشهد گفت: جوانان در هر حوزه اي ورود کنند مي توانند خيلي از مشکلات را برطرف کنند. اما با توجه به مشکلاتي که شما مطرح کرديد گره کار کجاست؟حسن موحديان افزود: مسئله اي را که پيدا مي کنيد، آن را يک ماموريت بدانيد و براي آن راهبردي را در نظر بگيريد و منابع مالي موجود را پشت سر آن ببينيد. ما کار فرهنگي را قبول داريم اما بدون منابع مالي کار پيش نمي رود. پس بايد به فکر تامين منابع مالي البته نه ازطريق دستگاه هاي دولتي بود.
http://www.ghasednoor.ir/fa/tiny/news-452
ارسال نظر