تاریخ خبر: کد خبر: 5305

همایش فرمانداران یا فرماندارانی برای نمایش دولت؟

همایش دو روزه فرمانداران که طی روزهای شنبه و یکشنبه در تهران برگزار شد، بیش از آنکه در چارچوب اهداف انتخابات باشد و مسائل مهم و کلان نظام را تشریح کند، به میدان تبلیغات سیاسی - انتخاباتی دولتی ها و اصلاح طلبان تبدیل شد.

همایش فرمانداران یا فرماندارانی برای نمایش دولت؟

به گزارش قاصدنیوز، بسیاری از اظهارنظرهای مقامات دولتی در این همایش که همان حرف های چند ساله اصلاح طلبان است، نفس و نقش اصلی همایش را زیر سوال برد. چنانکه برخی از آن اظهارنظرات را حتی می توان در قالب دخالت در انتخابات برشمرد.
 

برگزاری همایشی برای تخریب جریان رقیب
در این همایش اگرچه سخنانی در مسیر اهداف انتخابات به میان آمد تا به قول معروف عریضه خالی نباشد، اما نه تنها برخی از آن سخنان هم جهت دار بود که بسیاری دیگر از حرف های این همایش، بیشتر در راستای اهداف حزبی بود تا انتخابات و حق الناس بودن رای مردم. به عبارت دیگر باید پرسید اگر این همایش برگزار شد تا فرمانداران در خصوص محترم شمردن آراء مردم فارغ از آنکه به نام چه کسانی است، توجیه شوند، پس چرا و با چه توجیهی در میان سخنان مقاماتی همچون رئیس جمهور و معاون اول وی، حرف از تحقیر و تخریب جناح دیگر بود؟ آیا بیان چنان سخنانی همایش را از اصل نمی اندازد؟ آیا آن سخنان باعث تلقین اهداف حزبی و جناحی دولت یازدهم به فرمانداران نمی شود؟ اینکه رئیس جمهور در آن همایش سخنانی به زبان آورد که در لفافه، طعنه و کنایه به جریان رقیب باشد، چه سنخیتی با اهداف از پیش تعیین شده همایش داشت؟ جالب آنکه در ادامه سخنان رئیس جمهور، سایر مقامات دولتی نیز که در این همایش سخنرانی کردند، به نوعی سعی در تخریب جناح مقابل داشتند.

هل دادن وزیر اطلاعات در یک بازی خطرناک
 وزیر اطلاعات که مدتهاست به حرف های جناحی  روی آورده و منویات دولت یازدهم برای وی مهمتر از دغدغه های اصلی وزارتخانه شده در این همایش بدون هیچ گونه سند و مدرکی به جریان رقیب اتهام زد و گفت: «ما متأسفانه به وضوح می‌بینیم مجموعه‌ای که دستشان در انتخابات دخالت دارد حالت جهت داری پیدا کرده و با همین ویژگی‌اش دنبال جایگزینی برای من در وزارت اطلاعات هستند که اهلا و سهلا. ما سلامت انتخابات و رضای خدا را ملاک قرار می‌دهیم اجازه نمی‌دهیم با آبروی افراد بازی شود.» این سخنانی بود که برخی از خبرگزاری های معتبر داخلی از جمله تسنیم،‌ ایسنا و مهر آن را منتشر کردند. اما این سخن به قدری  غیرمستند بود که یک روز بعد از ابراز آن توسط عالیترین مقام وزارت اطلاعات، این وزارتخانه راهی غیر از تکذیب آن ندید و اطلاعیه ای صادر کرد تا اشتباه وزیر که در بسیاری از سایت ها و خبرگزاری ها منتشر شده را کذب رسانه ای جلوه دهد.

 


جدای از این موضوع،‌ سخنان وزیر اطلاعات در همایش فرمانداران به گونه ای است که گویی دولت یازدهم برای بار نخست می خواهد «انتخاباتی سالم و رقابتی» را در جمهوری اسلامی ایران برگزار کند. چنانکه وی از تشکیل شورای تایید صلاحیت برای انتخابات آینده در وزارت اطلاعات خبر داده و گفته که «سلامت کار و رضای خدا را با این مساله که دیگران حرف ما را قبول کنند یا نکنند، جابجا نمی‌کنیم. ما نمی‌توانیم با آبروی افراد بازی کنیم.» این سخنان شاید از یک دریچه قابل تحلیل به خیر باشد اما با دقت در آن می توان دریافت که وزیر اطلاعات در دفاع از جماعتی برآمده که احتمال رد صلاحیت آنها در شورای نگهبان فراوان است. ظاهرا این یک دستور دولتی است و از آنجا که دولت یازدهم به خیال و تصور خود می خواهد برای بار نخست انتخاباتی رقابتی و سالم را برگزار کند، در حمایت از این افراد مضایقه نخواهد کرد؛ ولو به قیمت دوگانگی در تعیین صلاحیت ها.


آنچه تاکنون مرسوم بوده این است که همواره شورای نگهبان برای تایید صلاحیت کاندیداها از برخی نهادها از جمله وزارت اطلاعات استعلام می گرفته است و پاسخ آنها را در احراز صلاحیت افراد بی تاثیر نمی گذاشته است. اما «تشکیل شورای تایید صلاحیت برای انتخابات آینده در وزارت اطلاعات» کار تازه ای به نظر می رسد که به دنبال موازی کاری با شورای نگهبانی است که می داند میل سیاسی دولت را در مقدمات انتخابات برآورده نخواهد کرد. چنانچه آیت الله جنتی دبیر شورای نگهبان در همین همایش یعنی همایش فرمانداران تاکید کرد: «در بررسی صلاحیت ها، فتنه خط قرمز ماست».
با این شرایط آیا درباره این موضوع پیش بینی شده که در صورت ارائه نظرات دوگانه درباره صلاحیت برخی افراد از سوی شورای نگهبان و شورای تایید صلاحیت وزارت اطلاعات چه اتفاقاتی رخ خواهد داد؟ آیا جناب وزیر اطلاعات این احتمال را نمی دهد که عده ای مردود سیاسی که قبلا دستی در انتخابات داشته اند و امروز به عنوان جماعت فتنه جو شناخته می شوند،‌ در حال هل دادن وی در یک بازی خطرناک باشند؟   

سخنانی که کمترین سنخیت را با موضوع همایش داشت
معاون اول رئیس جمهور هم در این همایش سخنانی را به زبان آورد که کمترین سنخیت را با موضوع همایش داشت و او نیز سعی کرد تا جریان رقیب را در افکار فرماندارانی که قرار است حافظ حق الناس (رای ملت) باشند، تخریب کند. اسحاق جهانگیری در این همایش گفت: «در مورد یارانه‌ها بندهایی به دست و پای جمهوری اسلامی زدند تا گرفتار شود و این گرفتاری هم باقی بماند. یارانه‌ها کشور را گرفتار کرده است.» محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت نیز در بخشی از سخنانش در همایش فرمانداران گفت: «متأسفانه در گذشته برخی کلنگ‌ها زده شد و وعده‌هایی داده شد که رها است اما ما اکنون محکوم هستیم که آنچه کلنگ خورده است را تمام کنیم و ممکن است برخی از این طرح‌ها توجیه طرح اقتصادی را نداشته باشند و همین موارد موجب شده است آنچه را که از جاری صرفه‌جویی می‌کنیم به طرح‌های عمرانی اختصاص دهیم.»

دخالت دولت در امر انتخابات از مسیر فرمانداران
اینگونه سخنان نه تنها در چارچوب اهداف همایش مزبور نمی گنجید که از سویی می تواند به «دخالت دولت در انتخابات» تعبیر شود. دولتی ها در این همایش با ابراز حرف هایی بی ربط که در جای خود نیازمند بحث و بررسی است، سعی کردند اولا به سان دو سال گذشته، اشتباهات دولت قبل را طوری عنوان کنند که جریان رقیب تمام و کمال در مرکز سیبل قرار گیرد. ثانیا آنها این سیبل را در مقابل افکار فرماندارانی قرار دادند که باید با بی طرفی مجری انتخابات باشند و از رای مردم که حق الناس است، حفاظت کنند.


حال طبیعی است که فرمانداران حاضر در همایش دو روزه در تهران، اگر از ورای سخنان دولتی ها ولو چند درصد نفرت از جریان رقیب پیدا کرده باشند، هنگامی که به شهر و دیار خود بازگردند، می توانند افکار خود که تا حدودی برخاسته از سخنان تند دولتی ها علیه جریان رقیب است را در انتخابات دخیل کنند. نه از راه تقلب و ریختن رای درون صندوق که این توهم برخی افراد در سال 88 و این روزها است، بلکه از طریق «طراحی و انتخاب چیدمان شهری» و «فضاسازی دلخواه انتخاباتی میان مردم» و «موج سواری در همایش های منطقه ای» به گونه ای که افکار عمومی به سمت کاندیداهای مورد وثوق دولت سوق یابد. و این یعنی مهندسی انتخابات توسط دولت یازدهم یا به عبارت بهتر «دخالت دولت در امر انتخابات از مسیر فرمانداران».  

منبع: سراج 24         

کلمات کلیدی

ارسال نظر

تریبون