به گزارش قاصدنیوز، مهدی هاشمی بازیگر نام آشنای سینما و تلویزیون کشور ماست که با حضور در آثار مختلف و متنوع، خاطرات بیشماری را در اذهان عمومی بر جای گذاشته است. هاشمی را اخیرا با سریال «دردسرهای عظیم» هر شب میدیدیم. سریالی که جای خوبی میان مخاطبان بازکرد. از دیگر آثار این هنرمند کشورمان میتوان به : «تراژدی»، «ضد گلوله»، «تلفن همراه رئیس جمهور»، «آقایوسف»، «همسر»، «زرد قناری»، «روزگار قریب» و ... اشاره کرد. مهدی هاشمی اما دغدغههایی هم برای حضور در آثار ارزشی دارد به همین بهانهی سراغی از این هنرمند گرفتیم تا در حال و هوایی متفاوت از زیارت امام رضا(ع) و ایفای نقش در آثار مذهبی بگوید.
آقای هاشمی، برای شما که سالهاست در عرصهی هنری کشور فعالیت دارید، حضور در آثار مذهبی چه جایگاهی دارد؟
ایفای نقش در آثار مذهبی دغدغهی همهی بازیگران کشور است چراکه به این وسیله ادای دینی کوچک به ساحت شخصیتهای بزرگ دینی خواهند داشت. برای من هم این قاعده وجود دارد و چنین اعتقادی دارم. ضمن اینکه مردم با دیدن یک اثر فاخر مذهبی اطلاعات خوبی دربارهی مسائل اعتقادی کسب میکنند و پاسخ دادن به نیاز مذهبی مردم قطعا اجر ویژهای خواهد داشت.
فکر میکنید مستقیمگویی در آثار مذهبی ثمربخش است یا اینکه مسئلهای مهم را در رنگ و لعاب دیگری به نمایش گذاشتن تأثیر بیشتری دارد؟
ببینید هر اثری در جایگاه خود قابل تعریف است. شاید برای یک موضوع مذهبی مثل نماز خواندن مستقیمگویی اثری معکوس داشته باشد و ظرافت دید کارگردان برای جای دادن این مسئله در یک اثر سینمایی قطعا تاثیرگذار است اما برخی مسائل هم باید بهصورت مستقیم مطرح شوند مثل قصههایی که از زندگی معصومین(ع) به نمایش گذاشته میشوند، باید بهصورت مستقیم مطرح شوند.
تاکنون شاهد آثار مختلفی دربارهی زندگی انبیاء الهی و معصومین(ع) بودهایم، این آثار را چطور ارزیابی میکنید؟
در یک بررسی کلی، آثار خوبی تولید شدهاند و جای امیدواری بسیاری برای ادامهی این مسیر وجود دارد اما یک نقص عمده در تولید چنین آثاری دیده میشود و آن هم به مراحل تولید و هزینههای سنگین چنین آثاری اختصاص دارد که نیازمند حمایتهای ویژه است. فیلمسازان برای تولید آثار مذهبی فاخر، حمایت مالی میخواهند تا با فراغ بال بیشتری سریالهای مذهبی بسازند و حال آنکه چنین حمایتهایی وجود ندارد.
اگر به شما پیشنهاد بدهند سریالی با محوریت زندگی امام رضا(ع) بسازید، کدام بخش زندگی ایشان را انتخاب میکنید؟
قطعا همان بخشی را انتخاب میکنم که به حضور امام رضا(ع) در ایران اختصاص دارد؛ چون سفر ایشان به کشور ما آثار چشمگیری را در فرهنگ، دانش و تاریخ بر جای گذاشت که به اعتقاد من مغفول مانده است.
یکی از وجوه زندگی علمی ثامن الحجج(ع)، برگزاری مناظرات علمی با دانشمندان و بزرگان ادیان مختلف است. به نظر شما فیلمسازان ما چگونه میتوانند از این ظرفیت ویژه برای تولید آثارشان بهرهبرداری کنند؟
پرسش قابل تأملی است چرا که در زندگی بزرگان دین ما ظرفیتهای خوبی برای تولید آثار مذهبی وجود دارد تا حرف آنها را به جهانیان عرضه کنیم. در این زمینه هم جهان امروز که درگیر سیاستبازیها و جنگهای داخلی شده است، با تولید اثری فاخر از مناظرات علمی امام رضا(ع)، با شیوههای گفتگو و سیاست دینی آشنا خواهد شد.
چرا ما ایرانیها این همه مشتاق زیارت امام رضا(ع) هستیم؟
امام هشتم(ع) امید و پناه همهی ما ایرانیها هستند. ضمن اینکه ایشان ارادتمندان ویژهای هم در کشورهای خارجی دارند.
وقتی به زیارت امام هشتم(ع) میآیید، چه حال و هوایی را با خودتان همراه میکنید و به تهران برمیگردید؟
زیارت این امام مهربان برای من فرصت تنفس در هوایی آبی، پاک و آفتابی است. سعی میکنم نهایت انرژیها را از فرصت پیش آمده کسب کنم و به تهران برگردم. البته هر وقت به مشهد میآیم از امام رضا(ع) خداحافظی نمیکنم چون می دانم ایشان همه جا با من هستند.
و در همین فضا از امام مهربانیها چه میخواهید؟
هر چه از دوست رسد نیکوست...
منبع: پایگاه آستان قدس رضوی
http://www.ghasednoor.ir/fa/tiny/news-2122
ارسال نظر