به گزارش قاصدنیوز، پنجمین دوره جشنواره فیلم عمار در حالی در سراسر کشور، ازجمله مشهد برگزار میشود که فیلمسازان شهر و استانمان حضور گستردهای در این رویداد مهم مردمی داشتهاند. در این جشنواره علاوه بر فیلمسازان، هنرمندانی چون محمدحسین نیرومند، منصور انوری و سیدمحمدرضا میری نیز به عنوان داور حضور دارند. در این نوشتار نگاهی گذرا به آثار فیلمسازان مشهدی داریم.
سهگانه فیلمهای داستانی
در بخش فیلمهای داستانی کوتاه و بلند این جشنواره، چند اثر به چشم میخورد که میتوان به فیلم تازهتولید «پول کثیف» ساخته جواد علیزاده و از تولیدات حوزه هنری استان اشاره کرد که به موضوع رزق حلال میپردازد. ندا اسدی، مهدی ضیاءچمنی، الهه پژوهی، مرتضی ملتجی، علیرضا رواندل، علیاکبر اکبری و محمد غفوریان در «پول کثیف» بازی میکنند.
همچنین فیلم «تابستان طولانی» به کارگردانی علی خزاعیفر و تهیهکنندگی سیاوش حقیقی که از تولیدات صداوسیمای مرکز خراسانرضوی است، به بخش مسابقه جشنواره راه یافته است. این اثر که حاصل تلاش گروهی از هنرمندان مشهدی است، در سیویکمین دوره جشنواره فجر هم در بخش نگاه نو به نمایش درآمد. «تابستان طولانی» بازیگر مشهوری ندارد و بهجای استفاده از چهرههای مشهور، از افراد بومی با لهجه مشهدی استفاده شده است. حسین طاهری، کیوان صباغ، روشنک سهقلعهگی و امیرحسین رفیعا از بازیگران این فیلم هستند.
اما در کنار این دو فیلم بلند داستانی، فیلم ١٠دقیقهای «برخورد» به کارگردانی محمد نیکدل از هنرمندان کاشمر نیز در بخش مسابقه این رویداد به نمایش درمیآید. این فیلم با نگاهی به فتنه سال٨٨، به پیرمرد مغازهداری میپردازد که با جوانی که از آشوبها گریخته است برمیخورد.
حضور پرقدرت انیمیشنسازان
پویانمایی مشهد، بهطور حتم از قطبهای این هنر در کشور به شمار میآید که امسال هم نمایندگان متنوعی در جشنواره عمار دارد. پویانمایی ٣٠دقیقهای «رقص قاصدکها» به کارگردانی و تهیهکنندگی وحید شاکری که در مرکز پویانمایی صبا تولید شده، روایتگر واپسین روزهای حیات شهید احمد کشوری و ماجرای آخرین عملیات نظامی وی در دوران دفاع مقدس است.
»روزی که آتش آمد»، از تولیدات شبکه استانی صداوسیمای خراسان نیز در بخش مسابقه عمار حضور دارد. سیدعلی موسوینژاد، کارگردان ٤٣ ساله این پویانمایی، اثر دیگری به نام «آخرین سخنرانی» را نیز به جشنواره عرضه کرده که قصهای از زندگی سردارشهید طاهری به روایت رحیمپور ازغدی را به تصویر میکشد.
انیمیشن «برگهای افتخار» که از تولیدات شبکه استانی خراسانرضوی است، از ساختههای احمد آبروانی، دیگر فیلمساز مشهدی است و بالاخره پویانمایی واقعنمای «نبرد خلیج فارس٢» ساخته فرهاد عظیما که این روزها آثارش با استقبال زیادی در فضای مجازی مواجه شده، در ٢٠دقیقه به نبرد نامتقارن آینده بین نیروی دریایی سپاه و نیروی دریایی آمریکا میپردازد. این انیمیشن یک اثر متفاوت در بین آثار ارائه شده از سوی گروه انیمیشن فاطمهالزهرا(س) میباشد.
حضور پرشور و حرفهای مستندسازها
اما در بخش «تاریخ معاصر ایران»، مستند محمدحسین جعفریان با نام «چه کسی ما را کشت؟»، شهادت دیپلماتهای ایرانی در مزارشریف را روایت میکند. مستندساز مطرح مشهدی که پیش از این «شیر دره پنجشیر» را با موضوع احمد شاهمسعود ساخته بود، در این اثر سعی کرده کنکاشی درباره شهادت ۹نفر از دیپلماتهای ایرانی در مزارشریف افغانستان در مرداد سال۱۳۷۷توسط طالبان داشته باشد.
در این بخش مستند دیگری با عنوان «حرمسرای اشرف» که محمدمهدی خالقی آن را کارگردانی کرده، تاریخچه حضور زنان در سازمان مجاهدین خلق و سرنوشت آنان به تصویر کشیده میشود. در ساخت این مستند که در تهران، مشهد و استانبول فیلمبرداری شده، خاطرات و گفتگوهای تعدادی از زنان خارج شده از این تشکیلات مرور شده است.
در بخش «مستند بیداری اسلامی و بینالملل»، مستند «ایمان» حضور دارد که ساخته مسعود زارعیان میباشد که طلبه مبلغ جوانی را روایت میکند که ناامید از جلب کمک نهادهاي رسمي تبليغی، اندوختههایش را روي هم ميگذارد و برای تبلیغ اسلام به آفريقا سفر ميكند. وی تیزر مستند «چی بپوشم؟» را نیز در بخش مسابقه دارد.
مستند «داستان یک مرد» از جمله آثاری است که توسط حجت احمدیزر و به سفارش سازمان فرهنگیتفریحی شهرداری مشهد ساخته شده و در بخش «جنگ نرم و حرکتهای خودجوش مردمی» جشنواره به نمایش درآمده است. وی در این اثر ٢٨دقیقهای که حدود ٤ماه پیش تولید شده، به بخشی از فعالیتهای غلامحسین صفایی، جانباز مشهدی میپردازد که با وجود قطع نخاع و محدودیتهای حرکتی، از نیروهای فعال عرصههای فرهنگیمذهبی مشهد است. از احمدیزر در بخش تیزر نیز دو اثر «شاگرد امام» با موضوع دستگیری و تبعید مقام معظم رهبری و «مردان روحا...» با موضوع ١٣شهید خراسانی به مسابقه راه یافته است.
در این بخش مستند «حسینآباد» نیز به کارگردانی جواد صداقتی از سیمای خراسانرضوی به جشنواره راه یافته است؛ فیلمی ٢٤دقیقهای درباره مشارکت اهلتسنن تربتجام در عزاداری دهه اول محرم و صفر.
اما در بخش فیلم مستند در مضمون «جنگ نرم و حرکتهای خودجوش مردمی» دو فیلم از فیلمسازان مشهدی راه یافته است. فیلم «اهلسنت ایران» به کارگردانی محسن اسلامزاده، مستندساز فعال مشهدی که در ٦٠دقیقه زندگي اهلسنت در ايران را به روايت احمدمصطفي، خبرنگار مصري به نمایش میکشد.
حسن کیقبادی هم با مستند ٢٠دقیقهای «نور جهان» به مجاهدتهای همسر نورجهان در زندگی میپردازد؛ کسی که ١١سال بهخاطر قطع نخاع، فلج شده است. وی با فیلمنامه «راهی که باید رفت» در بخش فیلمنامه کوتاه نیز شرکت کرده است.اثر سیدعلی موسوینژاد با عنوان «پیشگامان یاری خدا و رسول» در زمینه «اقتصاد مقاومتی و نقد درون گفتمانی» نیز به پنجمین دوره عمار راه یافته است. مستندی ١٧دقیقهای که روایتی از بانکداری اسلامی به شیوه صندوق پسانداز قرضالحسنه امامحسین(ع) در کاشمر را ارائه میدهد.
فیلم مستند «محرمانههای مشهد» به کارگردانی سیدمحمد محمدیسرشت از دیگر آثار بخش مسابقه جشنواره امسال است که در بخش نقد درونگفتمانی به نمایش درمیآید. این مستند ٣٠دقیقهای که به سفارش جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی خراسانرضوی تولید شده، نگاهی به موضوعات حاشیه شهر مشهد، با نگاه آسیبشناسانه به مشکلات آن دارد.
منبع: شهرآرا
http://www.ghasednoor.ir/fa/tiny/news-3652
ارسال نظر