تاریخ خبر: کد خبر: 4141

پلیس افتخاری در استان شروع به فعالیت کرد

تاکنون پنج‌هزار متقاضی برای عضویت در پلیس افتخای ثبت‌نام کرده‌اند که پس از بررسی شرایط‌ آن‌ها تاکنون یک هزار نفرشان جذب شده‌اند که از این تعداد در‌حال‌حاضر ٤٣٧ پلیس افتخاری جذب قطعی شده‌اند و بقیه نیز در‌حال گذراندن مراحل مختلف هستند

پلیس افتخاری در استان شروع به فعالیت کرد

لباسش با دیگر ماموران فرق می‌کند. از او کارت شناسایی می‌خواهم. هرچند با خودروی پلیس آمده و پلاکش هم نظامی است، اما حالا بیشتر من به او مظنونم. تا دست می‌برد مدرک شناسایی‌اش را در بیاورد می‌پرسم: «اینجا که تابلوی پارک ممنوع ندارد، از من چه کار خلافی سر زده؟»

 

در حالی که کارت شناسایی‌اش را در آورده می‌گوید: «چون زمان زیادی اینجا ایستاده‌اید و از ماشین پیاده ‌نشدید، همسایه‌ها گزارش داده‌اند.» کارتش را نگاه می‌کنم، برایم عجیب است و می‌پرسم: «پلیس افتخاری! این دیگر چیست!»، مدارکم را نگاه می‌کند، چیزی نمی‌گوید درون خودرو را نگاه می‌کند و چون مورد مشکوکی نمی‌بیند با لبخندی گرم به درون خودروی پلیس بازمی‌گردد.


حدود یک سال از راه‌اندازی پلیس افتخاری می‌گذرد و به گفته رئیس پلیس پیشگیری خراسان‌رضوی امروز هزار نفر در غالب پلیس افتخاری در مشهد خدمت می‌کنند. افرادی که بسیاری از آن‌ها مشغول به‌کار دیگری هستند و رؤیاهای کوکانه پلیس شدن را در اوقات فراغت‌شان تعبیر می‌کنند.

 

سرهنگ عباس چالاکی، رئیس پلیس پیشگیری خراسان رضوی در این‌باره می‌گوید: «استقبال کم‌نظیری از این طرح شده است. تاکنون پنج‌هزار متقاضی برای عضویت در پلیس افتخای ثبت‌نام کرده‌اند که پس از بررسی شرایط‌ آن‌ها تاکنون یک هزار نفرشان جذب شده‌اند که از این تعداد در‌حال‌حاضر ٤٣٧ پلیس افتخاری جذب قطعی شده‌اند و بقیه نیز در‌حال گذراندن مراحل مختلف هستند. همچنین برای چهارصدنفر هم تا‌‌کنون کارت پلیس افتخاری صادر شده است.»


وی می افزاید: «نیروی انتظامی از حضور همه متقاضیان با داشتن شرایط لازم استقبال می‌کند و اکثر متقاضیان را شاغلین و بازنشستگان تشکیل می‌دهند. متقاضی باید پایبند به قانون باشد، دارای نظم و انضباط و دقت و توانایی جسمی مناسب باشد و داشتن حداقل ١٥‌سال سن برای او الزامی است، البته نداشتن سوء‌پیشینه و سوء‌شهرت از الزامات اولیه است.»


امکانات پلیس، متناسب با نیازش نیست

وی ادامه می‌دهد: «از آنجایی‌که امنیت یک تولید اجتماعی است، سعی شده از توان مردم و جامعه در این طرح بهره گیریم و از ظرفیت‌ها در توسعه امنیت داخلی بهره‌مند ‌شویم.»


رئیس پلیس پیشگیری استان یادآور می‌شود: «هیچ‌گاه امکانات‌ نیروی پلیس؛ متناسب با نیازش نبوده، از‌این‌رو سعی شده از توان اطلاعاتی مردم استفاده شود و اولین مسئله در بحث امنیت؛ مطرح ساختن موضوع پلیس افتخاری در اهمیت پیشگیری از جرم است.»


وی با اشاره به سابقه ایجاد این طرح برای عملی‌شدن، بیان‌ می‌کند: «طرح پلیس افتخاری از سال گذشته عنوان و امسال به صورت اجرایی درآمده، در واقع پلیس افتخاری همان شهروندی است که به صورت داوطلبانه در برخی مقاطع به کمک پلیس می‌آید.»


طرحی بدون تفکیک جنسیت


چالاکی با بیان اینکه جنسیت در این طرح مطرح نیست و طرح پلیس افتخاری از خانم و آقا برای همکاری دعوت دارد، می‌افزاید: «پلیس افتخاری در دو سطح با تعاریف مشخص طبقه‌بندی شده است که در سطح یک عملا پلیس افتخاری در کنار نیروهای پلیس، ماموریت‌های مردمی را انجام می‌دهد و در سطح دو با نظارت پلیس کار عملیاتی انجام می‌دهد، همچون دانش‌آموزان.»


وی با اشاره به اینکه به‌دنبال افزایش ظرفیت نیروی پلیس افتخاری هستیم، تصریح می‌کند: «طبق آمار، مشهد جزو رتبه‌های برتر در جذب پلیس افتخاری بوده و تا‌کنون استقبال بسیار زیادی از این طرح صورت گرفته است.»


چالاکی با توجه به امتیازات در‌نظر‌گرفته‌شده برای اعضای پلیس افتخاری، عنوان می‌کند: «اعضای پلیس افتخاری با توجه به نوع همکاری از تسهیلات و امتیازاتی برخوردار می‌شوند که از‌جمله می‌توان به اعطای پاداش نقدی و غیر‌نقدی پس از شرکت و اجرای ماموریت موفقیت‌آمیز، برخورداری از اولویت استخدام در ناجا (سطح‌یک) اشاره داشت.»

 

 

 

منبع: روزنامه شهرآرا

کلمات کلیدی

ارسال نظر

تریبون