به گزارش قاصدنیوز به نقل از شهرآرا، نخستین نشست خبری فیلم بلند انیمیشن «در مسیر باران» در حالی روز گذشته با حضور اهالی رسانه مشهد و عوامل فیلم برگزار شد که این اثر هماکنون بهعنوان نخستین فیلم بلند سینمایی انیمیشن مشهد در عرصه فرهنگ رضوی از سوی مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی در شهرمان در حال تولید است. در این نشست پوستر فیلم نیز رونمایی شد.
حضور در جشنواره سیوسوم فیلم فجر
در این نشست مدیرعامل مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی از حضور فیلم انیمیشن سینمایی «در مسیر باران» در جشنواره فیلم فجر امسال خبر داد.
علی ثابتنیا گفت: این مؤسسه همواره بهدنبال خلق آثار با محوریت فرهنگ رضوی، زندگی ائمه اطهار(ع)، بهویژه نشاندادن سیره و زندگی امام رضا(ع) است تا بتواند از این طریق اهل بیت(ع) را به آحاد جامعه بیشتر معرفی کند.
وی با بیان این مطلب که یکی از مهمترین ابزار معرفی اهل بیت(ع) انیمیشن است، تصریح کرد: از سال گذشته جلساتی با شرکت بنیانفیلم برای ساخت انیمیشن انجام دادیم که بالاخره در سال٩١ موافقت این شرکت برای همکاری روی داد و در سال گذشته فعالیتهای لازم برای شکلگیری و ساخت پروژه انجام شد.
ثابتنیا افزود: با اینکه پتانسیل و ظرفیت بالایی برای تولید این کار وجود دارد، اما با وجود شرایط سخت این کار، تلاش خواهیم کرد آن را برای حضور در جشنواره فیلم فجر سالجاری آماده کنیم.
وی درباره ورود آستان قدس رضوی به عرصه تولید انیمیشن گفت: این مؤسسه چهار سال پیش با برگزاری جشنواره پویانمایی٨ اقدام به آغاز فعالیتهای هنری در عرصه انیمیشن کرد و پس از آنکه موسیقی مخصوص کودکان با موضوع مذهبی در این مؤسسه ساخته شد، اقدام به ساخت کلیپهایی با محوریت انیمیشن کرد و هماکنون نیز در حال تولید فیلم انیمیشن «در مسیر باران» است.
مدیرعامل مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی به تلاش برای بهبودکیفیت فیلم اشاره و خاطرنشان کرد: اولین فیلم بلند سینمایی پویانمایی این موسسه با کیفیت قابل دفاع و ارزشمندی ارائه خواهد شد.
نمایش برههای از سفر تاریخی امام رضا(ع)
فیلمنامه انیمیشن «در مسیر باران» بر اساس داستانی از فاطمه کاتبی و از سوی سعید تشکری و مهدی سیمریز نوشته شده است.
در ادامه این نشست، یکی از نویسندگان این فیلم بلند انیمیشن گفت: داستان این اثر در خصوص جغرافياي تاريخي سفر امام رضا(ع) از مدينه به مرو و واكاوي علل پذيرش ولايتعهدي از جانب ايشان است.
مهدی سیمریز منبع اصلي داستان اين انيميشن را كتاب «عيون اخبار الرضا(ع)» و داستان ريانبنصلت دانست و گفت: ريانبنصلت از ياران باوفاي امام كاظم(ع)، امام رضا(ع) و امام جواد(ع) است و از محدثان برجسته اهل بيت(ع) به شمار ميرود.
وی افزود: نگارش فیلمنامه «در مسیر باران» شش ماه طول کشید و در زمان نگارش با گروه تولید جلسات متعددی داشتیم و در نهایت قبل از ورود به مراحل تولید، به تایید مسعود علمداری که از فیلمنامهنویسان مطرح انیمیشن کشور است،رسید. وی برآورد اولیه برای زمان این اثر را ٨٠دقیقه دانست و ادامه داد: ممکن است زمان این انیمیشن پس از تولید، بیشتر از این شود.
استفاده از بهترین امکانات روز دنیا مبتنی با فرهنگ اسلامی
كارگردان انيميشن «در مسیر باران» هم در ادامه این نشست خبری از بهکارگیری استانداردهاي موجود در این فیلم خبر داد و گفت: در اين اثر تكنيك براي ما بسيار مهم بود، زيرا كار سخت ما در انيميشن رقابت با ساير كشورها و نشان دادن فرهنگمان به بهترين شكل به آنان است و به همين جهت ما تيم تحقيق و توسعه را در اين پروژه به وجود آورديم كه شرايط روز انيميشن دنيا را رصد کنند و ما را در جریان آخرين تحولات قرار دهند.
حامد كاتبي افزود: انيميشن ، هنري است كه روزبهروز در حال پيشرفت است و جنبههاي بسيار مختلف و گوناگوني را در بر ميگيرد؛ بنابراين ما اين انيميشن را فقط براي كودكان در نظر نگرفتهايم، بلكه سنين مختلف مدنظر ما هستند.
وی زمان توليد اين اثر را ١٦ماه اعلام و خاطرنشان کرد: در این اثر تلاش کردیم از بهترین امکانات روز دنیا که با فرهنگ اسلامی کشور هماهنگ است، بهره ببریم.
این کارگردان با بیان اینکه٢٠٠نفر در فرایند تولید تا اکران «در مسیر باران» فعالیت خواهند کرد، گفت: تا کنون حدود ٦٠نفر در این پروژه فعالیت داشتند که از این میان ٤٠نفر آنها بهطور ثابت با ما همکاری خواهند داشت.
این کارگردان جوان ادامه داد: در این اثر از ٢٧بازيگر استفاده كرديم که امين زندگاني، رحيم نوروزي و محمدرضا شيرخانلو از بازیگران آن هستند.
وی افزود: در این فیلم بلند انیمیشن از چهره حقيقي بازيگران استفاده كرديم و براي اينكه اين چهرهها واقعيتر به نظر برسند، تلاشهاي زيادي داشتيم و به همين جهت پيشتوليدمان حدود هفتماه به طول انجاميد و البته بايد در نظر بگيريم كه پيشتوليد انيميشن درمقایسه با يك فيلم رئال طولانيتر است، زيرا بايد تمام دنياي فيلم را ايجاد كنيم و اين موضوع باعث ميشود كه در انيميشن عملا از نظر فني مراحل پيشتوليد سختتر و طولانيتر باشد.
کاتبی گفت: طراحی صحنه و لباس این فیلم بر عهده مجید میرفخرایی بوده و در بخشهایی از زمان تولید از حسن فتحی مشاورههایی گرفته شده است.
وی جایگاه انیمیشن ایران در جهان را خوب و البته نوپا دانست و افزود: این شغل در جهان جزو ١١شغل برتر جهان است و خوشبختانه در چند سال اخیر در کشور ما نیز به آن توجه شده است.
استفاده از تکنیک تخصصی مایا
در ادامه ناظر فنی این انیمیشن گفت: در هر سال چهار یا پنج فیلم سینمایی انیمیشن در جهان با بودجه بسیار زیاد ساخته میشود و دو یا سه فیلم نیز با بودجه کم تولید میشود.
امیرمسعود علمداری ادامه داد: تکنیک سهبعدی در بیشتر آثار بهعلت سخت بودن شیوه استفاده از آن کمتر استفاده می شود، اما ما در این اثر از آن در کنار سیستم تخصصی و بسیار خوب مایا استفاده کردیم، زیرا در این نوع تکنیک اعضای چهره فرد همچون مو، حرکت لب و... بسیار طبیعی و مخاطبپسند است.
وی با ابراز خرسندی از حمایت آستان قدس رضوی از این اثر تصریح کرد: با توجه به اینکه بودجههای دولتی در حمایت از انیمیشن در کشور کاهش یافته است، آستان قدس رضوی بهخاطر استقلالش حمایتهای خوبی از این بخش دارد.
فیلمنامهنویس فیلم «تهران١٥٠٠» با اشاره به اینکه عمدتا در آثار مذهبی جنبه نصیحتگونه بودن آن بیشتر از جذابیتهای سرگرمکننده آن است، ادامه داد: خوشبختانه این موضوع در حوزه آستان قدس رضوی برعکس است و مخاطب در کنار جنبه سرگرمکننده اثر، پیامهای اخلاقی و معنوی آن را نیز غیرمستقیم دریافت میکند.
لالایی برای مادران، هدیه به زائران
در ادامه، مدیرعامل مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی با بیان اینکه یک اثر دیگر انیمیشن با مدت ٢٠دقیقهای در این مؤسسه در حال ساخت است و در کنار انیمیشن «در مسیر باران» بهعنوان آخرین آثار با اقتباس تاریخی ساخته میشود، ابراز داشت: در سالجاری قصد داریم انیمیشنهایی با موضوعات واقعی درباره فضای امروز جامعه با محوریت پیامهای اخلاقی امام رضا(ع) همچون مردم داری و... تولید کنیم.
وی از ساخت کلیپهایی با اشعار عبدالجبار کاکایی و آهنگسازی فردین خلعتبری با عنوان «لالایی٨» خبر داد و افزود: همواره ما درباره لالایی، آن را آواهایی برای کودکان میپنداریم، اما در حقیقت این موضوع مشکلات یا آرزوهایی است که مادران با لهجهها و آواهای خاص خود برای فرزندانشان زمزمه میکنند.
ثابتنیا این نوع لالاییها را برای بزرگسالان دانست و گفت: با توجه به افزایش زائران در پایتخت معنوی کشور، پس از تولید این آثار، آنها را در قالب آلبومهایی به زائران هدیه میدهیم.
http://www.ghasednoor.ir/fa/tiny/news-435
ارسال نظر