تاریخ خبر: کد خبر: 6557

وحید جلیلی:

آنان که محل دفن شهدا را گورستان می‌نامند فهمی از حیات واقعی ندارند

معاون فرهنگی و اجتماعی شهردار مشهد گفت: کسانی که با وقاحت فریاد می‌زنند که شهدا در ردیف سایر اموات قرار دارند، در برابر آیات قرآن کریم ایستاده‌اند.

آنان که محل دفن شهدا را گورستان می‌نامند  فهمی از حیات واقعی ندارند

به گزارش قاصدنیوز، وحید جلیلی، معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد در جلسه هم اندیشی با اعضای تشکل فرهنگی امام محمد تقی (ع) (جبل نور) گفت: شهادت مرزی است که تکلیف بسیاری از مسائل را مشخص می‌کند و از جهت هویتی، مفهوم شهادت یک مفهوم کم نظیر است.

 

وی با اشاره به اینکه شهادت مولفه‌ای است که تمایز ما را با معصومین (ع) و کافرین مشخص می‌کند، ابراز کرد: شهادت مرز مکتب ما با کسانی است که به معاد اعتقاد دارند اما در سبک زندگی آنان جهاد جایگاهی ندارد.

 

جلیلی با بیان اینکه هویت دینی و انقلابی ما نیز در قالب مفهوم شهادت جلوه گر می‌شود، گفت: جایگاه شهادت در مدیریت فرهنگی نیز جایگاهی ویژه است به گونه ای که شهادت در قرآن با مفهوم شادی اجتماعی در هم آمیخته است.

 

وی ادامه داد:  برخلاف تصور برخی افراد جاهل که از مکان دفن شهدا به گورستان تعبیر می‌کنند در قرآن کریم شهادت با مفهوم شادی اجتماعی در هم آمیخته است.

 

جلیلی خاطرنشان کرد: آنها که محل دفن شهدا را گورستان می نامند  فهمی از حیات واقعی ندارند. در واقع این افراد اموات متحرکی هستند که وقتی حیات دائمی شهدا را می‌بینند اذیت می‌شوند.

 

معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد با اشاره به اینکه مفهوم شهادت در جامعه نیازمند تثبیت وترویج است، یادآور شد: اگر از مفاهیم والایی همانند شهادت غفلت شود، حزب شیطان این مفاهیم ملکوتی را از جامعه می‌گیرند.

 

وی ادامه داد: کسانی که با وقاحت فریاد می‌زنند که شهدا در ردیف سایر اموات قرار دارند، در برابر آیات قرآن کریم ایستاده‌اند، و متاسفانه ما در حال حاضر شاهد آن هستیم که حزب شیطان در مشهد تلاش می‌کنند تا مفهوم شهادت را نابود کنند. این در حالی است که نام شهر مشهد به معنای محل شهادت است و پاک کردن چنین مفهومی از شهر امکان پذیر نیست.

 

جلیلی با تاکید براینکه قرآن یکی از رموز شاد زیستن را ترویج فرهنگ شهادت معرفی کرده است، ابراز کرد: شهدا هیچ نیازی به فعالیت‌های ما ندارند بلکه این ما هستیم که نباید اجازه دهیم این گنجینه عظیم از دست برود.

 

وی در ادامه به حضور گروه‌های متحجر مخالف فرهنگ شهادت در مشهد اشاره کرد و گفت: زندگی این افراد هیچ شباهتی به ساده زیستی شهدا ندارد به همین دلیل با فعالیت‌های حول محور شهادت مخالف هستند.

 

وقف برای شهدا باید میان مردم ترویج پیدا کند

معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد در بخشی دیگر از سخنانش با تاکید بر اینکه شهدا در دل سنت‌های ما جا دارند، اظهار کرد: شهدا در ادامه یک سنت 1400 ساله معنا می‌گیرند و منظور ما از شهدا فقط شهدای جنگ تحمیلی نیست بلکه هستند خانواده‌های شهدایی که ما هیچ اطلاعی از آنان نداریم.

 

وی با اشاره به اینکه در کشور ما بقاع متبرکه زیادی وجود دارد ادامه داد: در برخی از موارد شهدای ما از بقاع متبرکه مقام پایین تری ندارند.

 

جلیلی با بیان اینکه همانگونه که مردم برای امام زادگان نذر و وقف می‌کنند می‌تواند زمینه ای فراهم شود تا مردم وقفیاتی را برای شهدا در نظر بگیرند، گفت: در قالب بهره گیری از پیامک و اینترنت می‌توان ساز و کاری را تعریف کرد تا مردم برای شهدا وقف کنند چرا که در واقع برکت کمک مردمی بسیار بیشتر از بودجه دولتی خواهد بود.

 

ضرورت ابتکار عمل در ترویج فرهنگ شهادت

وی با بیان اینکه ترویج فرهنگ ایثار وشهادت نیازمند ابتکار عمل و پردازش اطلاعات مخاطبان است، اظهار کرد: برنامه‌هایی که در کوهسنگی برای مخاطبان توسط تشکل مردمی امام محمد تقی (ع) انجام می‌شود، باید با برنامه ریزی دقیق براساس نیاز مخاطب صورت گیرد، علاوه بر این می‌توان با باز آفرینی مهم‌ترین اتفاقات ده سال اخیر در این منطقه که همان دفن شهدا در کوهسنگی است، بر جذابیت برنامه‌ها افزود.

 

جلیلی با بیان اینکه باید برای برنامه‌های فرهنگی کوهسنگی چشم اندازی 10 ساله تدوین شود، ادامه داد: جذب خادم افتخاری شهدا در محلات مختلف، معرفی هر چه بیشتر کوهسنگی، فضا آرایی محل زیارت مردم، توزیع سوغات فرهنگی با محوریت شهادت، توجه به مخاطب عام، به روز بودن برنامه‌های فرهنگی و به موضوعاتی همانند موضوع یمن، استفاده از قالب‌های هنری و رسانه ای، دوری از فعالیت‌های کلیشه ای، ابتکار ونوآوری در برنامه‌ها، ارتباط مستقیم با مردم، تبدیل مزار شهدا به پاتوقی برای ارائه محصول جدید، رصد برنامه‌های فرهنگی کشور، توجه به شهدای سایر کشورها مثل عراق، ارتباط با زائران و... را می‌توان از جمله فعالیت‌هایی دانست که به معرفی هر چه بهتر مزار شهدای کوهسنگی کمک می‌کند.

 

گفتنی است در ابتدای این نشست اعضای تشکل مردمی امام محمد تقی (ع) به برخی از فعالیت‌های این تشکل اشاره و درخواست‌های خود را از معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری مطرح کردند.

 

منبع: روابط عمومی معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد،

کلمات کلیدی

ارسال نظر

تریبون