بهمن ماه 1356، ایرانشهر/ نخستین کسی که از مشهد به دیدار آقای خامنهای آمد، حاجعلی شمقدری بود. شمقدری از شاگردان او بود و در همه جلسات آقای خامنهای شرکت میجست. با دستخط بسیار بدش آنچه از سخنان وی درمییافت، مینوشت. او در دومین روزی که تبعیدیها به خانه تازه، نقل مکان کرده بودند آمد؛ همراه فرزند کوچک و برادرش.
شمقدری نه در زمره طلاب بود و نه دانشجویان. او و دیگر همردیفانش، از کاسبها و توده مردم، بخش خاصی از دوستداران آقای خامنهای را در مشهد تشکیل میدادند. [آیت الله خامنه ای:] اینان «از یک فرهنگ اسلامی بلندپایهای برخوردار بودند که شاید... [گروهی از طبقه درسخوانده] از آن بیبهرهاند. مفاهیم اسلامی و انقلابی در عمق جانشان نشسته، به طوری که اسلام را با همه وجود خود حس میکردند و به آن عشق میورزیدند.» (برگرفته از کتاب شرح اسم صفحه 580)
حاج علی شمقدری(نفر سمت راست) و آیت الله خامنه ای در دوران ریاست جمهوری
برداشت دوم:
چهاردهم تیرماه 1393، همزمان با سالگرد رحلت آیت الله سیدجواد خامنه ای، حسینیه و منزل پدری رهبر انقلاب، مشهدمقدس/ می گوید: «چون حاضران دوستان جبهه فرهنگی انقلاباند، پس فکر کردم حداقل این کتاب را که سخنرانیهای مفصل مقام معظم رهبری درباره فرهنگ است، خدمتشان معرفی کنم. فرهنگ در هر قومی، در هر قبیله و شهری و ملتی معنای خاص خودش را دارد. در قشرهای مختلف هم همینطور. بازار یک نوع فرهنگ دارد، ادارات یکطور و...»
بعد هم شروع به روخوانی از فهرست کتاب «فرهنگ از نگاه مقام معظم رهبری» کرد و به همین بهانه گریزی میزند بهواقعیتداشتن تهاجم، جنگ، شبیخون و قتلعام فرهنگی، سپس از سر گلایه می گوید: «وقتی رهبری این مسئله را مطرح کردند، بعضیها باور نکردند. یادتان هست؟»
بعد هم بخش اصلی صحبتهایش را به یکی از آخرین سرفصلهای اشارهشده رهبری در حوزه فرهنگ اختصاص میدهد: «بحث سبک زندگی که آقا در خراسان شمالی مطرح کردند، از آن سخنرانیهایی است که خیلی باید روی آن کار شود، ولی متاسفانه بعضیها مرتب اسم سبک زندگی را بردند و کار زیربنایی برای آن انجام نشد. آقا پرسیدند چرا فرهنگِ کارجمعی در کشور ما ضعیف است؟ چرا در کشور ما طلاق زیاد است؟ چرا بعضی جوانها به موادمخدر روی آوردهاند؟ چرا در روابط همسایگیمان رعایتهای لازم را نمیکنیم؟ چرا در زمینه فرهنگ رانندگی بهطورکامل منضبط نیستیم؟ آپارتماننشینی برای ما ضروری است؟ الگوی تفریح سالم چیست؟ چرا در بعضی شهرهای بزرگ خانههای مجردی وجود دارد؟ نوع معماری ما چقدر عقلانی و منطقی است؟ طراحی لباس چطور؟ مسئله آرایش در بین مردان و زنان چطور؟»
او که با وجود کهولت سن، هنوز همراه و پا به پای رهبر انقلاب در سفرهای استانی شرکت می کند، می گوید: «آقا در همین سخنرانی به مسئله ربا اشاره کردند، ولی یک نفر ٢٠٠میلیون از یک صندوق وام گرفته، بازپرداختش شده ٨٠٠میلیون.یعنی درحالی که بیش از یک سال از سفر رهبری به خراسان شمالی گذشته، شما ببینید چهکار جدیای انجام دادهاند؟ ای کاش مسئولان مقداری از همت و پرکاری حضرت آقا را می داشتند»
حاج علی شمقدری(نفر دوم از چپ) و آیت الله خامنه ای در دوران ریاست جمهوری
برداشت سوم:
جناب حاج علی شمقدری
مرد روزهای حماسه و حادثه دوران پرفراز و نشیب انقلاب اسلامی،
پیرغلام مجالس توسل و ذکر و اقامه عزای حضرت سیدالشهداء(علیه السلام)
فعال فرهنگی محافل قرآن و عترت روزهای دور مشهدمقدس
بزرگِ خانواده ای ایثارگر و برادر شهید، پدرشهید و رزمنده دفاع مقدس، خادم و خدمتگزار زائرین و مجاورین حریم ملک پاسبان حضرت امام رضا(علیه السلام)
طلایه دار مبارزه و قیام در سال های اولیه نهضت تاریخی حضرت امام خمینی(ره) در خراسان
و نیم قرن حضور مجاهدانه و جهاد مخلصانه در عرصه جنگ سخت و سنگر جنگ نرم انقلاب اسلامی،
و نیم قرن صبر و بصیرت و همراهی با امامت و رهبری امت اسلامی در سال های انقلاب اسلامی،
و بویژه بیش از نیم قرن نعمت همراهی و هم نشینی با سید و سالار بسیجیان و نائب امام زمان،
حضرت امام آیت الله العظمی سیدعلی خامنه ای
تنها گوشه ای از توفیقات الهی است که به آن موفق گردیده اید.
و ما، جنابعالی را از مصادیق بارز یاران خراسانی و سرمایه های گفتمان انقلاب اسلامی در سرزمین خورشید می دانیم.
لذا بر خود لازم می بینیم تا صمیمانه از سالها صبر و استقامت شما که الگویی برای نسل ما و نسل های آینده است تقدیر نماییم .
شیرینی رضایت ولی امر بر شما گوارا باد.
جبهه فکری فرهنگی انقلاب اسلامی خراسان رضوی
رمضان المبارک 1435 ، تابستان 1393
حاشیه ها:
- طوری که در پیامک برنامه آمده، قرار است قبل از نماز و افطار، مراسم تقدیری هم از «حاج علی شمقدری»، متولی حسینیه و بیت آیتا... سید جواد خامنهای برگزار شود، حاجی اما بیخبر از همهجا همراه با برادرزاده اش، امیرالله که مدیرکل نهاد کتابخانهها است، سرگرم استقبال از میهمانهاست. بعد از خوشوبش کوتاهی وارد جلسه میشوم؛ جلسهای که به عادت معمول فعالان فرهنگی با یک ربع، ٢٠دقیقه تاخیر حدود١٩:٢٠ آغاز میشود.
- تلاوت چند آیه قرآن و خوشامدگویی سیدوحید موسویان مقدمهای میشود تا ترکیب جوان جلسه، کمی باتجربهتر شده و کمکم سروکله چهرههای شاخصتر هم پیدا شود؛ از سرویها و احراری تا عاکف، پژمانفر، عصارنیا، سردار مولوی، حجتالاسلام نظافت و...
موسویان با یک صلوات، حاجعلی شمقدری را به تریبون دعوت میکند تا پیرمرد که حالا در آستانه ٨٠سالگی است، بهمدد عصای خود همراه کتاب و برگه یادداشتی که در دست گرفته پشت میکروفون قرار بگیرد و پس از سلام و صلوات یکراست برود سراغ جانکلام و از دغدغه های فرهنگی رهبر انقلاب بگوید.
- کمکم همراه با پرترشدن نیمهخالی جلسه، سخنان حاج علی شمقدری به اتمام می رسد. صدای پیشخوانی اذان هم بلند و بلندتر شده، لحظاتی بعد سیدوحید موسویان دوباره برای مدت کوتاهی تریبون را در اختیار میگیرد تا اعضای شورای راهبردی جبهه فکریفرهنگی انقلاب را برای تقدیر از ٥٠سال فعالیت فرهنگی حاجعلی شمقدری به مقابل سن دعوت کند. در آخر هم حسینیه آیتا... خامنهای برای ساعتی میزبان نماز و افطار فعالان فرهنگی مشهدی می شود.
- پس از صرف افطار، مدعوین از محل زندگی قدیمی رهبر انقلاب در مشهد بازدید می کنند و به دور از چشم تولیت حسینیه یعنی حاج علی شمقدری عکس یادگاری می گیرند! حاج احمد واعظی هم چند بیتی شعر را برای آنهایی که در حال بازدید از حیاط منزل رهبر انقلاب هستند، می خواند. یکی از حاضرین با اشاره به نقطه ای از حیاط می گوید: دهه 70 وقتی به دیدار آقا آمدیم ایشان در همین نقطه نشسته بودند و خاطره ای را تعریف کردند. آقا گفتند: "در دوران ریاست جمهوری پدر و مادر زنگ زدند و گفتند یکی از همسایه ها مشغول ساخت و ساز در اطراف منزل ماست به طوری که به حیاط خانه ما مشرف می شوند و کاملا دید دارند. اگر مقدور است کاری انجام دهید. من هم به این همسایه، زنگ زدم و گفتم در این ایام آخر عمرشان، اگر امکان دارد ساخت و ساز انجام ندهید. با این وجود همسایه توجهی به این موضوع نکرد و طبقه بالای خانه خود را ساخت"
نمایی از بیت پدر رهبر معظم انقلاب در مشهد
نمایی از حیاط بیت پدر رهبر معظم انقلاب در مشهد
* بخش هایی از متن، برگرفته از روزنامه شهرآرا می باشد
http://www.ghasednoor.ir/fa/tiny/news-818
ارسال نظر