تاریخ خبر: کد خبر: 943

مستند «چی بپوشم» با موضوع حجاب از شبکه دو سیما پخش می شود

طلبه مستندساز مشهدی گفت: مستند تولیدی «چی بپوشم» کاری از گروه مستند سیمای مرکز خراسان رضوی است که تصویربرداری این مستند از سال 91 شروع شد و با توجه به حساسیت هایی که در فرآیند تولید این اثر وجود داشت تدوین آن زمان بیشتری برد.

مستند «چی بپوشم» با موضوع حجاب از شبکه دو سیما پخش می شود

به گزارش قاصدنیوز، مسعود زارعیان، رییس اداره هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد درباره مستند تولیدی «چی بپوشم» با موضوع عفاف و حجاب گفت: مستند تولیدی «چی بپوشم» کاری از گروه مستند سیمای مرکز خراسان رضوی است که تصویربرداری این مستند از سال 91 شروع شد و با توجه به حساسیت هایی که در فرآیند تولید این اثر وجود داشت تدوین آن زمان بیشتری برد.

 

وی درادامه به بیان دلایل ساخت و تولید این مستند پرداخت و اظهار داشت: از آنجا که عفاف و حجاب در جامعه اسلامی امری انکار ناشدنی است و با توجه به تاریخچه و تمدن ایرانیان که با حجاب وابسته است و پوشیدگی و حفظ حریم زنان در شعر و ادبیات ایرانیان نهفته است، توجه به این مقوله در عرصه هنر نیز امری مهم تلقی میشود  که البته امری سهل و ممتنع است.

 

وی با بیان این که همین حجاب و دور از دسترس بودن، درام های ایرانی و قصه هایی همچون "لیلی و مجنون" و "فرهاد و شیرین" را رقم می زد تصریح کرد: در واقع ستر و پوشش به نقاشی، داستان و شعر شاعران ایرانی معنا می بخشید که حکایت از پیشینه عمیق در فرهنگ و تمدن کهن این سرزمین دارد و جا دارد ساعت ها روی ریشه ها و زیرساخت های آن فکر و طرح بحث کرد.

 

وی افزود: پس از ظهور اسلام حجاب مد نظر شریعت با فرهنگ ایرانیان گره خورد و تبدیل شد به بخشی از شخصیت زن مسلمان ایرانی.

 

زارعیان با بیان این که در این سال ها و پس از انقلاب اسلامی عفاف و حجاب دستخوش تغییراتی گردیده است، اظهار داشت: صرف اشاره به چنین پیشینه و تاریخچه ای نمی تواند دلیل محجبه شدن نسل امروز جامعه ایرانی باشد و این سابقه تنها می تواند یک دلیل برای آرامش کسی که حجاب را پذیرفته باشد و راهکار عملی کاملی نیست، چرا که با وسائل و امکانات ارتباط جمعی امروز نسل جوان به دنبال دلایل عقلی و ملموس است.

 

تهیه کننده و کارگردان فیلم مستند «چی بپوشم» با طرح این پرسش که چرا در حال حاضر ذائقه دختران جامعه ما تغییر کرده است و ظاهرشان متفاوت شده است؟ گفت: پس از انقلاب اسلامی فرصت های بسیاری را از دست دادیم و آرام آرام سبک زندگی دوست داشتنی برای نسل جدید تغییر کرد و اکثر فرزندان علاقه ای ندارند مانند پدر و مادر خود زندگی کنند، چرا که دیگر سبک زندگی ایرانی و اسلامی، طعم دلنشین آنها نیست و این از ضعف نظام های رسمی و غیر رسمی تبلیغات در این سالهاست.

 

وی در ادامه بیان دغدغه های خود و جامعه درباره عفاف و حجاب تصریح کرد: دیگر برای جوان امروز مهم نیست که مقلد باشد، الگوی غربی داشته باشد و به ارزش هایش پایبند نباشد، حال آنکه روزگاری این نوع نگرش را عیب می دانست و برای اکثریت به شکلی نقص و عقب ماندگی به شمار می رفت.

 

وی ادامه داد: جوان امروز برای آنکه محبوبیت خود را حفظ کند، سعی می کند با ظاهرش ایجاد جذابیت کند و این موضوع تبدیل به یک اپیدمی شده است. همین موضوع مهم توجه شدید به ظاهر است که عامل اصلی بدپوششی و بی حجابی را رقم می زند.

 

وی در ادامه گفت: کاش در این سال ها به جای تنظیم قوانین و آیین نامه ها کمی بر روی این مساله فکر می کردیم و ضعف ما دراین عدم تفکر و درک صحیح زمانه موجب شده که متاسفانه یکی از مباحث تکراری در خطبه های نماز جمعه و نطق رییس پلیس کشور، حجاب زنان جامعه مان حال آنکه قطعا با نگرش درست فرهنگی و اقدام به موقع خیلی زودتر از این ها می توانستیم نتیجه ی راه حل ها را شاهد باشیم.

 

این طلبه مستندساز با اشاره به مستند «چی بپوشم» افزود: در این اثر سعی شده به دور از هر اقدام شعاری و سطحی نگرانه طرح مساله صورت گیرد، حرف بخشی از دختران جامعه شنیده شود و نکاتی به عنوان راه حل و جواب مسائل حول این موضوع ارائه گردد تا مخاطب با توجه به نیاز خود به فکر وادار شود و پیش خود نتیجه بگیرد، نه آنکه با تاکیدات یک طرفه قصد در اقناع او داشته باشیم.

 

مسعود زارعیان با تاکید بر تفاوت ذهنیت ها نسبت به حجاب اظهار داشت: از آنجا که دختران جامعه ما به عنوان سوژه اصلی فیلم دارای سطوح مختلف آگاهی و معلومات نسبت به موضوع پوشش و حجاب هستند، نمی توان برای همه نسخه ای واحد پیچید و همچنین باید بر اساس میزان خوراک فکری که به دخترانمان داده شده توقع حجاب و پوشش صحیح از آنها داشته باشیم.

 

وی با اشاره به اصلاحات فراوان این اثر از سوی رسانه ملی افزود: دراین مستند از سوی کارشناسان به عوامل مختلف موثر در عفاف و حجاب مثل خانواده ها و رسانه ها پرداخته شده است و دو عنصر مهم اعتماد به خدا و تجربه ی دینی به عنوان اصلی ترین راهبردها برای حل این مسأله پیشنهاد شده است.

 گفتنی است، عوامل مستند "چی بپوشم" عبارتند از: تهیه کننده و کارگردان: مسعود زارعیان، طراح و تدوینگر: محمد حسین زینلی تربتی، تصویربردار: محمد حسن صفایی، راوی: مهشید شریفی.

کلمات کلیدی

ارسال نظر

تریبون