به گزارش قاصدنیوز به نقل از پایگاه اینترنتی دفتر پژوهش روزنامه خراسان، ویژهنامه رصد در جدیدترین شماره خود موضوع مهاجران افغان را در چهار پرونده مجزا از نگاه میزبانان، از نگاه مهاجران، از نگاه حقوقی و از نگاه جهانی مورد بررسی قرار داده است.
در مطلع این شماره رصد نیز، گفتگوهایی اختصاصی با دکتر جماهیرانور، وزیر امورمهاجرت و عودتشدگان دولت جمهوری اسلامی افغانستان و فتحیا عبدال، نماینده کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در ایران را خواهید خواند، همچنین در این بخش، نتایج افکارسنجی دفتر پژوهش روزنامه خراسان با موضوع بررسی ذهنیت مشهدی ها درباره مهاجرین افغان منتشر شدهاست.
در پرونده اول گفتوگوهایی با حسن قشقاوی، معاون کنسولی وزارت امورخارجه، عزیزکاظمی، مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور، ناصرجهانشاهی، رایزن فرهنگی ایران در افغانستان، فاطمه اشرفی مدیرعامل انجمن حمایت از کودکان و زنان پناهنده افغان، محمدحسین جعفریان و رضا امیرخانی دو چهره فرهنگی با سابقه حضور در افغانستان انجام گرفتهاست و یادداشتها و گزارشهایی درباره رفتارهای ایرانیان و افغانها، جایگاه مهاجرین افغان در سینمای ایران و اقدامات جمهوری اسلامی ایران برای ساماندهی مهاجرین منتشر شدهاست.
در پرونده دوم که از نگاه مهاجرین به مسائل خودشان پرداخته شده است، گفت و گوهایی با دکتر نصیراحمدنور، سفیرکبیر افغانستان در ایران، محمدامین صدیقی، سرکنسول این کشور در مشهد، محمدکاظم کاظمی و ابوطالب مظفری، شاعران افغان و چندین تن دیگر از نخبگان افغان منتشر شده. از دیگر مطالب این ویژه نامه می توان به گزارشهای ویژهای درباره وضعیت مهاجران افغان در مهمانشهر تربتجام، گزارشی از یک شهید و یک جانباز افغان در دفاع مقدس، و نیز مهاجران بازگشته به افغانستان اشاره کرد. رصد در این شماره خود، دو میزگرد، یکی با حضور علما و طلاب مهاجر و دیگری با حضور دانشجویان بازگشته به افغانستان را نیز برگذار و خلاصه آن را منتشر کرده است.
در پرونده سوم با نگاه حقوقی، مسائلی همچون نقد و بررسی قانونگذاری در موضوع مهاجرت و اخذ تابعیت مادری، حق آموزش، فرصتهای شغلی و طرحهای تشویقی برای بازگشت مهاجرین مطرح شدهاست، علاوه بر این با امیرحسین قاضیزاده هاشمی، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی، سردار محمودصادقی، فرمانده (سابق) پلیس مهاجرت و گذرنامه ناجا به گفتوگو نشستهایم.
در پرونده آخر نیز با بیان شرایط و الزامات پناهندگان و مهاجرین در جهان، به طور نمونه، کشورهایی همچون امارات، استرالیا، آمریکا و یونان مورد بررسی قرار گرفتهاند.
مصاحبه با ماریکو یاگی، نماینده بنیاد ژاپنی نیکو که در ایران با موضوع توانمندسازی مهاجرین افغان فعالیت دارد، نیز نمونهای از فعالیت های انسان دوستانه جامعه بین الملل در کمک به حل مسائل پناهندگان است که در آخرین پرونده این شماره رصد از نظر خواهید گذراند.
بیست و هفتمین شماره رصد بین مخاطبین این ویژه نامه به مرور توزیع خواهد شد.
برای دریافت فایل پی دی اف ویژه نامه اینجا کلیک کنید.
http://www.ghasednoor.ir/fa/tiny/news-953
ارسال نظر